Marinerede jordbær


Smagen af sæsonens første danske jordbær, uhmm! Vi købte et par bakker jordbær i går, en del blev bare spist som de var i løbet af dagen og resten blev serveret som marinerede jordbær i en sød vaniljesukkerlage med timian og sort peber.
Jordbær og peber er et godt match, og det samme gælder jordbær og timian, samt jordbær og vanilje. Et mix mellem alle tre krydderier og jordbær er helt uimodståelig!
Prøv også: opskrift på lækker jordbærtærte >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marinerede jordbær
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- sort peber, friskkværnet
- 1,50 dl vand
- 250 g jordbær
- 2 stængler frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i lidt sukker og kom vanilje, friskkværnet peber, vaniljestang, sukker og vand i en gryde.
Kog op og lad det koge ind i ca. 10 minutter.
Skær jordbær i kvarte og kom dem i et sylteglas sammen med timianblade.
Hæld den varme vaniljesukkerlage over jordbærrene og sæt låg på. Lad det trække i et par timer, og så er de klar til servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej og tak for alle dine dejlige opskrifter!
Jeg ville lave marinerede jordbær til en chocolate cheese cake men har glemt at købe timian. Tror du jeg kan erstatte timian med frisk basilikum, eller er det bedre bare at undvære krydderurt?
Vh Katarina
Hej Katarina
Jeg synes jordbær og basilikum sammen er genialt, så det kunne jeg også selv finde på at variere med.
God fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej
Hælder du sukkerlagen over jordbærene, mens den er varm?
På forhånd tak!
Venlig hilsen
Anette
Ja, det gør jeg. Den behøver ikke være brændvarm, men gerne varm
Kh AC
Ja, de marinerede jordbær kan sagtens holde sig 1-2 dage på køl