Mozartkugler
Marcipan og nougat er uimodståeligt lækkert i konfektskålen og her får du min opskrift på fantastiske mozartkugler, som er lavet af en sprød hasselnød, omgivet først af blød nougat og dernæst af marcipan. Trillet til runde kugler og overtrukket med sprød mørk chokolade.
Jeg pynter Mozartkugler med finthakkede hasselnødder, med kakaonibs og med tørrede lyserøde blomster og guldstøv. Man kan også pynte med frysetørrede bær, andet spiseligt glitter, en halv kaffebønne eller bare lade dem være helt som de er, i al sin enkelhed.
Prøv også: lækker opskrift på rocky road >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mozartkugler
- 20 hasselnødder
- 125 g nougat
- 200 g marcipan
- 200 g mørk chokolade, tempereret
- Pynt
- 20 g hasselnødder, finthakket
- 1 spsk kakaonibs
- 1 knivspids guldglimmer, spiseligt
- tørrede blomster
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist hasselnødderne på en pande under omrøring, til hinderne sprækker og bliver nemt at gnide af. Kom de varme hasselnødder i et rent klæde og gnid hinderne af.
Skær marcipanen i 20 lige store stykker. Tryk dem flade og form en lille skål. Fyld nougat og hasselnød i midten og luk marcipanen omkring og tril en rund kugle.
Dyp alle marcipankuglerne i tempereret mørk chokolade og stil dem på et stykke bagepapir. Drys med pynt inden de tørre.
Pynt
kakaonibs, tørrede blomster, guldstøv, hakkede hasselnødder
Kan man bruge andre nødder end hasselnød? Er nemlig allergisk
Ja, det er helt op til dig – men vær opmærksom på at der er hasselnødder i nougat også :)
Rigtig glædelig jul.
Kh Ann-Christine
Hej :)
Hvordan opbevarer jeg bedst Mozart kuglerne ?
Vh Ida
I en småkagedåse eller lufttæt beholder (ikke i køleskab)
Hej.
Jeg overvejer at lave en hjemmelavet chokolade julekalender, og tænker at bruge nogle af dine opskrifter. Tror du de kan holde sig uden at det bliver nogle sørgelige tørre chokolader, man får når d. 24 nærmere sig?
Mvh Nikoline
Sikke en skøn ide!
Hvis chokoladen bliver perfekt tempereret så kan de fint holde sig uden at blive kedelige.
Jeg udgiver en video og opskrift på lørdag ( i samarbejde med Kop & Kande), hvor jeg guider til temperering af chokolade blandt andet :)
Kh AC
Hvorfor skal skindet af? ?
Det er ikke et must, men jeg synes det smager bedst :)
Hvor lækre – jeg har vundet æren af at sørge for fyldt chokolade til juleaften. Mener helt klart disse kan komme ind under den kategori :-)
Har du ide til noget som er meget børnevenlig – jeg kan pt ikke komme på noget rigtig godt
Dét er jeg helt enig i ;)
Måske desuden hjemmelavede toffifee og så nogle med saltkaramelsauce som fyld – skal laves i en form
De er begge et hit hos mine børn :)
God fornøjelse, det var da en hyggelig tjans at få
Hjemmelavede toffifee stod faktisk på min liste til juleaften. Så det bliver da sådan en portion – måske med lys chokolade for den mørke er ikke så stort et hit
Det er også dejligt med lys chokolade i dem :)