Muffins med vanilje og chokolade
Klassiske muffins med vanilje og chokolade er så skønne og nemme at bage.
Opskriften er baseret på min helt klassisk saftig sandkageopskrift, for den ere nemlig drøngod, også til muffins. Jeg bruger chokoladeknapper i denne opskrift for de ‘bliver hvor de skal’ i kagerne, hvor grofthakket chokolade nemmere flyder lidt rundt. Det betyder dog ikke noget for smagen, så kan man sagtens bruge begge dele, lige som man også kan bruge både mørk-, lys- eller mælkechokolade.
Prøv også: min opskrift på lækre blåbærmuffins >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Muffins med vanilje og chokolade
- 1 vaniljestang
- 150 g sukker
- 150 g smør, stuetemperatur
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 75 g chokoladeknapper
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og kom dem i en skål sammen med sukker og smør. Pisk det godt sammen, til det er luftigt og helt hvidt. Pisk derefter æggene i et ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør den sammen. Tilsæt chokoladeknapperne og vend dem godt rundt i dejen.
Fordel dejen i muffinforme. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Hej tak for en virkelig lækker muffens, jeg har bare et soørgsmål. Hvorfor er alt min chokolade nede i bunden af kagen
Hej Penelope
Tak for din søde hilsen. Jeg synes ikke selv jeg oplever at al chokoladen lægger sig i bunden, men prøv evt at hakke det lidt finere og bland det med melblandingen næste gang.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg ville bare lige spørge om det gør forskel om hvis det er hakket chokolade eller chokoladeknapper?
Hej, kan det passe at der ikke skal være nogen form af væske i fx mælk?
Ja, det er helt korrekt – det er lidt ala en sandkage :)
Kh Ann-Christine
Jeg har glemt at købe vaniljestang – Har du prøvet at lave dem med vaniljesukker?
Hvis ja, hvor meget skal der ca. i
Ja, det kan du sagtens – jeg har skrevet omregning på her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Rigtig god fornøjelse og god weekend :)
Kh Ann-Christine
Hvorfor falder de sammen på midten både som muffins og som kage?
Det kan som regel skyldes en af disse to ting, enten er de ikke bagt nok (bagetider er altid varierende fra ovn til ovn) eller også er temperaturen i ovnen faldet undervejs i bagningen – det kan ske ved at man fx åbner og lukker lågen i utide eller at ovnen ikke kan holde en stabil temperatur.
Kh Ann-Christine
Hvor store er formene du bruger ril muffinsene?
Helt alm standard muffinsforme
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tak for super skønneopskrifter!
Har jeg stirret mig blind på opskriften, eller står mængden af salt ikke i oversigten? ;)
Du nævner den i fremgangsmåden, men kan ikke se den i ingredienserne.
Mvh Mia :)
Mange tak for din søde hilsen :) Der er fluks tilføjet salt, den var røget ud af ingredienslisten, men er med igen nu.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tak for din fine hjemmeside. Jeg tyr altid til Valdemarsro når jeg søger opskrifter, og jeg har næsten altid succes.
Lige nu har jeg muffins i ovnen, men har lige eet supplerende spørgsmål. Da jeg piskede æg i, begyndte dejen at skille, den samlede sig dog fint da der kom mel osv i. Har du en idé om hvad der er gik galt, bare så jeg ikke gentager det næste gang.
Vh Trine.
Hej Trine,
Mange tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter.
Jeg har skrevet om kagedej der skiller og hvorfor + hvad man kan gøre ved det her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Skøn dag til dig og jeg håber det blev nogle lækre muffins du har taget ud af ovnen :)
Kh Ann-Christine
Tusind tak for dit svar. 🥰 Kagerne blev rigtig fine, trods den lidt skilte dej. Der skal bages en ny portion i morgen, så jeg tænker jeg vil prøve at koncentrere mig lidt mere om at piske smør og sukker sammen. 😁
Kan det passe at smøret ikke skal smeltes? Jeg synes dejen er meget tyk.
Ja, det er helt korrekt – som jeg skriver i opskriften, så skal smør, vanilje og sukker pisket luftigt – og derefter skal æg piskes i.
Kh Ann- Christine
Så jeg skal ikke smørre formene?
Hvis du bruger papirsforme, så nej.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine