Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexi-bowl/ Aftensmad Frokost, Mad på budget, Mexicansk, Salat, Vegetar

Mexi bowl

Mexi bowl er en af favoritterne til at få brugt lidt grøntsager og rester i køleskabet – det smager forrygende og er lynhurtigt at bikse sammen.

Det er rart med et godt repertoire af gode ‘undgå madspild’ retter, hvor man kan få brugt det man har i forvejen – og du kan naturligvis også lave retten helt efter opskriften.

Den gode bønnemos smager så dejligt og er smovset sammen med grøntsagerne, cheddar og avocado.

Prøv også: min opskrift på mexicansk risret >>

Mexi bowl
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Bønnemos
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 dåser sorte bønner, drænede og skyllede
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Smørristede majskerner
  • 150 g majs
  • 10 g smør
  • Salat til mexibowl
  • 2 avocado, i skiver
  • 15 cherrytomater, i både
  • 75 g cheddar ost, groftrevet
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 rødløg, finthakket
  • 125 g salat, efter eget valg
  • 0,50 agurk, i tern
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bønnemos
Sauter løg og hvidløg i olie i en lille gryde sammen med spidskommen og koriander, til det dufter herligt, og løgene er bløde.

Kom bønner og grøntsagsbouillon i gryden og lad det simre, til bønnerne er gennemvarmede. Tag gryden af varmen og giv det en tur med stavblenderen.

Smørristede majskerner
Varm en pande op og lad smørret bruse af. Rist majskernerne under omrøring ved høj varme til de får farve. Drys med salt og peber og anret dem i salaten.

Anret salaten
Anret alle delene i skåle.
Vælg frit dine favoritter på min ingrediensliste og tilføj gerne nye. Det bliver lækrest, når man vælger en god blanding af sprødt og knasende / cremet og saftigt

Det skal gerne ligge på hver sin plads det hele, så det hele ikke bare roder sammen – men tæt som en salat. Drys med lidt friske krydderurter inden servering.