Mazarinkage
Klassisk mazarinkage med den lækreste chokoladefrosting er herlig til en hyggestund i weekenden sammen med de allerbedste
Mazarinkage danner ofte en basis for andre kager, som fx den skønne jordbærtærte, og man kan fylde den med bær eller nødder – og så er den lækre kage nu altså også virkelig lækker at nyde, som den er, i al sin enkelhed.
Gerne med et lækkert lag frosting og et efterårsfint drys nødder, så er det en nem kage lige at trylle frem eller forberede i god tid.
Prøv også: opskrift på en lækker klassisk sandkage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mazarinkage med chokoladefrosting
- Mazarinkage
- 200 g marcipan, groftrevet
- 75 g sukker
- 200 g smør, stuetemperatur
- 4 æg
- 50 g hvedemel
- Chokoladefrosting
- 60 g mørk chokolade, finthakket
- 0,50 dl mælk
- 80 g smør, blødt
- 200 g flormelis
- Til pynt
- 50 g hasselnødder
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mazarinkage
Pisk marcipan og sukker godt sammen. Kom derefter smør i skåret tern i og pisk, til det er ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen og vend til sidst hvedemel i dejen.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen køle lidt af i formen, inden den tages ud.
Chokoladefrostning
Smelt chokoladen i et vandbad over lav varme. Tag af varmen og rør mælken i. Pisk smør og flormelis helt luftigt og pisk derefter chokolade og mælkecreme i.
Fordel chokoladefrosting over den afkølede kage
Pynt kagen
Kom hasselnøddekernerne på en varm tør pande og rist under omrøring til hinderne løsner sig. Tag hasselnødderne af varmen, når hinderne skaller. Kom i et rent klæde og brug klædet til at gnide hinderne af hasselnødderne. Hak dem evt groft, inden de drysses over kagen
Super lækker kage – har lige bagt den, fordi jeg havde en del marcipan tilovers fra jul. Dog synes jeg, at det er lige lovlig meget frosting, så det let kan gå hen og tage den fine smag fra selve kagen – men godt smager den :-)
Kan denne kage bruges som figurkage? Min datter ønsker en kage formet som en enhjørning ifm. hendes fødselsdag. Og i så fald, hvilken slags frosting vil du lave?
Ja, det kan du sagtens.
Jeg vil anbefale denne frosting med lidt citronskal, det kan farves og passer godt til kagen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan en mazarinkage holde sig lækker 1½ døgn i kølekskab?
Ja, den holder sig fint saftig. Jeg opbevarer den ikke selv på køl, medmindre der er ret varmt i køkkenet. Vælger du køleskabet, så tag den gerne ud 1-2 timer før den skal serveres.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for nogle fantastiske opskrifter!
Kan det passe at der ikke skal bagepulver i dejen?
Hej Kirsten
Tak for din søde hilsen :)
Jeg kommer ikke bagepulver i dejen til mazarinkage.
Kh Ann-Christine
En rigtig god opskrift, kan jeg fryse bunden og så komme fyld på senere, og kan den evt. bruges til jordbærtærte?
Ja, det kan den fint. Du kan også se min opskrift på en lækker jordbærtærte her
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for alle dine super gode opskrifter – de benyttes ofte <3
Har du prøvet at lave disse mazariner i små muffins/tærteforme?
Kh Pia
ja, det kan du sagtens. Forkort bare bagetiden og hold øje med om de er færdige efter 15-20 minutter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for rigtig gode opskrifter 🙏
Tror du, jeg kan udskifte mælken i fordringen med appelsinsaft?
Mvh Hanne
Den smager simpelhen så lækkert, vi har lige bagt den her i dag og får den som fredags hygge.
Hvor dejligt! Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kan den mon bages i dag og spises lørdag? :)
Ja, den holder sig fint saftig :)
Frostingen ser meget blød ud. Kan man få et sprødt lag i stedet, ligesom dem man køber sig til? ?
Ja, det er den også. Jeg foretrækker en blød og cremet lækker frosting til mik mazarinkage :) Hvis du vil have en sprød glasur, så kan du prøve at undlade smør og mælk og brug vand i stedet. Prøv dig lidt frem til rette forhold mellem
mængderne :)
Kh AC
Hej?
Kan den fryses med frosting, eller skal den helst være uden?
Jeg har min i ovnen nu, og jeg glæder mig til at smage den?
Det skal helst være uden frosting.
Håber den smagte skønt ♡
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Jeg har ikke varmluft, hvor længe skal den så have? Og evt anden temperatur?
God aften!
Du kan som en tommelfingerregel godt sætte temperaturen på 190-200 grader i alm ovn og samme bagetid, når der står 175 grader varmluft i en opskrift.
God fornøjelse og god weekend til dig :)
Kh AC
Hej
Vil blot høre om man kan skifte hvedemel ud med noget andet, så den kan laves glutenfri?
Pft Gitte
Jeg vil tro den også bliver skøn hvis du erstatter hvedemel med mandelmel :)
Kh AC
Ser lækkert ud! Vi har mange æbler til overs lige nu – kan man putte æbler på toppen i stedet?
Du kan evt komme tynde skiver æble i dejen, inden kagen bages – det vil være lækkert :)