Müsli
Her får I min basisopskrift på müsli eller havreknas som mine børn kalder den.
Hjemmelavet müsli smager forrygende og det skønneste er at man kan jo variere opskriften med lige hvad man har i køkkenskabet af lækre sager, som fx kokosmel, hirseflager, forskellige hakkede nødder og kerner, fx valnødder, hasselnødder, græskarkerner, sesamfrø, hakkede dadler.
Derudover er det også skønt at tilføje forskellige krydderier som vanilje, kanel, kardemomme og lakridsrodspulver.
Prøv også: min bedste opskrift på scrambled eggs >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Basisopskrift på musli
- 2 dl finvalset havregryn
- 50 g mandler, finthakket
- 1 spsk honning
- 50 g solsikkekerner
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist det hele på en pande ved middelvarme, til det tager lidt farve. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.
Müsli kan også ristes i ovnen på en bradepande med bagepapir ved 150 grader varmluft i 15-20 minutter.
Opbevares i lufttæt beholder.
Bruger du flydende honning, eller smelter du den, før du kommer resten på panden? Og afkøler du müslien, inden du kommer den i en lukket beholder?
Hej Elisabeth
Jeg bruger blot den honning jeg lige har i køkkenet i forvejen, uanset om den er flydende eller fast. – og hvis det ikke er en flydende variant, så smelter den alligevel hurtigt i de varme ingredienser – så begge dele kan fint bruges.
Muslien skal afkøles inden den kommer i lufttæt beholder
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak – det blev virkelig godt og meget mere fristende end de købte 👍
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Det er en virkelig god mysli Og min familie er stor fan af den og smager lækkert på havregrød kan virkelig anbefales
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre!
Kh AC
Tak for en fin blog :-)
Vil prøve din muesli så alle i familien kan få det de bedst kan lide.
Hvor meget gryn, mandler og solsikke bruger du til en pande ?
Jeg laver det meget på slump og bruger blot hvad jeg har – og laver gerne ekstra til dagen efter.
Men til en pandefuld, så kommer jeg gerne 2-3 dl havregryn, 1/2 dl solsikke, 1/2 dl mandler og så ellers lidt af hvert af andre frø, kerner osv.
:) Rigtig god fornøjelse
Super – det glæder jeg mig til at prøve :-)
Det er afprøvet, ved ikke om du har set det på bloggen. Og det er mere end accepteret, min nye vidunderopskrift!! Lækkert.
Må prøve med choko ved lejlighed :)
Kh
Ej, Anne var det “min” müsli du havde lavet den anden dag? Dejligt at du kan lide den
Ja det var det jo faktisk. Indså det bare først igen da jeg så dette indlæg. Kunne ikke huske præcis hvor jeg havde den opskrift fra. Altså sådan en hvor det ikke behøver i ovnen. Så næste gang linker jeg lige til dig. Står for morgenmad til min veninde der skal giftes lørdag så hun skal da forkæles med denne morgenmad igen. Tror det så bliver med jordbær – ekstra forkælelse, og så skal jeg nok huske at linke til dig :)
Takker mange gange. Jeg vil gerne afprøve det snart :)
Og Anne, et enkelt stykke hakket mørkt chokolade gør det kun bedre ;-)