Marinerede jordbær
Smagen af sæsonens første danske jordbær, uhmm! Vi købte et par bakker jordbær i går, en del blev bare spist som de var i løbet af dagen og resten blev serveret som marinerede jordbær i en sød vaniljesukkerlage med timian og sort peber.
Jordbær og peber er et godt match, og det samme gælder jordbær og timian, samt jordbær og vanilje. Et mix mellem alle tre krydderier og jordbær er helt uimodståelig!
Prøv også: opskrift på lækker jordbærtærte >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marinerede jordbær
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- sort peber, friskkværnet
- 1,50 dl vand
- 250 g jordbær
- 2 stængler frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i lidt sukker og kom vanilje, friskkværnet peber, vaniljestang, sukker og vand i en gryde.
Kog op og lad det koge ind i ca. 10 minutter.
Skær jordbær i kvarte og kom dem i et sylteglas sammen med timianblade.
Hæld den varme vaniljesukkerlage over jordbærrene og sæt låg på. Lad det trække i et par timer, og så er de klar til servering.
Hej og tak for alle dine dejlige opskrifter!
Jeg ville lave marinerede jordbær til en chocolate cheese cake men har glemt at købe timian. Tror du jeg kan erstatte timian med frisk basilikum, eller er det bedre bare at undvære krydderurt?
Vh Katarina
Hej Katarina
Jeg synes jordbær og basilikum sammen er genialt, så det kunne jeg også selv finde på at variere med.
God fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej
Hælder du sukkerlagen over jordbærene, mens den er varm?
På forhånd tak!
Venlig hilsen
Anette
Ja, det gør jeg. Den behøver ikke være brændvarm, men gerne varm
Kh AC
Ja, de marinerede jordbær kan sagtens holde sig 1-2 dage på køl
Nej ups havde misforstået. Du har boet på Østerbro:)
jeg vil gerne understrege hvor genial din blog er, den er så lækker, inspirerende, hyggelig og flot, så jeg er rigtig glad for at have opdaget den, og kigger tit på den.
Jeg synes også at det er lidt sjovt at vi begge på på Østerbro:)
Hilsen Hannah på 17 år.
Tusind tak, Hannah – hvor er du sød at skrive sådan og det er jeg virkelig glad for at du synes :)
Jeg savner stadig lidt Østerbro, det er altså en virkelig dejlig bydel.
Kh Ann-Christine
Hej først og fremmest er det en fantastisk blog du har! Vildt lækre opskrifter!
Kh Hannah
Tusind tak, det er jeg glad for at du synes :)
Kh AC
Hej AC. Hva er det du har pyntet med?
kh. Grethe.
Hej Grethe,
Det er mynte fra haven
Kh Ann-Christine
Hej. Skal lagen ikke afkøles inden den hældes over bærrene?
Det gør jeg ikke, for den varme lage blødgøre jordbærene lidt og trækker smagen bedre ud af dem, hvilken jeg gerne ville have.
Hvis lagen er kold, så tror jeg at jordbærene bevarer sprødheden længere, hvilket bestemt heller ikke er dårligt – det er blot et lidt andet resultat, som er dejligt på sin egen måde :)
Nøøøøøj det smager godt !! Hold nu op.. Jeg lavede en portion i eftermiddags og den er væk :) :)
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre :)
jeg synes jordbær og balsamico smager Så lækkert sammen – virkelig godt til f.eks. gedeost :)
Og så må jeg da vist snart ha fat i den der nye B&J is :)
Uhmm, ja, den smagsvariant er jeg også stor fan af :) Det må vi vist have snart