Mazarin med bær


Opskrift på mazarin med bær og luftig konditorcreme som er nem at lave og smager virkelig lækkert.
Den hjemmebagt saftige mazarin er nem at bage og er virkelig lækker som bund i jordbærtærter og i denne mazarin med bær – her kan man bruge frit af sommerens dejligste bær. Jeg har brugt jordbær, hindbær og blåbær, – men også ribs, solbær, brombær mv er vildt lækkert til denne kage. Miks helt som du foretrækker og efter hvad der er i sæson.
Perfekt til sommerfester, dejlige hyggestunder, sød dessert og som en dejlig kage til kaffen.
Prøv også: opskrift på klassisk jordbærtærte >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mazarin med bær
- Mazarin
- 200 g marcipan, groftrevet
- 75 g sukker
- 200 g smør, stuetemperatur
- 4 æg
- 50 g hvedemel
- 75 g mørk chokolade, finthakket
- Konditorcreme
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- 3 æggeblommer, blødt
- 15 g majsstivelse
- 2,50 dl sødmælk
- 1 dl piskefløde
- Til pynt af kagen
- 200 g jordbær
- 100 g blåbær
- 75 g hindbær
- 0,50 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Mazarin
Pisk marcipan og sukker godt sammen. Kom derefter smør i skåret tern i og pisk, til det er ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen og vend til sidst hvedemel i dejen.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Lad kagen køle af nogle minutter og kom chokolade på den lune friskbagte kage. Tag kagen ud af formen og lad den køle af på en rist.
Konditorcreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker.
Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.
Hæld vaniljecremen i en skål, læg husholdningsfilm over overfladen og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen til en luftig og lækker konditorcreme
Pynt kagen
Fordel konditorcreme på mazarinen. Fordel jordbær, hindbær og blåbær over konditorcremen sammen med lidt frisk mynte til pynt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa Ann -Christine
Hvis man ønsker at lave denne dejlige kage i en firkantet aluminium bakke i stedet for spring form hvad er mængden af dej så
Mvh malouca
Hej Malouca
Jeg har lavet denne beregner, så der kan du blot tage opskriftens form ind og størrelsen på din egen form, så kan du se hvor meget du skal gange opskriften op eller ned med.
https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine. Allerførst tak for skønne opskrifter🤩 Kan cremen mon laves dagen før, så kagen blot skal samles på dagen?
Kære Kristina
Mange tusind tak for din søde hilsen :)
Cremen kan sagtens laves dagen før og blot opbevares i en bøtte på køl
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Skal chokoladen rives eller smeltes, før den kommes på den lune mazarinbund?
Mvh Jakob
Hej Jakob
Jeg hakker chokoladen fint, så smelter den hurtigt på den lune kage.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine