Mazarin med bær
Opskrift på mazarin med bær og luftig konditorcreme som er nem at lave og smager virkelig lækkert.
Den hjemmebagt saftige mazarin er nem at bage og er virkelig lækker som bund i jordbærtærter og i denne mazarin med bær – her kan man bruge frit af sommerens dejligste bær. Jeg har brugt jordbær, hindbær og blåbær, – men også ribs, solbær, brombær mv er vildt lækkert til denne kage. Miks helt som du foretrækker og efter hvad der er i sæson.
Perfekt til sommerfester, dejlige hyggestunder, sød dessert og som en dejlig kage til kaffen.
Prøv også: opskrift på klassisk jordbærtærte >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mazarin med bær
- Mazarin
- 200 g marcipan, groftrevet
- 75 g sukker
- 200 g smør, stuetemperatur
- 4 æg
- 50 g hvedemel
- 75 g mørk chokolade, finthakket
- Konditorcreme
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- 3 æggeblomme, blødt
- 15 g majsstivelse
- 2,50 dl sødmælk
- 1 dl piskefløde
- Til pynt af kagen
- 200 g jordbær
- 100 g blåbær
- 75 g hindbær
- 0,50 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mazarin
Pisk marcipan og sukker godt sammen. Kom derefter smør i skåret tern i og pisk, til det er ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen og vend til sidst hvedemel i dejen.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Lad kagen køle af nogle minutter og kom chokolade på den lune friskbagte kage. Tag kagen ud af formen og lad den køle af på en rist.
Konditorcreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker.
Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.
Hæld vaniljecremen i en skål, læg husholdningsfilm over overfladen og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen til en luftig og lækker konditorcreme
Pynt kagen
Fordel konditorcreme på mazarinen. Fordel jordbær, hindbær og blåbær over konditorcremen sammen med lidt frisk mynte til pynt.
Hej Ann-Christine,
Skal chokoladen rives eller smeltes, før den kommes på den lune mazarinbund?
Mvh Jakob
Hej Jakob
Jeg hakker chokoladen fint, så smelter den hurtigt på den lune kage.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg vil gerne lave den lækre kage med frugt.
Jeg har lyst til at blande hjemmelavet brumbær syltetøj i cremen for smag og farve. Jeg bliver i tvivl om hvad det gør ved cremen. Har du et bud på det, og hvornår det evt skal i.
Tusinde tak for alle dine dejlige opskrifter og tips.
Venlig hilsen Anne
Hej Anne
Tusind tak for din søde hilsen.
Jeg ville nok vælge at smøre bunden med brombærsyltetøjet og fordele konditorcremen oven på – men har dog helller ikke forsøgt mig med at røre konditorcremen med syltetøj, så det må endelig blive et forsøg værd.
Lad mig endelig høre hvordan det går :)
Kh Ann-Christine