Misosuppe
Misosuppe er en skøn, nem og mættende suppe, fyldt med umami som smager dejligt og som kan varieres med mange grøntsager, alt efter hvad der er i køkkenskuffen og man har lyst til at komme i.
Prøv med juliennestrimlet gulerødder, squash, fintstrimlet kål eller lignende i suppen.
Det er hurtigt og nemt at lave misosuppe og det smager dejligt. Jeg har lavet en lidt enkel udgave her og så kan man bruge den som et dejligt udgangepunkt.
Prøv også: min opskrift på sushi bowl >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Misosuppe
- Misosuppe
- 3 spsk miso
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 lime, friskpresset
- 1 liter kogende vand
- 3 dl grøntsagsbouillon
- Fyld til suppen
- 250 g svampe
- 250 g nudler, kogt
- 150 g pillede edamamebønner
- 3 stængler forårsløg, skåret i tern
- 1 håndfuld bønnespirer, eller babyspirer
- 1 håndfuld baby spinat
- 1 spsk sesamolie, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Misosuppe
Rør miso, ingefær og saft fra lime sammen i en gryde til det er ensartet. Rør derefter lidt af det kogende vand i og rør til misopastaen opløses. Hæld resten af det kogende vand over sammen med grøntsagsboullion og rør det suppen godt sammen. Lad suppen stå på lav varme, så den holdes varm, men uden den koger.
Fyld til misosuppe
Rist svampene ved høj varme i lidt olie på en pande.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken og hæld derefter det kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op, hvis de er frosne. Bland nudler og edamamebønner.
Anret fyldet i dybe tallerkener eller skåle og hæld suppen over.
Miso må aldrig nogensinde tilføjes til kogende vand, eftersom det dræber størstedelen af aromaen, samt alle de gavnlige mikroorganismer. Desuden er misosuppe traditionelt baseret på dashi, som minimum består af konbu og katsuobushi.
Hej Magnus
Helt enig. Jeg tilføjer derfor også det kogende – eller helt friskkogte – vand til miso, men uden at det koger op. Temperaturen på vandet vil på denne måde være mellem 90 og 95 grader når det tilføjes til misoblandingen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg elsker dine asiatiske opskrifter og har følger dine opskrifter på nettet. Dette suppleret med dine bøger giver bare en inspiration. Jeg har brug for lidt hjælp til hvor man kan købe Miso. Jeg har forsøgt i mange “større” supermarkeder – men uden held. Skal man virkelig på nettet?
Hej Britt
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre.
Jeg køber miso i føtex, der kan jeg altid finde den på hylden :)
Kh Ann-Christine
Hej A-C
Opskriften er rigtig god, og kan varieres i det uendelige alt efter hvilke grøntsager man har liggende i skuffen. Har dog en anke: hvad laver olivenolie i en asiasisk opskrift. Det er No-Go da olivenolie ikke hører til her. Brug sesamolie eller evt en smagsneutral af slagsen! Og prøv at tilsætte lidt noritang,
Søren
Hej Søren
Mange tak for din hilsen, jeg er glad for du synes om opskriften – og det er så fint du lige kommentere på olien, for det er en fejl der er blevet skrevet olivenolie i stedet for sesamolie i denne opskrift, så det er fluks rettet nu.
Kh Ann-Christine
Hej
Hvad skal limesaften bruges til?
Hvilken tang brugte du?
Det wakame jeg har købt er nemlig ikke de små fine brun/grønne som du har i suppen ?
(mener ikke selve tangsalaten ved siden af)
På forhånd tak ?
Hej Natascha
Det er mange år siden jeg tog dette billede, så kan ikke huske præcis denne tang, men jeg mener at clearspring har en pakke med blandet tørret wakame tang i strimler og det er nok det der er brugt
Kh AC
Hvilken miso bruger du. Jeg synes der er flere at vælge imellem og er derfor i tvivl. Tak for nogle dejlige opskrifter. Nyder at følge din side..
Hej Lonnie
Mange tak for din søde hilsen :)
Tilbage i 2010 hvor opskriften er lavet kunne man kun få 1-2 varianter af miso de fleste steder – der er sket så meget på området siden og udvalget er meget større i dag. Jeg vil lige teste af hvilken er bedst på et tidspunkt og opdatere opskriften derefter :)
Indtil da, endelig prøv dig frem eller spørg i forretningen :)
Kh AC
hvor får jeg tofu henne?
I helsekost, større supermarkeder og asiatiske forretninger
Hej
Lækker side du har.
Vil gerne vide hvor du har købt dit miso. Jeg syntes det er en jungle at finde rundt i og er i tvilvl om hvad man skal købe.
De bedste hilsner Lonnie
Mange tak ♡
Jeg har oftest købt fra det mærke der hedder Clearspring, de har lidt forskellige og alle dem jeg har smagt derfra var lækre.
Kh AC
Tulip, hvor har du købt dit tangsalat henne? Jeg har nemlig lige været nede i en Asiatisk butik i Horsens, og han havde ingenting :)
Hop hen omkring leos fisk.. der køber jeg også alt mit kit til sushi.
Han har også store plader tangsalat, hvis du skal bruge meget
Jeg har set det hos fiskehandleren i Aarhus og indimellem også i Føtex og SuperBrugsen
Det gør du bare :) Har dog lige købt en kæmpe portion færdiglavet til fryseren, det er jo nemt.
Søde søster Lagkage, den må jeg lige prøve. Tak for tippet! :)
Her er den vist:
Tangsalat;
1 kop tørret arametang
1 agurk
Sesamfrø
Dressing:
1 spsk sesamolie
1 spsk soya
1 spsk riseddike
1 tsk revet ingefær
Salt
Peber
Udblød/kog tangen som angivet på pakkerne og lad den dryppe grundigt af. Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne med en ske, og snit den i halvtynde skiver. Sesamfrøene ristes på en tør pande – og når de er kølet af blandes de med agurk og tang. Hæld dressingen over lige inden servering.
Tak – jeg vil holde øjnene åbne så, for jo, det er da en udfordring og det smager SÅ godt!
Sofie, Jeg spurgte faktisk manden som har den asiatiske butik, om opskriften på tangsalaten. Han slog en skraldlatter op, for det var efter hans mening noget af det mest håbløse i hele verden at give sig i kast med selv. Det skulle i følge ham være meget omstændigt og alle – også restauranterne – køber det på frost importeret fra japan. Men altså, man får jo lidt lyst til at kaste sig ud i projektet når man hører sådan noget, ik´ :)
Finder jeg løsningen, så skal jeg nok dele :)
Mand, det ser lækkert ud! Smider du ikke en opskrift på tangsalat oven i hatten? Det har altid været et mysterium for mig…
Det er lækkert. Jeg kunne leve af japansk mad hver dag!
Eller, nej det kunne jeg nok ikke, for ville så nødigt undvære alle de andre lækre køkkener ;)
Øjs det ser lækkert ud! Det skal helt klart prøves – måske i den kommende uge!