Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexicansk-burger-med-hjemmelavet-guacamole/ Aftensmad Burger, Familiefavoritter, Grill, Mexicansk

Mexicansk burger med guacamole

Mexicansk burger med guacamole er et evigt hit! Perfekt til dage hvor man både har lyst til mexicansk og til en rigtig god hjemmelavet burger

Det endte med en kombination i form af en mexicansk inspireret burger med salsa, jalapenos og guacamole.

Sådan en rigtig greasy burger, smækfyldt med gode sager og masser af smag og smovs ♡

Prøv også: mange flere lækre burger opskrifter her >>

Mexi burgere
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT45M4
Ingredienser
  • Burgerboller
  • 250 ml vand
  • 5 g gær, (50 g ved 1/2 times hævetid i stedet for 10 timer)
  • 120 g ølandshvede
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sesamfrø
  • 2 spsk mælk, til pensling
  • Guacamole
  • 2 avocado
  • 0,50 rødløg
  • 1 fed hvidløg, evt. 2 fed efter smag
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 citron, 1 spsk citronsaft herfra
  • 1 tsk flagesalt
  • Fyld til mexicanske burgere
  • 400 g hakket oksekød, formet til 4 bøffer, drysset med salt og peber og stegt i smør og olie
  • 4 skiver cheddar ost
  • 75 g tomatsalsa, se opskrift
  • 30 g jalapenos
  • 125 g salatblade
  • 2 tomat, i skiver
  • 2 spsk mayonnaise
  • Tilbehør
  • 6 kartofler, med skræl, vaskede
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Burgerboller
Vand og gær røres sammen, tilsæt mel og salt. Rør godt og overdæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet i 10-12 timer. Form derefter bollerne og lad dem hæve en time. Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø. Bag i forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i 15-18 minutter.

Guacamole
Kom løg, hvidløg og avocado i en minihakker og kør til det er cremet og lækkert. Smag til med spidskommen, salt og citron

Tilbehør – kartoffelbåde
Kom kartofler i en pose med paprika, salt og olie og ryst godt. Bages i forvarmet ovn i 25-35 minutter ved 220 grader varmluft.

Steg bøfferne på en varm pande eller grill, kom cheddar ost på og saml burgeren med chili, salat, tomater, guacamole, mayo og salsa