Minestronesuppe
Minestronesuppe er en af mine yndlingsmåder at få brugt alverdens dejlige grøntsager fra grøntskuffen på og så smager det jo bare helt vildt dejligt.
En italiensk minestronesuppe behøver ikke være en stringent opskrift og man kan snildt variere grøntsagssuppen efter sæson og hvad man har i køleskabet.
En rigtig efterårsfavorit, hvor den varmer dejligt og er god og nem at tilberede.
Prøv også: flere opskrifter på suppe >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Minestronesuppe
- 3 skiver bacon
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 4 gulerødder, i tern
- 1 squash, i tern
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 4 laurbærblade
- 1 tsk tørret timian
- 100 g suppenudler
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 50 g parmesan, i flager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg baconen i lidt olie i gryden, til den lige netop er lækker og sprød. Tag baconen op og læg skiverne til side på et stykke køkkenrulle, lad dem køle lidt af og skær dem i tern.
Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og squash i gryden med olie og fedt fra bacon. Rør et par minutter i gryden ved middelvarme.
Kom bacontern, hakkede tomater, tomatpuré, grøntsagsbouillon, timian og laurbærblade i gryden. Læg låg på og lad det simre i 10-15 minutter, kom suppenudlerne i og kog dem møre i suppen.
Smag til med salt og peber og server den rygende varme suppe med brød til og et drys hakket persille samt en god parmesan til at rive over.
Fik det til Dining Week for år tilbage på en italiensk restaurant og det smagte så englene sang. Den version vi spiste, smagte som om, at der var safran i. Har du nogen erfaring med safran i minestronesuppe?
Hej Lotte
Safran er så lækkert et krydderi, og det smager fantastisk til en minestrone.
Jeg kommer indimellem 1-2 knivspids stødt safran i sammen med timian i denne suppe. – fennikelfrø og tørret rosmarin er også super lækkert, hvis du har lyst til at eksperimentere lidt med det også.
Kh Ann-Christine
Endnu engang en virkelig skøn opskrift fra dig. Jeg er ikke den bedste i et køkken, men HVER gang jeg følger dine opskrifter, ender det ud med et lækkert resultat. Uanset om det er mad eller bagværk. TAK! :-)
Mange tusind tak! Det er jeg så glad for at høre ♡
Rigtig god weekend
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kære Ann-Christine!
Det er bare en total lækker minestronesuppe!
Jeg har 3 børn og lad mig bare sige at de er ikke helt vilde med grøntsager… Hele familien spiste med velfornøjelse! Og den mindste på 8 år, som er lettere kræsen, spiste hele to potioner…
Den skal helt sikkert på bordet igen her i vinterferien!
Tak for en god spændende side, du laver virkeligt noget lækkert mad!
Venligst hilsen fra Linda
Så skønt at høre – sikke en dejlig tilbagemelding.
Mange tak for din søde hilsen og rigtig god weekend til jer.
Kh Ann-Christine
Et tip mht frysning af alt slags mad: anvend ghee istedet olie. Der dannes visse bakterier, når man anvender alm. olie. Da smør ofte er på tilbud, køber vi større parti med god samvittighed. Ghee
= klaret smør (biproduktet kan man komme i en beholder og sætte i køleskabet og komme det på f.eks. stegt kylling eller andet ovnsteger kød). Tak for opskrift. Skal lave en god portion i morgen med kalkun bacon :)
Rigtig fint tip!
Jeg bruger også gerne selv ghee og synes det er herligt at bruge :)
Hej ? kan minestronesuppen fryses? Hvis Ja, så først når den er kølet af?
Mvh. Malene
Ja, den kan sagtens fryses og vil være lækrest hvis du fryser den uden pasta og først tilsætter pastaen efter den tøes op.
Om den skal køles helt af afhænger af hvilken beholdere du bruger … jeg har nogle glasfrysebokse, som jeg fint kan komme den varme suppe direkte i og på frys, med plast er det bedst at det er helt afkølet.
Herlig nem, billig og anvendelig ret. Den tager i øvrigt ikke skade af at blive smagt til med lidt balsamicoeddike, og har man en Parmesan-skorpe, skal man endelig koge den med.
Tak for din fine hilsen og gode inputs til opskriften :)
Kan man ikke lave minestonesuppe som nat mad til påske måske med lidt mere bouillon
Jo, det vil helt bestemt være dejlig natmad.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Uhmm! Super lækker suppe! Vi lavede den uden suppenudler, for at gøre den mere low-carb venlig, til gengæld kom vi en dåse kidney-bønner i. Det smagte vældig godt! Tak for den gode opskrift :-)
Dejligt at høre :) Tak for den fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Skal man ikke bruge en stavblender?
Syntes da jeg prøvede, at det blev tykt. Skal jeg måske putte lidt mere grøntsags vand i? :)
Forresten har brugt dine opskrifter de sidste 6 måneder. Og lige siden har vi fået god og velsmagende mad. ?
Bliv endelig ved med at lægge retter op. ?
Hej Lisette,
Tusind tak for din søde hilsen, det er så dejligt at høre at du har glæde og fornøjelse af mine opskrifter :)
Minestronesuppen plejer jeg ikke at blende, men nyder det hele grøntsager som blot er skåret i små tern.
Kh AC
Hej Ann-Christine. Tak for inspirerende opskrifter:-). Vi har et kræsent barn, som ikke er meget for grønsager, der kan ses. Jeg anvender ikke alt baconfedtet men lidt til at give smag. Svitser og koger alskens gode grønsager med de rette krydderier og tomat og purerer til en blød suppe. Serverer bacontern og suppehorn til suppen. Ikke helt det samme som en god minestrone men tæt på og spiselig for alle i huset.
Mange hilsner
Randi
Tak for din fine hilsen og gode tip! Det er nemlig et super tip, som vi også har gjort meget brug af, da Johan og Julie var mindre og nemlig også var lidt grøntsagsforskrækkede når det kom til de varme retter.
Med tiden er de så småt begyndt at sætte mere pris på suppe med fyld :)
Kh AC
Vi elsker også minestrone og jeg laver det i mange forskellige varianter afhængigt af årstiden. Om sommeren laver jeg det fx helt vegetarisk mens jeg godt kan lide at lave en lidt mere fyldig variant med bacon osv om vinteren.
Det er nemlig sådan en skøn ret, der kan varieres alt efter årstid og råvarer på lager :)
Ja, det er virkelig fint, når man kan få brugt resterne på denne måde. Jeg laver jævnligt tærter med rester fra køleskabet. Både kød og grøntsagsretter :)
Uhm! Det er også en super løsning :)
Det er nemlig bare lækkert – jeg har fyldt fryseren, så jeg ikke behøver at smørre madpakke før engang til februar – dét er noget der vil noget (;
– K
Så skønt! Elsker også gode hjemmelavede retter i fryseren :)
Lyder lækkert! Jeg elsker minestrone suppe. Det er sådan en god “tøm køleskabet” ret :-)
Det er det nemlig :)
Hej Ann-Christine! Må jeg spørge hvad det er for noget fint bestik du har – har tit beundret det… ?? Mvh Lene
Hej Lene,
Det er købt i Føtex for lidt over 10 år siden, til næsten ingen penge ;) De har det desværre ikke længere og jeg har ikke kunnet finde det andre steder. Ærgeligt, for kvaliteten er virkelig god!
Kh AC
Hej, blev lige nysgerrig på det fine bestik og tror måske, at det er lykkedes mig at finde frem til det: Marie Sohl Classic kan ses her: https://www.pricerunner.dk/pl/461-4410727/Koekkentilbehoer/Marie-Sohl-Classic-Bestiksaet-60stk-Sammenlign-Priser.
Hej Lotte
Det er sødt af dig. De minder meget om, men desværre er det ikke de samme, man kan særligt se det på formen forenden af skaftet. Men hvor ville det være dejligt, hvis de blev produceret igen :) – jeg holder jævnligt øje efter dem på loppemarkeder mv og du må endelig sige til hvis du finder dem på et tidspunkt.
Kh Ann-Christine