Mojito
En klassisk mojito med mynte og lys rom er et sommerhit år efter år.
Smagen er fantastisk, med frisk mynte og en god rom.
Frisk, læskende, sødmefyldt og afkølende på en sommereftermiddag eller aften. Mojito er en af mine yndlingsdrinks og selv om jeg elsker at variere den med fx rabarbermojito, så er den helt enkle klassiske variant altid en skøn oplevelse og den jeg vender tilbage til igen og igen. Her får I min opskrift på mojito, som jeg foretrækker den.
Prøv også: mange flere cocktails opskrifter her >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mojito
- 5 cl lys rom
- 1 tsk sukker
- 1 håndfuld frisk mynte, blade herfra (mindst 10 blade)
- 1 øko lime, skåret i både
- 2 dl isterninger knuste
- danskvand, til at toppe med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom mynte, halvdelen af limebådene og sukker i et glas og brug en muddler til at støde det godt sammen, så mynten afgiver en masse saft og smag og sukkeret næsten bliver opløst.
Hæld rom i glasset, rør godt rundt og fyld derefter glasset med knuste isterninger. Top med danskvand og pynt med sugerør, limebåde og mynteblade på toppen inden servering
Tror du man kan lave den dagen i forvejen? Vi drømmer om at servere den til vores bryllup i en saft dispenser – men der er rigeligt at se til på selve dagen 🥴😅
Hvor lækkert!
Jeg ville nok vælge at blande rom og sukker dagen før, så sukkeret er opløst og komme et par hele myntestængler i sammen med rom og sukkerblandingen. Det kan fint stå i saftdispenseren til næste dag.
Så ville jeg gøre mynte klar til dispenseren og opbevarer det i en lufttæt beholder på køl. Inden servering skal der så blot tilføjes isterninger, danskvand og mynte.
Rigtig god fornøjelse med jeres store dag ♡
Kh Ann-Christine
Hvilken slag hvid rom plejer du at bruge til denne opskrift? Bacardi?
Du skal blot vælge en som du synes rigtig godt om smagen af :)
Lige nu har jeg en hvid dansk rom, kaldet Great Dane White Rum, den smager rigtig godt. Men brug hvad der falder i din smag, der er mange gode!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Dejlig opskrift på alkoholfri mojito, prøv at bruge en god finger alle i stedet for franskmændene, så glemmer selv mændene at den er alkoholfri?
Mojito er min yndlingsdrinks. MUMS den er bare god :-)
Jeg bruger en mørk rom og Schweppes Lemon i stedet for lys rom og dansk vand. Men ellers er opskriften som den klassiske.
Hvor har du fundet det fine muddler sæt?
Jeg mener det var hos barlife.dk, jeg købte det …
Jeg blir så glaf for at du husker os som skal tilberede uden alkohol. Tak for det AC.;)
– og jeg synes det var så fint at du spurgte til det på et tidspunkt, for det er da nemlig så fint med et alkoholfrit alternativ :)
så fint :)
Hej Ann-Christine
Jeg drikker sjældent selv alkohol, men jeg har kig på både denne og den hindbærudgave du lavede til dine børn tidligere på året, som evt. vil skulle serveres til en reception. Tror du at man kan lave de to varianter i store kander og lade folk hælde selv? Eller bliver det noget rod?
På forhånd tusind tak, det er svært når man skal servere drinks og ikke selv er velbevandret i hvor medgørlige de er. ;)
Det synes jeg er en super fin ide til reception.
Rigtig flot, hyggeligt og lækkert. Det er også super fint med store saftdispensere i glas (prøv evt at google saftdispensere i glas).
Et lille råd: i stedet for at mudle mynten så saml bladende i en lille bunke og slå dem mod glaskanten, så undgår man at mynten går i stykker og sidder i hele tandsættet ?
Tak for tippet :)
Når mynten mudles i glasset, så oplever jeg dog ikke at den går så meget i stykker at den sætter sig i tandkødet – men blot bliver stødt, så den afgiver en masse skøn smag.