Mexicansk burger med guacamole
Mexicansk burger med guacamole er et evigt hit! Perfekt til dage hvor man både har lyst til mexicansk og til en rigtig god hjemmelavet burger
Det endte med en kombination i form af en mexicansk inspireret burger med salsa, jalapenos og guacamole.
Sådan en rigtig greasy burger, smækfyldt med gode sager og masser af smag og smovs ♡
Prøv også: mange flere lækre burger opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mexi burgere
- Burgerboller
- 250 ml vand
- 5 g gær, (50 g ved 1/2 times hævetid i stedet for 10 timer)
- 120 g ølandshvede
- 180 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 spsk sesamfrø
- 2 spsk mælk, til pensling
- Guacamole
- 2 avocado
- 0,50 rødløg
- 1 fed hvidløg, evt. 2 fed efter smag
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 citron, 1 spsk citronsaft herfra
- 1 tsk flagesalt
- Fyld til mexicanske burgere
- 400 g hakket oksekød, formet til 4 bøffer, drysset med salt og peber og stegt i smør og olie
- 4 skiver cheddar ost
- 75 g tomatsalsa, se opskrift
- 30 g jalapenos
- 125 g salatblade
- 2 tomat, i skiver
- 2 spsk mayonnaise
- Tilbehør
- 6 kartofler, med skræl, vaskede
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk flagesalt
- 1 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Burgerboller
Vand og gær røres sammen, tilsæt mel og salt. Rør godt og overdæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet i 10-12 timer. Form derefter bollerne og lad dem hæve en time. Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø. Bag i forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i 15-18 minutter.
Guacamole
Kom løg, hvidløg og avocado i en minihakker og kør til det er cremet og lækkert. Smag til med spidskommen, salt og citron
Tilbehør – kartoffelbåde
Kom kartofler i en pose med paprika, salt og olie og ryst godt. Bages i forvarmet ovn i 25-35 minutter ved 220 grader varmluft.
Steg bøfferne på en varm pande eller grill, kom cheddar ost på og saml burgeren med chili, salat, tomater, guacamole, mayo og salsa
Virkelig lækker burger, som er blevet vores ynglings spise herhjemme.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskrifiten
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Er det cremefraiche det hvide som bollerne er smurt med ? Der står nemlig ikke noget om det i opskriften..
Det er mayo, og er tilføjet nu :)
Hej,
Lyder så lækkert. Jeg skal holde frokost i morgen og forsøger at lave så meget som muligt på forhånd.
Men tænker, at guacamole måske ikke bliver så lækkert næste dag. Hvad tænker du?
Tak. Dbh, Helene
Hej Helene,
Den er allerbedst frisklavet, da det er svært at holde den flotte grønne farve til dagen efter. Også selv om man bruger tricket med at komme avocadostenen ved, hælde citron over osv – så bliver den lidt mere trist at se på, men smagen kan nu sagtens gå.
Du kan godt lave den et par timer i forvejen og så blot røre den godt rundt inden servering.
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine!
Jeg nyder at følge din side og finder tit inspiration her!
Hvor mange boller kommer der ud af denne portion? :)
Hej Astrid,
Mange tak, det er dejligt at høre :)
der bliver 4 store burgerboller af opskriften her.
Kh AC
Jeg lavede denne ret i fredags, og jeg og min mand er enige om at det er den bedste burger ever!!! :) Så nu står den fast på menuen hver fredag :) Tak for god blog og opskrifter.
Ej, hvor fantastisk! Det er jeg rigtig glad for (og stolt over) at høre :)
Hej Ann-Christine,
Fantastisk blog! :-) Det kan godt være det er et dumt spørgsmål, men kan bollerne godt hæve mere end 12 timer eller måske mindre end 10?.. Jeg skal lave dem på fredag og tænkte op om jeg kunne røre dejen sammen dagen før? :-)
Hilsen Camilla
Hej Camilla,
Det kan de sagtens. Du kan bare komme lidt mindre eller lidt mere gær i. Eller hvis de skal hæve i længere tid, så sætte dejen i køleskabet. Så hæver den langsommere.
Kh Ann-Christine
Super, mange tak for dit hurtige svar. Jeg vil glæde mig til at lave dem :-)
kh Camilla
Hej Ann-Christine!
Super inspirerende blog, som jeg vender trofast følger:-)
Vil høre dig om man kan bruge andet end ølandshvede til burgerbollerne, da jeg ikke lige har det i køkkenet?
Kh Maria
Hej Maria,
Det er dejligt at høre :) Tusind tak!
Du kan sagtens bruge almindelig hvedemel i stedet. Bland evt lidt grahamsmel i eller anden lidt grovere meltype.
Kh Ann-Christine
Super, tak! Prøver dem til mexicansk aften i aften:-)
Nå, det gik lidt for hurtigt:-) Ville både skrive “vender tilbage til/trofast følger” og det gik så galt! Men du forstår meningen:-)
Tak for en rigtig inspirende blog – det er så lækkert at du laver mad, hvor selv jeg kan følge med! I går fik vi mexicansk, og jeg lavede din guacamole. Jeg gav den en tur med stavblenderen og lidt creme fraiche, og den blev i den grad godkendt af store pigen på 6½ år som ellers ikke er så meget for nye ting!
Kh Karen
Mmm, god ide med cremefraice. Det kunne faktisk jeg skulle prøve at blende en lille smule af den næste gang. Jeg har nemlig en lille pige herhjemme der var en smule skeptisk, men dog smagte og kunne lide den. Men måske den hitter mere i blendet form hos børn. Det skal da prøves. Tak for tippet
Og tak for dine søde ord, dejligt at du følger med!
Kh Ann-Christine
Du inspirerer mig! Giver mig ideer til hvad man også kan m tvillinger. Jeg får lyst til at lege;) Hvad man også kan m mad. Jeg blir altid sulten på din side! Og så får du altid arrangeret maden flot. Kartofler i glas. Lidt banal luksus på en den fede måde. Tak!
Kære Jeanett,
Tusind tak for den dejlige kommentar og kompliment! Det gør mig rigtig, rigtig glad og varmer meget :-)
Kh Ann-Christine
Uhm mumenum!! Synes at det ser vildt lækkert ud at guacamolen ikke er rørt, det vil jeg prøve næste gang. Glæder mig meget til at indtage lækre måltider i jeres selskab snarest (manden regner meget stærk med at deltage) ;-)
Jeg skal finde på noget spændende, skal jeg :) Vi håber at se jer begge!
Ej det får jeg da helt lyst til nu!! MUMS hvor ser de lækre ud!!!
Prøv dem endelig ;)
Sådan skal en mexi-burger skæres – super lækkert ;-)
Det skal den nemlig, ja :) Tak!
Wow, altså…! Jeg bliver jo totalt burgerlækkersulten! Hjemmelavet, sprød, sød, sund.. Suk! Jeg må helt sikkert have ‘din’ burger på menuen i denne uge :-) Lækre lækre billeder!
Tak Sussi, Den er altså også god den burger. Lad mig gerne høre hvad du synes :)