Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mazarinkage-med-baer/ Dessert Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager

Mazarin med bær

Opskrift på mazarin med bær og luftig konditorcreme som er nem at lave og smager virkelig lækkert.

Den hjemmebagt saftige mazarin er nem at bage og er virkelig lækker som bund i jordbærtærter og i denne mazarin med bær – her kan man bruge frit af sommerens dejligste bær. Jeg har brugt jordbær, hindbær og blåbær, – men også ribs, solbær, brombær mv er vildt lækkert til denne kage. Miks helt som du foretrækker og efter hvad der er i sæson.

Perfekt til sommerfester, dejlige hyggestunder, sød dessert og som en dejlig kage til kaffen.

Prøv også: opskrift på klassisk jordbærtærte >>

Mazarin med bær
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT60M8
Ingredienser
  • Mazarin
  • 200 g marcipan, groftrevet
  • 75 g sukker
  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 4 æg
  • 50 g hvedemel
  • 75 g mørk chokolade, finthakket
  • Konditorcreme
  • 1 vaniljestang
  • 60 g sukker
  • 3 æggeblomme, blødt
  • 15 g majsstivelse
  • 2,50 dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • Til pynt af kagen
  • 200 g jordbær
  • 100 g blåbær
  • 75 g hindbær
  • 0,50 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Mazarin
Pisk marcipan og sukker godt sammen. Kom derefter smør i skåret tern i og pisk, til det er ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen og vend til sidst hvedemel i dejen.

Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Lad kagen køle af nogle minutter og kom chokolade på den lune friskbagte kage. Tag kagen ud af formen og lad den køle af på en rist.

Konditorcreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.

Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker.

Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.

Hæld vaniljecremen i en skål, læg husholdningsfilm over overfladen og stil i køleskabet til cremen er helt kold.

Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen til en luftig og lækker konditorcreme

Pynt kagen
Fordel konditorcreme på mazarinen. Fordel jordbær, hindbær og blåbær over konditorcremen sammen med lidt frisk mynte til pynt.