Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/millionlinser/ Aftensmad Familiefavoritter, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Simremad, Vegetar

Millionlinser

Lækker og nem opskrift på millionlinser som er den vegetariske udgave af millionbøf med kartoffelmos med blomkål. En nem og budgetvenlig ret. Her er masser af umami fra svampe og linser og en lækker velsmagende sauce, som passer perfekt til kartoffelmosen. Det er så godt og jeg vil ønske jer rigtig god fornøjelse med retten, som hitter stort hos begge mine børn.

Cremet og luftig kartoffelmos er bare altid smovs og hygge! Dejligt i vinterhalvåret både med simreretter, klassiske retter fra det danske køkken og med en vegetarisk udgave af familiehittet; millionbøf.

Prøv også: opskrift på linsekarry med ris >>

Millionlinser
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk sød paprika
  • 30 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk balsamico
  • 200 g belugalinser
  • 250 g champignon, finthakket
  • 1,50 dl piskefløde
  • 15 g majsstivelse
  • 0,50 tsk kulør
  • 2 spsk olivenolie
  • 20 g smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Kartoffelmos med blomkål
  • 1 kg kartofler, i tern
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 75 g smør
  • 1,50 dl mælk, lunet til 50 grader
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 150 g syltede rødbeder
  • 1 håndfuld persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løgene i olie og smør i en gryde ved middelvarme i 5-7 minutter til løgene er bløde og klare. Tilsæt timian, paprika, tomatpure, grøntsagsboullion, laurbærblade, balsamico, belugalinser, champignon samt halvdelen af piskefløden. Rør det godt igennem og lad det koge op. Læg låg og lad det simre i 30 minutter.

Kog imens kartofler og blomkål i en gryde i usaltet vand. Hæld vandet fra gryden, når kartoflerne er møre. Mos de rygende varme kartofler og blomkål med smør og piske derefter kartoffelmosen ved lav hastighed med lun mælk til konsistensen er luftig og cremet. Smag til med salt og peber.

Tag laurbærblade op af gryden med linser og smag godt til med salt og peber. Rør majsstivelse ud i den resterende piskefløde og kom det i retten. Kog op og lad det koge i et par minutter under omrøring til det tykner. Juster evt farven med et par dråber kulør.

Server den luftige blomkål og kartoffelmos med millionlinser, syltede rødbeder og bredbladet persille.