Mellemøstens køkken

Mellemøstens køkken er fantastisk!

Krydrede grøntsagsretter, dampende varme kebabber, cremet hummus og lækre lune brød. Det mellemøstlige køkken er velduftende, velsmagende og vidunderligt, og det indbyder til, at man serverer adskillige retter, dip og fladbrød til den helt store skønne middag med mange mennesker til måltidet rundt om bordet. Man kan dog også sagtens vælge få favoritter ud og nøjes med mindre til et mere hverdagsvenligt niveau.

Server gerne retterne fra det mellemøstlige køkken sammen med godt brød, humus, haydari, feta, gode oliven og en eller flere salater.
Her får du mine bud på skønne opskrifter der passer perfekt til – enkelte af dem er måske ikke 100 % autentiske, men jeg lover dig at de passer perfekt ind i en menu med de andre retter alligevel

Opskrifter
Marokkansk linsegryde
Pirogger med kylling
Nem og hurtig kebab
Røget paprikablomkål og appelsinsalat
Hummus
Pita med kebab
Kebabsalat
Fattoush - brødsalat
Haydari dip
Falafler
Peinirli med æg og bacon
Fladbrød med kylling og haydari
Tyrkisk pide med oksekød
Pita med aubergine og hummus
Pita med kylling
Fladbrød
Harira – marokkansk suppe
Marokkansk kyllingegryde
Salat med bulgur og abrikos
Lammefrikadeller
One pot ris med kylling
Kofta
Tabouleh - bulgursalat
Bagte gulerødder med rucola og feta