Tomatsauce
Dette er min allerbedste opskrift på tomatsauce, den bliver dog varieret lidt indimellem – med mere eller mindre krydderier, længere eller kortere simretid.
Hvis jeg er i tidsnød og det skal gå stærkt, så laver jeg den i en stor sauterpande og skruer lidt ekstra op for varmen, så er saucen stort set færdig på den tid det tager at koge pasta.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tomatsauce
- 1 spsk smør
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakkede
- 1 spsk frisk timian, blade
- 1 tsk røget paprika
- 5 spsk koncentreret tomatpuré
- 4 spsk æblecidereddike
- 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 1 æble, fintrevet
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom løg og hvidløg i gryden med smør og sauter til løgene er bløde.
Tilsæt alle de andre ingredienser og lad det simre i 5-10 minutter. Blend den med en stavblender, hvis du synes.
Lad det simre i 15 minutter og server til pasta eller brug den som pizzasauce.
Kan man tilføje bælgfrugt
Hej Anette
jeg synes ikke helt det passer til denne sauce – ift min smag. Men det er helt op til dig, så du må endelig bare prøve det af og prøve om det fungere godt for dig :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Som sædvanlig er alt hvad du laver fantastisk!👍
Personligt mangler jeg lidt vejledning i, hvordan man griber det an, med tomatsovs i slow cooker.
Fra f.eks ragout bolognese ved jeg at også tomater nyder godt af lange kogetider.
Hvilke (dåse) tomater er bedst egnede?
Hvilke urter og krydderier skal helst tilsættes hvornår?
Jeg er klar over, spørgsmålet kan virke uoverkommelig. Derfor vil jeg være glad for nogle få, generelle retningslinjer. ❤
Med venlig hilsen
John Johansen
Hej John
Jeg lader ikke denne langtidssimre, så derfor tilsætter jeg alle krydderierne på en gang. Nogle synes at krydderurterne kan blive bitre af langtidssimring, men det oplever jeg ikke selv til min smag, så jeg tilsætter det hele fra start og smager til. Mht tomater, så er flåede tomater det bedste du kan vælge – til hverdag vælger jeg lige så ofte hakkede øko tomater. Gerne urtekram eller änglemark. Der er helt sikkert forskel og vil blot anbefale at finde dem du synes bedst om.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
En rigtigt fantastisk sauce, TAK
Jeg brugte chili og alm. paprika ; hvid balsamico i stedet for eddike; gulerødder i sted for æble; og grønsager fond i stedet for salt.
Tak for endnu en af dine formidable opskrifter. Der burde være en Michelinstjerne til netop dig.
Bedste hilsen,
Carl
Tusind tak for din søde hilsen, det er pænt af dig at skrive det :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg synes også at sovsen blev meget sur. Brugte det til pasta og kødboller. Jeg måtte blande op med en del sukker i mit forsøg på at neutralisere smagen. Er det meningen at sovsen skal være sur?
Tusind tak for altid gode opskrifter!
Tak for din søde hilsen
Jeg oplever ikke den bliver sur, men du kan justere med mængden af æblecidereddike efter smag.
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Vi har brugt mange af dine opskrifter i min familie, da de for det meste er nemme at lave og smager rigtig dejligt. Dog lavede jeg denne tomatsovs og blandede den med vores penne pasta. I opskriften stod der 4 spsk æblecidereddike, hvilket jeg syntes lød af meget. Jeg burde nok have tænkt mig om inden jeg puttede det i, for sovsen blev en del syrlig. Kan det passe at der skal så meget cider i, sammen med et helt æble?
Simpelthen så lækker en tomatsauce :) Du laver jo verdens bedste opskrifter altså.
Skal lige høre, vi bliver 15 vokse til fødselsdag og jeg vil lave kødboller med spaghetti og tomatsovs.
Hvor meget vil du gange din opskrift op med?
Rigtig god dag. Knus
Hej Sofie,
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg ville gange opskriften med 4.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hejsa,
Først og fremmest tusind tak for en fantastisk hjemmeside/blog og app. Vi bruger begge dele og du er altid vores ‘go-to’ og første-valg, når vi søger på opskrifter!
Hvis vi gerne rigtig vil kæle omkring tomatsaucen og give den lang simretid, hvor lang tid ville du så lade den stå? :-)
På forhånd tak :-)
Hilsen Trine
Hej Trine,
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Jeg giver den gerne en time til halvanden time – tjek gerne at den ikke bliver tør. Du kan evt spæde den op med lidt grøntsagsboullion eller lidt rødvin.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Hvor stor en portion bliver denne opskrift ca. ?
Vi er kun to personer i husstanden, så vi laver ikke så meget mad af gangen. Derfor ville jeg bruge halvdelen til en gang pasta den ene dag og halvdele på pizza den anden dag.
tror du det ville række med en enkelt portion?
Mvh Malene
Hej Malene,
Det vil være så fint til både en gang pizza og pasta. Det kan den sagtens række til
Kh AC
Hold da kæft, hvor er det en god opskrift!
Hej. Vil første bare lige skrive at jeg er viiild med din madblog og alle dine opskrifter. Hele min familie, og nu også naboerne på begge sider, bruger flittigt dine opskrifter ?
Vil spørge dig om, hvis man nu laver en større mængde af denne skønne tomatsauce, hvordan man så evt kunne opbevare den? Og hvor længe? Måske på nogle patent-glas? Skyllet i Atamon? Eller…. anden ide?
Jeg har lige lavet det og kommet det på glas. Lidt Atamon. Det bliver spændende om det er ok.
Hej Julie,
Hvor er det altså bare så skønt at høre ♡ Tusind tak, det er en virkelig dejlig hilsen at få!
Jeg plejer selv at fryse tomatsaucen ned, så kan den fint holde sig længe og jeg undgår at skulle bruge atamon.
Kh AC
Jeg er nødt til at spørge, hvor glasset på billedet her er fra? Jeg har beundret dem mange gange :)
Jeg mener det er fra Bloomingville. Der er låg til og jeg bruger dem til marmelader, rester i køleskabet, nødder osv. :)
Jeg er ret sikker på, at glassene kan købes på Isabella Smiths hjemmeside. Har selv købt dem der for nogle år siden. Sommerhilsner Anne
Jeg har af egne dyrkede tomater hældt varmt vand over, taget skind af og blændet dem. Hvor længe kan de holde sig i fryser sådan.
Mvh.
Kirstine Jensen
Hvor lyder det skønt med tomater fra egen have i fryseren – jeg vil tro at de kan holde sig 6-9 mdr.
Kh AC
Endnu en lækker opskrift :-) Jeg har brugt friske tomater istedet for dåsetomater. 8-10 alm. tomater pr. portion. Vi har en del blandede tomatsorter i forskellige farver, men det bliver smagen ikke ringere af :-)
Åh, hvor jeg g l æ d e r mig til næste år, hvor vi forhåbentlig får et lille mini vægdrivhus i haven – så skal der dyrkes farvefine tomater :)
Hej Ann-Christine.
Hvor længe kan sådan en tomatsovs holde sig i køleskabet eller fryseren, når man som mig er studerende og nok ikke får det hele spist på en gang :)
Kathrine
Hej Kathrine,
Det er jo virkelig den ideelle økonomivenlige studenterret :) Den kan holde sig i et par måneder på frys og det kan varmt anbefales at lave større portioner og så fryse den ned i små passende portioner, fx i fryseposer, som ikke fylder så meget.
På køl vil det kunne holde sig i en uges tid.
Kh AC
Hi hi:-) jeg er gået i gang med systematisk at spise mig igennem alle dine opskrifter og er kommet til lakselasagene, som er max lækker, taaakkk for super gode tips og opskrifter…
Ej, hvor sejt! Sig endelig til hvis du når dem alle sammen igennem – det ville godt nok være sejt :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine. :)
Tusind tak for din vildt imponerende blog! Jeg er helt pjattet med dine opskrifter – især dine bageopskrifter! Det er længe siden, jeg har fået så meget ros for mit brød, som jeg har fået efter, at jeg begyndte at tjekke dine opskrifter ud. :) der er så nemme og overskuelige og lykkes bare hver gang! Så stor, stor ros til dig, som gør min hverdag meget lettere med din fantastiske blog!
Nu kan jeg se, at su har lavet et opslag om tomatsauce, perfekt da jeg laver lasagne i dag. Jeg har dog rigtig mange friske tomater og vil derfor gerne bruge dem i en tomatsauce.
Hvor mange vil du tro, jeg skal bruge i din opskrift?
Varme hilsner Louise – fortsæt dit beundringsværdige arbejde!
Hej Louise,
Tusind tak for din vildt søde hilsen, hvor blev jeg glad! Dejlig hilsen at vågne op til :) Jeg ser desværre først din kommentar nu, så jeg håber det lykkedes med tomatsaucen, og super lækkert med friske tomater nu hvor der er mange der har drivhuset fyldt af dem. Afhængig af størrelsen vil jeg sige 6-10 friske tomater.
Kh AC
Jeg vil mene, at 2 dåser svarer til ca. 7-800 gram friske tomater :)