Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/moussaka/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Mad i fad og ovnretter, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Moussaka

Sådan en vidunderlig klassisk moussaka med kartofler og aubergine, det er altid et hit!

Det er en god ret på hverdage, hvor der er lidt tid til at gøre en god mættende ret klar til aftensmaden eller i weekenderne, hvor den er skøn at servere med en klassisk græsk salat, en grøn salat eller godt brød til.

Moussaka kan glimrende udvides fra denne traditionelle version og suppleres op med flere grøntsager, som fx groftrevet gulerødder og groftrevet squash.

Prøv også: min bedste opskrift på græsk farsbrød >>

Moussaka
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT45M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • 0,50 tsk stødt kanel
  • 2 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • 3 tsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 2 dl rødvin
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Mornaysauce
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 1 spsk smør, til det ovnfaste fad
  • 300 g kartofler, skrællede og skåret i tynde skiver
  • 1 aubergine, skåret i tynde skiver
  • 2 spsk rasp
  • 125 g frisk mozzarella
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kødsauce
Sauter løg, hvidløg i en gryde med olivenolie ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt kødet og brun det ved høj varme under omrøring.

Skru ned for varmen og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, hakkede soltørrede tomater, alle krydderier, rødvin, salt og peber.

Lad saucen småsimre uden låg, mens mornaysaucen tilberedes.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde ved middelvarme og pisk hvedemel i, til det danner en smørbolle. Tilsæt mælk lidt ad gangen under omrøring, til saucen er lind og har en ensartet konsistens.

Lad saucen koge under omrøring og tilsæt osten. Rør, til osten er smeltet og krydr med muskatnød, salt og peber.

Smør det ovnfaste fad med smør.

Kom lidt kødsauce i bunden, så et tyndt lag kartoffelskiver, et lag aubergineskiver, kødsauce, endnu et lag kartoffelskiver, så mornaysaucen og til sidst et drys friskrevet ost og rasp.

Bag moussakaen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i en times tid eller til kartoflerne er møre.