Mini pizza med chorizo
Denne variant af minipizzaer er Johans favorit. Han elsker oliven og den lidt stærke chorizo pølse.
Vores krydderurtebed er lige nu fyldt af duftende sprøde og smagfulde krydderurter og det er skønt at plukke en ordentlig håndfuld basilikum til at pynte de små pizzaer med.
Det er et hit at lave en masse mini´er, og det tager ingen tid at lave to, tre eller fire varianter pizza, når man først er i gang. Det er desuden en god måde at få brugt lidt forskelligt fra køleskabet på. Vores favoritter er i øjeblikket denne variant med chorizo og oliven og kartoffel med mozzarella.
Arbejdstid 15 min.
Antal 12 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mini pizza chorizo
- Pizzadej
- 25 g gær
- 2,50 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
- 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen
- Toppings
- 140 g koncentreret tomatpuré
- 75 g chorizo, tyndtskåret
- 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
- 100 g sorte oliven uden sten
- 1 frisk basilikum, 12 blade herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.
Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.
Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.
Bagning og Topping
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i 12 dele og form 12 små pizzabunde på bordet med hænderne. Læg dem på to bageplader med bagepapir.
Smør hver bund med lidt tomatpure, hvorefter de toppes med en skive mozzarella, 3 tynde skiver chorizo, basilikum og oliven.
Bag i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 230 grader i 10-14 minutter.
Når pizzaerne er færdig, drysses de med basilikum.
Hej
Jeg har påtaget mig opgaven mini pizzaer til skrub af mad.
Jeg vil gerne de bliver så ens som muligt, samt selvfølgelig i en passende størrelse, så de kan spises af en person og vi ikke skal stå og dele dem.
Ved du evt. Vægten på dejen til én mini pizza – så vil jeg nemlig veje dejen.
Tak for hjælpen – alle de gange jeg bare kigger i bogen eller søger på nettet.
Mvh Dorthe
Hej Dorthe,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre! :)
Jeg har ikke vejet dejen, så skal ikke sige en vægt pr pizza med sikkerhed.
Kh Ann-Christine
Hvor længe kan de holde sig på frys?
Hej Sabrina
jeg har skrevet om holdbarhed på frys her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Kh Ann-Christine
Super hjemmeside du har, har brugt flere af dine opskrifter. Vil bare lige høre om du røre dejen i maskine eller vil man kunne lave ælte dejen i hånden?
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Jeg rører den på maskine, men du kan sagtens røre den i hånden. Når den er rørt, så lad den trække et kvarters tid og fold den derefter nogle gange og derefter hævning, så får du en flot dej og krumme
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vil man kunne fryse den færdige bagte pizza eller vil du anbefale at fryse dem før man bager dem i ovnen? :)
Jeg vil anbefale at fryse den færdigbagt
Kh AC
Kan jeg fryse de færdige pizzaer, eller er det bedre at gemme dejen på køl i 2 dage? De skal nemlig bruges både i morgen og på lørdag…
Tak for skønne ideer.
Hvad er diameter på pizzaerne (bare sådan cirka). Jeg skal lige have styr på om de kan komme ned i madkassen :-)
Hej Marie,
Du kan lave dem lige præcis den størrelse du vil, så lav blot en størrelse der passer til madkassen ;)
Kh AC
Kan man også bruge denne dej til pølsehorn? Så ville man nemlig kunne lave en stor portion og både lave minipizzaer og pølsehorn! Eller ville man kunne det med dejen til dine pølsehorn her på siden?
Hej Ida,
jeg ville bruge opskriften på pølsehorn – den kan du sagtens lave mini pizzaer af også.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg har lavet disse mini pizzaer et par gange og mums!
Kan man bruge denne opskrift til pizzasnegle?
God søndag :-)
ja, det kan du sagtens gøre :)
Skøn søndag til dig også
Kh AC
Kan de fryses eller evt holde sig i 2 dage i køleskab?
De kan fint fryses, og kan også godt holde sig på køl.
Der mangler at stå chorizo i ingrediens listen. bare lige et tip.
Der står 36 skiver super tyndt skåret chorizo :)
Jeg vil lige starte med at sige tak for nogle gode opskrifter! Når jeg skal bruge en ny opskrift søger jeg altid på google, og hvis jeg ser din side poppe og med en opskrift er det som oftest den jeg ender med at gå efter! Det var bl.a. sådan jeg fandt “min” opskrift på chili con carne som laves herhjemme med jævne mellemrum!
Din opskrift på hjemmelavet pizza skal afprøves idag, og laves til minipizzaer som skal deles med min studiegruppe til en workshop vi har imorgen! :)
Hvor er det altså dejligt at høre – det gør mig rigtig glad at du har lyst til at kigge her efter inspiration og opskrifter :)
Håber det blev nogle skønne pizzaer og at I havde en god dag i studiegruppen :)
Kh AC
Det er da lige det vi skal have i morgen. Den ene halvdel af mine tvillinger elsker også oliven, den anden kan man altid friste med pizza af enhver slags :-)
Fantastisk! :) Rigtig god fornøjelse, håber dine drenge er vilde med det!
Årh, minipizza er altid godt (:
– Anne
Altid!
Mums hvor ser de LÆKRE ud!
:) Det synes vi også at de er