Mulligatawny suppe


En varmende og velsmagende mulligatawny suppe til aftensmad, det er så dejligt og hyggeligt! -og på trods af at denne suppe er svær at udtale, så er den virkelig ualmindelig god at spise!
Det er et af mine skønneste bud på en lækker karrysuppe med kylling. Den indiske karrysuppe varmer og er krydret, men den ikke spor stærk. Hvis man ønsker en stærkere mulligatawny karrysuppe, så kommer man bare lidt chili i eller drysser finthakket rød chili udover hele herligheden ved servering – et herligt varmt kick af velsmag.
Prøv også: opskrift på naanbrød >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mulligatawny suppe - karrysuppe med kylling
- 2 tsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 2 porre, skåret i tynde skiver
- 500 g kyllingebryst, i tern
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 2 tsk tørret timian
- 2 tomat, i både
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk majsstivelse, rørt ud i lidt vand
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm en gryde op ved middelvarme og rør karry og spidskommen rundt i gryden, til det begynder at dufte.
Tilsæt olie, løg, hvidløg og porrer og sauter det i karryen, til løgene er bløde.
Kom kyllingekødet i gryden, brun det på alle sider og tilsæt grøntsagsbouillon sammen med timian. Lad det simre under låg ved lav varme i 20 minutter til kyllingen er mør, og kog imens risene, efter anvisning på emballagen.
Tilsæt tomat og peberfrugt og smag til med salt og peber.
Jævn suppen en anelse med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand, som tilsættes under omrøring.
Kog godt igennem, tilsæt fløden og server med hakket persille og evt med ris.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Den blev SÅ meget godkendt herhjemme.
Jeg var dog lidt længere om at lave den end 15 minutter, men øvelse gør mester 💪 Det er absolut ikke sidste gang vi laver den. Tak for opskriften 🥰
Hej Trine
hvor er det dejligt at høre! Jeg er glad for det blev et hit hos jer :)
God weekend
Kh Ann-Christine
Hvorfor kan jeg ikke komme igennem til at betale for et år?
Hej Kirsten
Send gerne en mail til mail@valdemarsro.dk, så hjælper Martin dig på mailen.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for en dejlig opskrift – det smager præcis som jeg husker den fra min tid i Indien :-D
Jeg har lavet en vegetarvariation, hvor jeg undlod at putte kylling i og i stedet tog et par revne gulerødder og en stor portion blomkålsbuketter i. Det blev også godt.
Jeg har også lavet den med kokosmælk i stedet for fløde, for jeg havde ikke lige fløde i huset den dag. Det blev også rigtigt godt.
Hej Ida
Hvor skønt! Det er jeg glad for at høre. – og så lækkert med den vegetariske version, den lyder også rigtig god!
Kh Ann-Christine