Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marokkansk-linsegryde/ Aftensmad Efterår, Forår, Mellemøstens køkken, Sommer, Vegetar, Vinter

Marokkansk linsegryde

Duftende dejlig marokkansk linsegryde med kikærter og de mest vidunderlige krydderier, som både dufter og smager fantastisk.

Fyldt af alt det gode. Velsmag, udover det sædvanlige! Fyldighed, saft, kraft, sødme og de lækreste krydderier. Jeg er vild med sådanne retter, og i mine marokkanske gryderetter kommer jeg ofte noget tørret frugt i, som giver en rigtig dejlig smag – her er det dadler og abrikoser, som er lige tilpas, så retten ikke bliver sød, men overrasker med et strejf af sødme som passer rigtig godt til linserne og kikærterne.

Prøv også: min opskrift på dhal >>

Marokkansk linsegryde med kikærter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 10 g hvedemel
  • 0,50 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 knivspids safran, stødt
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 40 g tørrede abrikoser, finthakket
  • 30 g dadel, finthakket
  • 250 g le puy delikatesse linser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 0,50 øko citron, saft og lidt fintrevet skal
  • 1 dåse kikærter
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
  • 50 g cashewnødder, grofthakkede
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde ved middelvarme til de er bløde.

Rør alle krydderierne sammen med hvedemel, salt og peber. Rør blandingen i gryden til løgene og rør det godt sammen.

Tilsæt derefter linser, tomat, grøntsagsboullion, dadler, abrikoser. Kog det langsomt op til kogepunktet og læg låg på. Lad det simre ved lav-middelvarme i cirka 25-30 minutter, eller til linserne er møre.

Tilsæt kikærter og halvdelen af de finthakkede cashewnødder. Varm lisengryden godt igennem og smag til med fintrevet citronskal og saft, samt salt og peber efter behov.

Server med ris og krydderurter.