Mexicansk græskarsuppe


Mexicansk græskarsuppe er en mættende, fyldig og lækker krydret ret, som er rigtig skøn her i efteråret.
Det er dejligt med en suppe serveret med masser af skønne toppings, måltidet bliver så herligt fuldendt og på en ret enkel måde føler man at der er gjort lidt ekstra. Den krydrede suppe – som jo i virkeligheden er et nyt twist af min skønne opskrift på hokkaidosuppe – den er ikke spor stærk, men kan sagtens spices op med mere chili efter smag eller man kan drysse frisk rød chili over.
Prøv også: Opskrift på den lækreste grønkålssuppe >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mexicansk græskarsuppe
- 0,50 hokkaido græskar, ca 500 g
- 2 løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 300 g kartofler, i tern
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 0,50 rød chili, skåret midt over og uden kerner
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 0,50 øko citron, 2 spsk. citronsaft herfra
- 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet
- 1 spsk olivenolie
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 4 tortillas pandekager
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 300 g majs, fra dåse, frisk eller frost
- 1 tsk smør
- 1 tsk flagesalt
- 1 håndfuld frisk koriander
- 50 g cheddar ost, groftrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skyl hokkaidoen og skær den midt over. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie til de er bløde. Kom spidskommen, koriander, chili og ingefær i. Rør et minuts tid til det dufter skønt.
Kom kartofler og hokkaidogræskar i gryden. Hæld grøntsagsboullion over og læg låg på. Lad det simre i 20 minutteer.
Blend suppen til den er helt glat og cremet. Smag til med piskefløde, citronsaft, salt og peber. Kom suppen tilbage i gryden, sammen med de sorte bønner og varm den godt igennem.
Tortillachips
Pensl tortillawraps med en smule olie og drys med lidt flagesalt. Skær dem i trekanter og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter, til de er sprøde.
Til servering
Rist majskerner i smør under omrøring på en pande ved middelhøj varme. Når de begynder at tage lidt farve er de klar. Drys dem med en smule flagesalt.
Server suppen med cremefraiche, majskerner, en smule cheddarost og lidt ovnbagte tortillachips.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
dette er den bedste græskarsuppe jeg kender! vi skal have den som natmad med chilicheese scones til en større fest. Jeg vil høre om suppen kan fryses ned , så jeg kan lave den ugen før?
Ja, du kan også se fryseegnethed i min opskrift – samme sted som mængde, tid mv.
God fornøjelse, det lyder som en skøn menu til natmad
Kh Ann-Christine
Hej. vi har fået Grøn aftensmad i julegave. Synes der er en masse spændende opskrifter. Der er dog dukket et spørgsmål op. Grønsagsbouillion, hvad bruger du? mvh Tommy
Hej Tommy
hvor dejligt! Jeg håber du får meget glæde af bogen.
jeg bruger Herbamare grøntsagsboullion, det smager virkelig godt.
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
hejsa,
kan man lave den uden sorte bønner?
Ja, det kan du – eller komme andre bønner i