Melonsalat
Melonsalat er en nem og virkelig lækker salat, som fint kan gøre det ud for et dejligt frokostmåltid i sig selv – hvilket vi har benyttet os af mange gange – og som fungere super godt i samspil med andre retter til aftensmåltider, her i det begyndende efterår, hvor der stadig er lidt sommerstemning og vejr til grill og udendørsmåltider indimellem.
Jeg synes det er særligt fint og sjovt med de små runde kugler melon, men det er naturligvis ikke et must for opskriften, at de har den runde form.
Prøv også: opskrift på en lækker nektarinsalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Melonsalat
- 0,50 galia melon
- 0,50 cantaloupe melon
- 125 g rucola
- 40 g pinjekerner
- 125 g frisk mozzarella
- 75 g blåbær
- 1 spsk balsamico glace
- 1 spsk olivenolie
- sort peber, friskkværnet
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær melonerne ud til fine runde kugler med et melon jern eller alternativt skær melonerne i tern.
Fordel striber af balsamicoglace og olivenolie på et stort fad og vend rucolaen et par gange på fadet, så der kommer lidt strejf af balsamico og olie på salatbladene.
Fordel blåbær og mozzarella på rucolaen og fordel derefter melonstykkerne henover salaten.
Rist pinjekernerne på en varm tør pande, et par minutter under omrøring, til de er gyldne og drys dem over salaten. Afslut med et lille drys salt og friskkværnet peber inden servering.
Hejsa
Sidder og kigger på dine mange skønne salater:-)
Kan de fleste af dine salater forberedes dagen før?
Vi skal holde konfirmation slutningen af august og vil selv lave det meste af maden.
Fortsat god lørdag
Helle
Du kan røre dressinger sammen 1-2 dage før og skylle salater, skære groft grønt (dog ikke bær, avocado mv) og gøre klar til at vende salaterne sammen inden servering. Nogle enkelte salater egner sig godt til at lave i forvejen. Prøv evt at lave nogle af dem du har planlagt – bare alm til aftensmad – og prøv dig frem allerede nu.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :)
Mums hvor lyder det lækkert.
Til balsamicoglace hvor meget balsamico hælder du i gryden?
Jeg synes det er forskelligt fra sted til sted, hvor meget der skal i gryden, til indkogning.
Det kommer lidt an på hvor meget du vil koge til at gemme til senere brug.
– jeg synes det kan være lidt besværligt at koge mindre end 1 dl ind og det skal koges ind til ca det halve.
Det vil sige, at du kan i bund og grund komme lige så meget i gryden som du vil og så blot koge ind til halv mængde. Det kan holde sig i 1-2 måneder på køl og lidt kortere tid ved stuetemperatur
Kh Ann-Christine
Hej hej :)
Jeg skal lave salat til en buffet til ca. 35 mennesker – hvor mange gange villle du gange denne opskrift og fx. den græske salat op for at det passer. Det er tænkt som tilbehør til kød og kartoffelsalat.
På forhånd tak :)
Hej Trine,
Jeg ville nok gange begge opskrifter med 7
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
Hej laver du også opskrifter der er gluten og laktose frie . MVH Heidi
Det er ikke et fokusområde jeg har, men her er masser opskrifter der er gluten/laktosefri, det er blot ikke mærket som en kategori.
Kære Ann Christine.
Tusinde tak for de lækre opskrifter , liiige efter min smag ☺️???. Jeg opdagede den først ( siden), fordi jeg googlede en opskrift på græskarsuppe og bum , så var der samtidig alle de andre opskrifter ??. Det var samtidigt også rigtigt hyggeligt at læse de personlige input , lyder som et dejligt liv ?. Men altså Virkelig gode opskrifter , tak for dem og billederne er også rigtig gode ?.
Mvh Tina
Hvor er det dejligt at høre, Tina ♡ Dejligt at du fandt vej hertil Valdemarsro og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at du synes!
Skøn dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg følger med glæde din blog og bruger ofte dine opskrifter. Jeg får også dit ugentlige nyhedsbrev med inspiration til madplan. I den forbindelse har jeg tænkt på, at det vil skabe yderligere værdi for mig, hvis også lavede en samlet ingrediensliste, så man ved, hvad man skal købe til ugen. Bare en idé ?
Hej Katrine,
Mange tak for det fine input ♡ det vil jeg helt sikkert notere til vi skal have kigget på forbedring af madplanerne :)
Dejlig dag til dig og mange tak for din hilsen
Kh Ann-Christine