Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/millionboef/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos er en rigtig dansk klassiker og et hit i de fleste børnefamilier. Jeg serverer den gerne med kartoffelmos og syltede rødbeder, men pasta er også en klassiker til denne kødsovs. Det er en super hverdagsvenlig ret, som ikke tager lang tid at lave.

Jeg kommer lidt ekstra grønt i min opskrift på millionbøf – en del mere end i den klassiske 80’er ret. Det gør jeg først og fremmest, fordi det smager ekstra lækkert og de groftrevne squash og gulerødder gør bare retten ekstra skøn.

Prøv også: opskrift på orientalsk risret >> 

Millionbøf
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT35MPT25M4
Ingredienser
  • Kartoffelmos
  • 1,50 kg kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 75 g smør
  • 1,50 dl mælk
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Millionbøf
  • 1 løg, finthakket
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 gulerødder, groftrevet
  • 200 g squash, groftrevet
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk sød paprika
  • 80 g koncentreret tomatpuré
  • 2 dl oksebouillon
  • 3 laurbærblade
  • 20 g majsstivelse
  • 0,50 dl vand
  • 3 dråber kulør
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 50 g syltede rødbeder
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre.

Hæld vandet fra og kom dem i en skål, mos dem og bland dem med smør. Pisk til kartoffelmos og juster konsistensen med mælk.

Smag til med salt og peber.

Millionbøf
Sauter løg i en gryde med olie til løgene er bløde.

Tilsæt oksekød, skrue op for varmen og brun kødet af under omrøring.

Kom gulerødder, squash, timian, paprika, tomatpuré, færdigblandet oksebouillon og laurbærblade i gryden og rør det godt igennem. Læg låg på og lad det simre i 15 minutter.

Rør majsstivelse med koldt vand og jævn retten med det.

Juster farven med et par dråber kulør og smag godt til med salt og peber.

Server millionbøf med kartoffelmos, syltede rødbeder og et drys bredbladet persille.