Mexi bowl


Mexi bowl er en af favoritterne til at få brugt lidt grøntsager og rester i køleskabet – det smager forrygende og er lynhurtigt at bikse sammen.
Det er rart med et godt repertoire af gode ‘undgå madspild’ retter, hvor man kan få brugt det man har i forvejen – og du kan naturligvis også lave retten helt efter opskriften.
Den gode bønnemos smager så dejligt og er smovset sammen med grøntsagerne, cheddar og avocado.
Prøv også: min opskrift på mexicansk risret >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mexi bowl
- Bønnemos
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 2 dåser sorte bønner, drænede og skyllede
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Smørristede majskerner
- 150 g majs
- 10 g smør
- Salat til mexibowl
- 2 avocado, i skiver
- 15 cherrytomater, i både
- 75 g cheddar ost, groftrevet
- 1 lime, saften herfra
- 1 rødløg, finthakket
- 125 g salat, efter eget valg
- 0,50 agurk, i tern
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bønnemos
Sauter løg og hvidløg i olie i en lille gryde sammen med spidskommen og koriander, til det dufter herligt, og løgene er bløde.
Kom bønner og grøntsagsbouillon i gryden og lad det simre, til bønnerne er gennemvarmede. Tag gryden af varmen og giv det en tur med stavblenderen.
Smørristede majskerner
Varm en pande op og lad smørret bruse af. Rist majskernerne under omrøring ved høj varme til de får farve. Drys med salt og peber og anret dem i salaten.
Anret salaten
Anret alle delene i skåle.
Vælg frit dine favoritter på min ingrediensliste og tilføj gerne nye. Det bliver lækrest, når man vælger en god blanding af sprødt og knasende / cremet og saftigt
Det skal gerne ligge på hver sin plads det hele, så det hele ikke bare roder sammen – men tæt som en salat. Drys med lidt friske krydderurter inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Tak for spændende opskrifter som udfordrer mig og familien til at prøve nyt.
Jeg har kun kunnet finde tørrede sorte bønner. Ved du hvor mange gram tørrede bønner, der svarer til 1 dåse?
Hej Ester
Mange tak for din søde hilsen.
100 g tørrede bønner svarer til 1 dåse efter de er iblødssatte og kogte
Kh Ann-Christine
Hvad gør du med den søde kartoffel?
Bages i ovnen i tern fx.
Hej Ann-Christine
Jeg har glædet mig super meget til at prøve denne opskrift af, men desværre har jeg glemt at lægge nogle sorte bønner i blød. Jeg har ikke mulighed for at købe dem på dåse og ville derfor høre om kidney bønner kan bruges i stedet?
Hej Mille
Det kan de sagtens, og smager også rigtig godt til opskriften
God fornøjelse
Kh AC