Middelhavskylling i fad
Her får du en lækker opskrift på middelhavskylling i fad.
Jeg laver middelhavskylling i fad, som ’alt i et fad’ og retten er fyldt med mættende kartofler, solmodne tomater, friske krydderurter, feta, oliven og toppet med en cremet tzatziki og lidt rucola med en simpel olie/citrondressing. Det er så nemt og lækkert at servere.
Så enkelt og virkelig dejlig mad, som smager af sol, sommer og feriestemning.
Prøv også: opskrift på Kylling i cremet sennepssauce >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Middelhavskylling i fad
- 1 kg kartofler
- 800 g kylling, fx bryst og lår
- 1 øko citron
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
- 75 g feta
- 400 g blommetomater
- 50 g sorte oliven
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber
- Tzatziki
- 5 dl græsk yoghurt 10 %
- 2 agurk, groftrevet
- 3 fed hvidløg, presset
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber
- Til servering
- 80 g rucola
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend kartoflerne med lidt olie, halvdelen af krydderurterne, lidt fintrevet citronskal, salt og peber og kom dem i et ovnfast fad. Bag dem i 25 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. Vend kartoflerne et par gange undervejs.
Vend kyllingestykkerne i olie, den anden halvdel af krydderurterne, lidt fintrevet citronskal, salt og peber og fordel kyllingestykkerne i fadet med de forbagte kartofler. Kom tomater, oliven og feta i fadet og bag videre i cirka 25-30 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
Tzatziki
Halver agurkerne på langs, og skrab kernerne ud med en ske.
Riv agurkerne groft, vend dem med salt og lad dem trække i 5-10 minutter, hvorefter de dryppes af gennem en sigte, og al væde trykkes og vrides godt fra.
Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie.
Servering
Vend rucola med et dryp citronsaft, lidt olie, salt og peber og server til middelhavskyllingen med den cremede tzatziki.
Det ser lækkert ud. Kan man lave retten i forvejen og varme den op?
mvh
Hanne
Hej Hanne
Det egner den sig ikke så godt til, så vil kyllingekødet blive tørt og kedeligt – men den smager nu glimrende, hvis der skulle være rester. Jeg vil blot ikke anbefale det til fx gæstemiddage mv. Men man kan klargøre kartoflerne i forvejen og lave tzatziki mv på forhånd.
Kh Ann-Christine
Denne her opskrift er en vinder – tak for den. Gerne flere af de der alt i et fad opskrifter 🤩🤩
Tusind tak! Det er jeg glad for :)
Jeg har samlet alle mine opskrifter på mad i fad her og har fine planer om flere af disse opskrifter :)
Kh Ann-Christine