Mexicansk Lasagne
Mexicansk lasagne er en skøn og lidt anderledes måde at spise en ret inspireret af det dejlige tex mex køkken – for det er nu nok næppe en lasagne de lokale spiser i Mexico … trods alt. Opskriften skal mere betragtes som en fusion mellem det italienske og mexicanske køkken, som smager herligt og er en skøn måde at variere såvel lasagne, som de mere traditionelle tex mex retter.
Jeg bruger lasagneplader, men man kan fint bruge nachos eller tortillas som fyld i mexicansk lasagne. Det smager alt sammen godt og styrken kan også snildt justeres til, både i selve retten eller ved at sætte skåle med jalapenos og tabascosauce på bordet, så alle smagsløg tilgodeses.
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mexicansk lasagne
- Lasagnesauce
- 2 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 2 løg, hakkede
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 50 g soltørrede tomater i olie
- 400 g hakket oksekød
- 2 tsk tørret oregano
- 3 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kidneybønner, skyllet og drænet
- 15 g jalapenos, finthakket
- 300 g majs
- 125 g lasagneplader
- 200 g cheddar ost, friskrevet + gem lidt til servering
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk olivenolie
- Til servering
- 25 g jalapenos
- 1 avocado, i skiver
- 1 lime, i både
- 125 g nachos
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm en tør gryde op med spidskommen, chiliflager og koriander, rør i krydderierne til de dufter skønt.
Skrue ned for varmen og kom derefter , sød paprika, røget paprika, løg, hvidløg og olivenolie i gryden og sauter løg ved middel varme, til de er bløde.
Kom soltørrede tomater og oksekød i gryden og brun det godt ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt oregano/timian, bladselleri, squash, hakkede tomater, grøntsagsboullion, salt og peber. Læg låg på gryden og lad saucen simre i 30 minutter.
Smag saucen til og tilsæt kidneybønner, jalapenos og halvdelen af majskernerne.
Saml den mexicanske lasagne i et smurt ovnfast fad, med skiftevis sauce, lasagneplader og friskrevet cheddar ost.
Afslut med majs og cheddar ost. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter, eller til lasagnepladerne er møre.
Server med friskrevet cheddar, nachos, avocado, lime og jalapenos.
Elsker din mexicanske lasagne :-)
Kunne dog bedre lide den gamle opskrift før dine justeringer. Er det muligt at få den gamle opskrift fra dig?
Tak for en god hjemmeside med mange fantastiske velsmagende opskrifter, som er godt beskrevet:-)
Tusind tak for din søde hilsen ♡
jeg har justeret den en smule, så jeg synes den blev bedre – men det er ikke meget – den gamle var blot uden soltørrede tomater, halv mængde majs, + en knivspids cayenne, men halv mængde jalapenos.
Kh Ann-Christine
Peberfrugter og tomatpuré står ikke på ingredienslisten, men står i selve fremgangsmåden.
Blot hvis opskriften kunne tilrettes :-)
Fra en fan
Hej Lotte
Godt du siger det, det var en tastefejl i forbindelse med at jeg forleden justerede opskriften lidt til og forbedrede den. Fremgangsmåden er nu rettet :)
Kh Ann-Christine
Skal den i ovnen inden den fryses ned? Eller kan jeg fryse den, så snart den er lagt sammen? Nogen gange kan lasagne godt blive lidt tør, når den komme i ovnen anden gang.
Mega lækker og fuld af smag :)
Mange tak, det er dejligt at høre
Kh AC
Din chili sin carne, er bare super god, jeg har brugt flere af dine opskrifter med glæde.
Mvh.
Elisabeth
Det er jeg glad for at høre, Elisabeth.
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hvor mange gram lasagneplader brugte du til din portion?
Det måler jeg ikke – men det bliver nok til omkring en halv pakke ala urtekrams pakkestørrelser …
Uha – det er vist lige noget for os.
Bruger du hakket eller skært oksekød?
Jeg har prøvet med begge dele og begge er super skønne :) -Oftest laver vi den af hakket oksekød
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Den skal jeg da helt sikkert prøve, det bedste af to verdener :) Og sådan en god måde at få lidt Mexico ind i hverdagen.
Kh Maria
Det er det nemlig ♡♡♡
Så flotte fotos. Har prøvet med tortillia pandekager fremfor pastaplader i sådan et opskrift, men aldrig nachos, det må ejg foreslå min kæreste.
Tænker, at de både afgiver og suger så meget smag :)
– A
Ja, det gør de nemlig :)
Rigtig god fornøjelse med at prøve det af og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC