Marmorkage


Den klassiske marmorkage er et evigt hit på kagebordet og den lækre sandkage med det fine mønster er tilmed både nem og hyggelig at bage.
Det er altid spændende at se hvilket mønster der dukker op, når der skæres af kagen. Det marmorerede mønster mellem den lyse og den mørke kagedej frembringes ved at røre de to deje sammen med blot et hurtigt og enkelt tag. Man må endelig ikke røre for meget i dejen, men blot lige lade dem finde sammen i skålen, før dejen fordeles i formen.
Prøv også: min bedste opskrift på brunsviger >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marmorkage med chokolade og hasselnødder
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
- 1 øko appelsin, revet skal herfra
- 200 g smør, blødt
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 75 g mørk chokolade
- 50 g hasselnødder, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Pisk sukker, vanilje, appelsinskal og smør godt sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt melblandingen i dejen og rør godt sammen.
Smelt chokoladen over et vandbad ved lav varme og vend en tredjedel af den lyse dej i skålen med chokolade, til det er ensartet, og vend til sidst de grofthakkede hasselnødder i chokoladedejen.
Hæld forsigtigt chokoladedejen i skålen med den lyse dej og rør blot ét enkelt ottetal i skålen med en dejskraber.
Hæld dejen i en smurt form på ca. 10 x 25 cm, gerne beklædt med bagepapir.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter. Hold øje med kagen og tjek med et trægrillspyd i midten af kagen for at sikre, at den er gennembagt.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej AC.
Jeg har i noget tid set mig lun på din marmorkage. Dog synes visse individer at marmorkage er kedelig…
Måske jeg bare er underligt fascineret af lys og mørk dej i samme kage uden de store armbevægelser.. lol.
Anyway, jeg er mere en citron-person end en appelsin-person, så jeg tænkte om jeg kunne erstatte appelsin-delen med citronsaft i stedet for? Hvis I så fald, hvor meget? (Jeg har yderst sjældent citroner hjemme, men selve citronsaften har fast plads i køkkenet).
Eller skal jeg bruge citronskal og evt. saft for at få den lidt syrlige smag?
Tænker den ville stå godt til den lidt “søde” chokolade del af kagen.
Hej Mia
Det er helt en smagssag med citron og appelsin. Jeg synes selv at citron er bedst til hvid chokolade og det siger mig ikke helt så meget med citron til den mørkechokolade. Men prøv endelig at erstatte appelsin med citron, hvis du er vild med kombinationen, så skal det helt sikkert nok blive godt. For den bedste aromatiske smag af citron skal du have fintrevet skal med fra en øko citron i kagen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC.
Tak for dit hurtige svar 🙂
Jeg havde godt på fornemmelsen at citronskal skulle bruges. Var ude med hunden for lidt siden og smuttede i samme omgang i Netto og købte 2 økologiske citroner.. hehe
Jeg er ikke så meget for hvid chokolade uanset mærke. Synes den er for fed i smagen.
Jeg bruger den billige mørke chokolade fra Netto, den i rød indpakning. Den smager godt, er god i desserter, boller, muffins, til marzipan godter, småkager ect.
Julen 2020 fik jeg sådan en dims der kan smelte chokolade og dernæst holde det flydende, uden at det brænder på.. den er altså genial.. og bedre end vandbad imo.
Som altid, tak for en fantastisk blog, lækre opskrifter og gode råd.
Fortsat god søndag
Mvh Mia
Så dejligt! Håber du får bagt en rigtig dejlig og fin kage
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann- Christine
Nej desværre, det kan ikke være forklaringen, for der var ikke citrusfrugt i.
både jeg og min familie og kolleger håber du kan hjælpe os med at forstå, hvad det kan være, der har gjort den bitter
Vi måtte smide den ud
Mvh
Lis
Hvis du har undladt appelsinskallen i opskriften, så kan det selvfølgelig ikke være den hvide hinden i appelsinerne der er kommet med :)
Der er desuden mindre mængder af bitterstoffer i både chokolade, hinden omkring hasselnødder og bagepulveret – ingen af delene bør dog på nogen måder kunne gøre kagen bitter i smagen, men blot give smag af netop hasselnødder og chokolade (og bagepulveret bør ikke kunne smages)
Har bagepulveret været friskt og brugt til andet bagværk uden problemer?
Kh Ann-Christine
Kan det mon være at det er en chokolade med meget høj procent, altså 85 eller mere? Blot en tanke, for det er bittert.
Tja, det kan selvfølgelig godt være årsagen :)
Jeg bruger selv mørk chokolade med en kakaoprocent på mellem 55 og 60 % i mine opskrifter.
Kh Ann-Christine
Min kage ser fin ud, men smager desværre slet ikke godt, for den er så bitter. Jeg har aldrig lavet en bitter kage før, hvad tror du årsagen kan være?
Jeg har tjekket, at alle ingredienser er friske og holdbare og jeg har fulgt opskriften. Det var noget af en skuffelse. Håber du kan hjælpe med hvad der kan være galt.
Mvh
Lis
Hej Lis
Jeg kan næsten kun komme på at du må have revet en del af den hvide hinden på appelsinskallen med – den del der sidder under det orange.
Når man river citrusfrugter, så er der i den farvede del masser af smag og aroma, hvor i mod der i den hvide hinde lige under er mange bitterstoffer.
Kan det være det der er sket?
Kh Ann-Christine