Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/melanzane-alla-parmigiana/ Aftensmad Efterår, Grill, Italiensk, Mad i fad og ovnretter, Mad på budget, Sommer, Vegetar

Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana er en klassiske italienske ret med bagt aubergine og krydret tomatsauce, der traditionelt spises som antipasti eller som tilbehør til en hovedret.

I min familie kan vi godt lide den som tilbehør til fx en enkel pastaret eller til et grillet kyllingebryst. Den er særligt skøn her om sommeren, i sensommeren og starten af efteråret, når tomaterne er solmodne og så kan man jo snildt lave sin egen tomat passata af blendede tomater, hvis man er så heldig at have dem dyrket i haven.

Prøv også: min opskrift på spidskålssalat >>

Melanzane alla Parmigiana
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT60M4
Ingredienser
  • 3 aubergine, skåret i skiver på 1 cm
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg, sammenpiskede
  • 250 g parmesan, fintrevet
  • 3 spsk rasp
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør, til at smøre fadet
  • Tomatsauce
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 800 g tomat passata
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pensl aubergineskiverne med olivenolie og vend dem med hvedemel blandet med salt og peber. Lad aubergineskiverne hvile på en tallerken, mens tomatsaucen tilberedes.

Tomatsauce
Varm olie op i en sauterpande og sauter hvidløg og løg, til løgene er bløde. Tilsæt tomatpassata og basilikum.

Lad saucen simre i 30 minutter uden låg, så den koger en anelse ind, men hold øje med at den ikke bliver tør. Smag til med salt og peber.

Saml retten i fadet
Vend de meldryssede aubergineskiver med sammenpi­sket æg og steg dem i olie på en pande i et par minut­ter, til de er gyldne på begge sider.

Varm ovnen op til 175 grader varmluft.

Smør et ovnfast fad med smør og fordel et par skefulde tomatsauce i bunden. Læg der­ efter lag på lag af aubergine, tomatsauce og revet par­mesan. Gentag, til al tomatsauce og aubergine er brugt. Afslut med tomatsauce, et gavmildt drys parmesanost og et par skefulde rasp. Riv mozzarella i stykker og for­del over.

Bag retten i den varme ovn i 20-­25 minutter.

Tag fadet ud af ovnen og lad retten hvile i et par minut­ter inden servering. Pynt med lidt friske basilikumblade.