Mexicansk Lasagne


Mexicansk lasagne er en skøn og lidt anderledes måde at spise en ret inspireret af det dejlige tex mex køkken – for det er nu nok næppe en lasagne de lokale spiser i Mexico … trods alt. Opskriften skal mere betragtes som en fusion mellem det italienske og mexicanske køkken, som smager herligt og er en skøn måde at variere såvel lasagne, som de mere traditionelle tex mex retter.
Jeg bruger lasagneplader, men man kan fint bruge nachos eller tortillas som fyld i mexicansk lasagne. Det smager alt sammen godt og styrken kan også snildt justeres til, både i selve retten eller ved at sætte skåle med jalapenos og tabascosauce på bordet, så alle smagsløg tilgodeses.
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mexicansk lasagne
- Lasagnesauce
- 2 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 2 løg, hakkede
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 50 g soltørrede tomater i olie
- 400 g hakket oksekød
- 2 tsk tørret oregano
- 3 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kidneybønner, skyllet og drænet
- 15 g jalapenos, finthakket
- 300 g majs
- 125 g lasagneplader
- 200 g cheddar ost, friskrevet + gem lidt til servering
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk olivenolie
- Til servering
- 25 g jalapenos
- 1 avocado, i skiver
- 1 lime, i både
- 125 g nachos
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm en tør gryde op med spidskommen, chiliflager og koriander, rør i krydderierne til de dufter skønt.
Skrue ned for varmen og kom derefter , sød paprika, røget paprika, løg, hvidløg og olivenolie i gryden og sauter løg ved middel varme, til de er bløde.
Kom soltørrede tomater og oksekød i gryden og brun det godt ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt oregano/timian, bladselleri, squash, hakkede tomater, grøntsagsboullion, salt og peber. Læg låg på gryden og lad saucen simre i 30 minutter.
Smag saucen til og tilsæt kidneybønner, jalapenos og halvdelen af majskernerne.
Saml den mexicanske lasagne i et smurt ovnfast fad, med skiftevis sauce, lasagneplader og friskrevet cheddar ost.
Afslut med majs og cheddar ost. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter, eller til lasagnepladerne er møre.
Server med friskrevet cheddar, nachos, avocado, lime og jalapenos.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-christine
Sikke en utrolig dejlig ret.
Den smager fantastisk godt – der er enormt megen smag i…… Tak for den.
Jeg udelod jalapenos og glemte oregano. Og så stod saucen og simrede i halvanden time , inden jeg lagde den sammen .
Mums!
Kh
Anna
Hej Anna
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for :)
God weekend
Kh Ann-Christine
Elsker din mexicanske lasagne :-)
Kunne dog bedre lide den gamle opskrift før dine justeringer. Er det muligt at få den gamle opskrift fra dig?
Tak for en god hjemmeside med mange fantastiske velsmagende opskrifter, som er godt beskrevet:-)
Tusind tak for din søde hilsen ♡
jeg har justeret den en smule, så jeg synes den blev bedre – men det er ikke meget – den gamle var blot uden soltørrede tomater, halv mængde majs, + en knivspids cayenne, men halv mængde jalapenos.
Kh Ann-Christine
Peberfrugter og tomatpuré står ikke på ingredienslisten, men står i selve fremgangsmåden.
Blot hvis opskriften kunne tilrettes :-)
Fra en fan
Hej Lotte
Godt du siger det, det var en tastefejl i forbindelse med at jeg forleden justerede opskriften lidt til og forbedrede den. Fremgangsmåden er nu rettet :)
Kh Ann-Christine