Mexicansk risret
Mexicansk risret er så vildt lækkert og opskriften kan jeg virkelig varmt anbefale jer at prøve.
Her har jeg lavet den i en udgave uden kød og virkelig mange skønne grøntsager, for med alle de lækre krydderier, ris og velsmag, så mangler det ikke. Hvis man ikke lige er til bønner, så prøv i stedet med grønne linser eller belugalinser – eller med kylling eller oksekød der lige er brunet af med løgene. Det fungere alt sammen perfekt! Server retten i al sin enkelhed eller kom den i tortillawraps eller spidskålswraps med ekstra frisk grønt.
Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mexicansk risret
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 gulerødder, skåret i små tern
- 1 squash, groftrevet
- 0,50 rød chili, uden kernehus og finthakker (tilføj mere efter smag)
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk stødt kanel
- 2 tsk røget paprika
- 300 g basmati ris
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse sorte bønner
- 140 g majs, fra dåse eller frost
- 2 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 125 g cherrytomater, skåret i tynde både
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 avocado, skåret i tern
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 125 g cheddar ost, friskrevet
- 1 spsk sriracha chilisauce, efter smag og behag
- 1 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt squash, rød chili, spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og rør godt sammen.
Kom basmatirisene i en sigte og skyl dem meget grundigt. Rør dem derefter i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15 minutter.
Tilsæt bønner, majskerner og rød peberfrugt og varm igen op til kogepunktet. Læg låg på og sluk for varmen. Lad retten trække smag og risene blive møre i 15 minutter.
Smag til med salt og peber. Rør tomaterne i og anret risretten på et fad med tilbehøret til servering.
Smager skønt. Er dog i tvivl om retten kan fryses eller ej? I app’en står der begge dele☺️
Der havde jeg lige sat et flueben forkert. Det er rettet nu – og den kan godt fryses :)
Kh Ann-Christine
Fik det i aftes, og var virkelig lækkert. Minder meget om chili con carne.
Så dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej
Håber jeg kan nå at spørge inden du lukker ned for julen:-)
Du skriver at retten kan laves i forvejen. Vi laver retter dagen før den skal bruges. Men jeg er i tvivl om du så tænker at den skal serveres kold eller om du varmer den op. Hvis den varmes op – hvordan vil du foreslå at vi gøre det ?
Venlig hilsen
Mette Pedersen
Hvis den skal spises efterfølgende, så plejer vi at spise den kold, fx i tortilla wraps eller lign.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vi har efterhånden lavet denne ret en del gange, og det er blandt favoritterne ved kødløse dage.
Efter første gang havde vi en rest i køleskabet – og næste dag dag havde min søn en opgave i madkundskab, hvor han skulle lave mad af rester.
Vi piskede æg med lidt mælk og vendte resten af risretten i. Lavede en fantastisk omelet med revet cheddar i midten.
Det smager fantastisk – og vi nyder altid denne resteret, når vi har fået din skønne ret. Så vi kan anbefale alle at genanvende evt rester på denne måde ☺️, så har man to skønne retter i en.
Sikke en skøn ide og god måde at få brugt en rest af denne lækre mexiret.
Tusind tak for at dele ideen :)
Kh Ann-Christine
Tak for endnu en god opskrift.. Det var først, da jeg begyndte at spise, at jeg kom i tanke om, at der ikke var kød i! =D
– Det er så heller ikke nødvendigt med kød!
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej, hvis man laver det med evt. kylling, hvordan skal de så foregå?
-Skal det stadig i samme tid som bønnerne ville skulle?
jeg ville brune dem hurtigt først, sætte til side og komme i igen sammen med risene.
Kh AC
Mums!! Jeg har netop lavet denne ret. Nøj den er lækker. Jeg kom måske lidt for meget kanel i, så den er lidt julet. Men pyt, julen nærmer sig også med hastige skridt :D Dog brugte jeg brune ris.. selvom jeg kogte dem i 5 min mere end planlagt og også lod dem trække 5 min mere, så skal de altså liiige have lidt mere. Det smager fint, men risene har lidt rigeligt bid. Håber den er lækker til frokost i morgen <3
Hej
Ved ikke helt hvad 6 dl bouillon betyder?
Det betyder blot 6 dl færdigblandet grøntsagsboullion – dvs du blander efter forholdene på det produkt du har købt :)
Den her mexicanske risret ligger nu helt i top på min vegetariske yndlingsmadliste. Den er SÅ lækker, og mangler bestemt ingen kød. 3 ud af 4 unger kunne lide den, og det er altså noget helt særligt med en ret med så mange grøntsager.
Hej Rikke
Så skønt!
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen.
Kh Ann-Christine
Har lige fået Mexicansk ristet og det er bestemt ikke sidste gang. En virkelig dejligt krydret ret
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
MEGAGOD og endda vegan!!!! 1000 TAK
Så dejligt at høre ♡ Tusind tak!
Hej
Jeg forstår ikke helt det med risene. Læser det som at de skal koges med i retten og så til sidst står der i opskriften, at risene skal anrettes på et fad med det øvrige tilbehør. Håber du kan hjælpe?
Hilsen Annette
Det er blot mig der har formuleret mig utydeligt til sidst, det er ikke risene – men den mexicanske risret og er nu rettet til :)
Kh AC
Kan den serveres kold?
Det kan den godt, men jeg foretrækker den selv varm :)
Kh AC
Hej
Vi er vilde med dine opskrifter herhjemme og har nærmest minimum en Valdemarsro opskrift ugentlig på madplanen!
Min datter har dog børneksem der driller i perioder og derfor helst ikke skal have for meget tomat da det kan forværrer det..
Jeg tænkte på om du havde nogle gode råd til et alternativ?
Vi plejer normalt at tage en portion fra til hende inden tomaten blandes i og så give det noget bouillon i stedet..
Vil det også kunne fungere til denne opskrift eller har du nogle andre forslag?
Hej Mette,
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen.
Hvis din datter kan tåle rød peberfrugt, så kan du halvere nogle peberfrugter og bage dem i ovnen til skindet bliver mørkt og løsner sig. Fjern skindet og blend kødet, som derefter kan bruges som erstatning for tomat i mange retter (og som kan fryses ned i mindre portioner.)
Kh Ann-Christine
Hej Igen?
Jeg havde helt glemt at følge op på om du havde svaret på min kommentar herinde! Derfor den lidt sene opfølgning?…
Er det bare 200 grader i ovnen?
Rød peberfrugt er vi desværre også begyndt at undgå da det ser ud til også at forværre hendes eksem når det er i udbrud?.. men tænker at gul peber måske også kunne være en mulighed? De er jo også lidt søde i smagen men giver så bare en anden farve til maden.
Hilsen Mette
Ja, 175-200 grader i ovnen til skindet bliver mørkt.
Kh AC
Hej
Hvad kunne alternativet til ris være i denne salat?
Det står i tips under opskriften :)
Det lyder super lækkert. Glæder mig til at prøve, at lave den. Hvis msn skifter bønner ud med belugalinser, hvornår skal de så tilsættes??
Det vil være lækkert! Jeg ville koge dem først og tilsætte dem på samme tidspunkt som bønnerne.
Kh AC
Uhh hvor jeg elsker at lave dine retter og så konstatere at børnene er helt vilde med dem, spiser op og beder om mere. Der her er en virkelig dejlig ret
hvor er det dejligt at høre! Sikke en skøn hilsen at få :)
Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Tak for at du har udgivet en rigtig dejlig kogebog. Nyder at bruge den flere gange ugentligt på trods af at jeg har lavet mad i 45 år eller mere.
Det vil glæde mig, hvis du udgiver en bog med tapas, brunch og desserter.
Kærligste hilsner Marianne
Kære Marianne,
Tusind tak, sikke en skøn hilsen at få! Det er jeg virkelig glad for – og jeg tør godt love at der er flere bøger på vej herfra de kommende år :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Den skulle gerne være blokeret nu :)
Sig bare til hvis den driller igen, vi kan ikke se den herfra hvis den er geografisk målrettet, så skriv endelig bare :)
Det virker nu – tusind tak!!
Majskerner, er det de bløde man køber på dåse, eller tørrede?
på dåse eller frost :)
Fantastisk ret som jeg lige forsøgte mig med i aften! Holy moly den er lækker :P
Så dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh AC
Det ser super lækkert ud <3 Kan man evt udskifte basmati m brune ris, og ved du om man i så fald så skal ændre på tilberedningstiden?
Mange tak :)
Ja, det kan du sagtens. Du kan enten forkoge de bruge ris så de er halvt tilberedt eller justere kogetiden til i retten så det passer med tiden til de brune ris.
Kh AC