Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marinerede-jordbaer/ Is Kager og søde sager, Sommer

Marinerede jordbær

Smagen af sæsonens første danske jordbær, uhmm! Vi købte et par bakker jordbær i går, en del blev bare spist som de var i løbet af dagen og resten blev serveret som marinerede jordbær i en sød vaniljesukkerlage med timian og sort peber.

Jordbær og peber er et godt match, og det samme gælder jordbær og timian, samt jordbær og vanilje. Et mix mellem alle tre krydderier og jordbær er helt uimodståelig!

Prøv også: opskrift på lækker jordbærtærte >>

Marinerede jordbær
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT15M1
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 60 g sukker
  • sort peber, friskkværnet
  • 1,50 dl vand
  • 250 g jordbær
  • 2 stængler frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i lidt sukker og kom vanilje, friskkværnet peber, vaniljestang, sukker og vand i en gryde.

Kog op og lad det koge ind i ca. 10 minutter.

Skær jordbær i kvarte og kom dem i et sylteglas sammen med timianblade.

Hæld den varme vaniljesukkerlage over jordbærrene og sæt låg på. Lad det trække i et par timer, og så er de klar til servering.