Mormordressing
Mormordressing smager for mig af solskin, dansk sommer og dejlige minder.
Det er en af de mest enkle serveringer for det er jo i bund og grund en helt enkel grøn salat med den klassiske søde og syrlige mormordressing.
Det smager så pragtfuldt og giver den skønneste stemning af ferie og sommerliv. Jeg serverer salaten helt enkelt og jeg synes den er bedst sådan – og mormordressingen bare vendt over en grøn salat er den vores gæster spørger på opskrift efter.
Prøv også: min opskrift på klassisk vinaigrette >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mormordressing
- 1 citron, saften herfra
- 2 spsk sukker
- 2 dl piskefløde
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør citronsaft og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst.
Tilsæt fløden, rør dressingen sammen til den tykner lidt og smag til med salt og peber. Smagen skal være sød og syrlig på samme tid.
Vend først dressingen i salaten lige inden servering.
Ja mormor dressing er dejlig.Jeg laver den af cremefraice med lidt citronolie og et par dråber sød.Til spidskål bruger jeg tit rapsolie citronsaft og rigeligt med kommen det skal helst trække nogle timer KH KUN EN FARMOR
Skønne tips, tak for at dele ♡
:-D
Jeg er 100% sikker på, min mormor aldrig brugte rørsukker.
– Hun døde 96 år gammel her i ’14.
Men dressingen bringer minder!
Helt fra min tidlige barndom. :-)
I en snæver vending kan et (meget) fintsnittet icebergsalat også bruges.
Selvom det selvfølgelig er totalt helligbrøde.
P.S.: Rørsukker ér bedre! ;-)
Et lille stænk balsamico ødelægger heller ikke noget.
Hej Valdemarsro
Der står 1 portion ved salaten med mormordressing. Hvor mange personer er det til?
Venlig hilsen
Gitte
4-6 pers.
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine!
Det, der i dag kaldes for Mormordressing er ikke den originale opskrift, da der bruges citronsaft.
Jeg er 69 år og både mor og mormor lavede den – især i min barndom.
Det korrekte er alm. husholdningseddike som dengang fandtes i ethvert køkken. Citroner var ikke, som i dag, en fast ting i husholdningen, blev kun købt til f.eks. fisk og citronfromage.
Venlig hilsen Marianne
Glæder mig til Mormors salat.Min mor er her ikke mere,jeg elsker hendes dressing,så jeg glæder mig til at lave den.Synes bare hun brugte lidt eddike også Tager jeg fejl? vh
hej mht til pallerammerne kan man feks smøre dem indvendigt med en billig madolie så holder de længe og man er økologisk
Godt tip – tak for det! :)
Hvis jeg nu skal lave salat og dressing til 8 personer hvor meget tror du så jeg skal bruge?
Mvh Inge-Marie
En halv gange så meget bør kunne gøre det, vil jeg tro :)
Mormordressing, fra min barndom, var lavet med eddike (alm lagereddike) og ikke citron. Det gør jeg faktisk stadig ;)
Hej Grethe.Tak fordi du skrev dette.Sikker på det var min dejlige mor gjorde.Så tusinde tak for det,havde glemt hvordan jeg gjorde hun er her ikke mere,så dejligt du gør som hun gjorde,men citron er sikkert godt nok hvis man ikke har eddike. Tak for hjælpen.
Det har jeg ikke prøvet, men prøvede på et tidspunkt æbleeddike i mangel af citron i huset – det var også godt :)
hej ann-christine
mormordressingen kaldte vi altid farmordressingen. Hun piskede altid fløden, og det gjorde den bestemt ikke ringere:)
Hilsen Helle
Hvor hyggeligt :) Og med pisket fløde, det lyder ret lækkert og dejlig cremet.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Først: Helt igennem fantastisk blog du har, er ret ny på siden, men jeg eeeelsker den!!! Skønt med et forum hvor entusiastiske mødre kan pleje deres interesser – og så i børnenes favør. Skønt!!!
Dernæst; lavede selv højbede i vores gamle have(er netop flyttet). Og vi skal helt sikkert have højbede med alverdens lækkerier i det nye hus, men det bliver næste sommer. Undersøg lige lidt mere med de paller. Trykimprægneret træ er vist ikke ret godt sammen med spiseligt, min mand lavede vores af lærketræ. Det er naturligvis noget dyrere men vist også noget bedre for vores solstråler og os selv. Bare en tanke…
Tusinde tak for en fantastisk blog, du er super inspirerede.
Rigtig god sommer!
Malene
Hej Malene,
Tusind tak for din fine søde hilsen, det er jeg virkelig glad for at du synes :)
Jeg har købt pallerammer som ikke er trykimprægneret – det er jeg nemlig heller ikke så vild med! Mine pallerammer er varmebehandlet og IPPC mærket, hvilket er helt ok i forhold til miljøvenlighed og spiselige sager i højbedene. Jeg laver lige et længere blogindlæg om vores højbed-løsning i næste uge.
Rigtig god sommer til dig også
Solskinshilsner
Ann-Christine
Må prøve denne udgave af “mormor” dressing :)
Min morfar lavede den altid med cremefraice rørt med sukker.. Det smager også skønt ;)
Hvor fint. Så har vi både mormor og morfar dressing ;)
Dressingen smager også godt med helt tynde strimler af gulerødder som man laver ved hjælp af skrællekniven
Mmmm, god ide
Jeg har faktisk aldrig smagt mormor dressing, men måske jeg skulle prøve det af snarest – lækkert ser det ihvertfald ud :-)
Ja, det må du endelig prøve. Det er så godt :)
Muligvis den hedder mormor-salat. Men her får jeg minder om min farmor og hendes salat, som vi spiste i hendes kolonihave. Sprødt, sødt og syrligt. Og rigeligt med fløde ;-)
Jep, rigeligt med fløde. Det smager SÅ skønt – hyggeligt at det minder dig om din farmors salat i kolonihavehus
Havde helt glemt den gamle klassisker! Men den skal jeg da have stiftet et beskedtskab med igen!
Dine indlæg er altid inspirerende og nyder at følge med!
Solskinshilsner
Tanja
Mange tak, Tanja :)
Jeg synes også at mormorsalat er så klassisk at man helt kan glemme at den findes – og det er en skam, for den er virkelig god!
Ha´ en skøn dag
Kh Ann-Christine
dressingen er også dejlig på spidskål eller sommerkål (potatoe/potatoe?)
Uhm, ja det kunne jeg forestille mig – jeg elsker spidskål! -kalder man ikke også små hvidkål for sommerkål?
Hej Ann-Christine.
Hvor har du købt pallerammer henne?
Mvh Susanne
Hos Jyskpalleimport, jeg fik dem allerede i går og er i fuld gang med at gøre dem klar – laver et blogindlæg om det i næste uge :)
Det lyder rigtig spændende med jeres have. Vi har jo også fået en dejlig have, men der skal også laves en masse ændringer. Vi er ikke de store havemennesker, så vi skal have fældet en masse buske og træer, rykket rundt på rhododendroner og sået græs og planet bær-buske, som drengene kan gå og guffe fra. Og til sidst have lavet højbede med jordbær, kartofler, gulerødder, ærter osv. Ikke så meget, men igen så drengene kan gå og guffe fra haven.
Det lyder virkelig som dejlige haveplaner – når der kommer spiselige lækkerier i en have, så bliver det bare så sanseligt og jeg elsker synet at min to lækre unger, som står ved ribsbuskene med hænderne fulde af røde bær :)