Marengs – Kyskager
Sprøde marengs og lækre kyskager er dejlige at bruge i desserter og som pynt på kager, som fx moussekager og andet lækkert.
Sprøde, søde og lækre kyskager
Små marengs er et must i den dejlige Eton Mess dessert med sommersøde jordbær, og jeg holder også af at servere en lille skål med den til til is eller koldskål.
De er nemme at lave, hvis man lige har et par æggehvider i overskud fra anden madlavning.
Prøv også: min opskrift på Eton Mess >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marengs - kyskager
- 125 g æggehvide
- 200 g flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk æggehviderne helt hvide, luftige og til de danner toppe.
Pisk flormelis i lidt efter lidt til al flormelis er brugt og pisk derefter et nip salt i. Pisk til marengsmassen er blank sej og danner flotte toppe, der kan holde formen.
Kom i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt kyskager på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 80 grader varmluft eller med tørrefunktion ved 80 grader i 45-60 minutter.
De er færdige, når de slipper bagepapiret uden problemer.
Sluk ovnen, sæt lågen lidt på klem og lad kyskagerne stå i ovnen, til den er kold.
Hej,
Hvor længe kan de holde sig?
😊
Hej Anna
De kan fint holde sig en uge, og måske længere – lufttæt og ved stuetemperatur.
Kh Ann-Christine
Hvorfor bliver mine marengs helt hule, altså når man vender dem om og kigger op i fra bunden er de næsten helt tomme
Hej Sasha
jeg spekulere på om det kan være din ovn bager ‘kraftigere’ end min ovn, hvis det kan være årsagen, så prøv at skru lidt ned for temperaturen til fx 75 grader varmluft eller måske helt ned til 70 grader varmluft
Kh Ann-Christine
Hej, hvilken størrelse (mm) tyl ville du anbefale at bruge til denne opskrift?
Hej Laura
mellem 9-10 mm er meget fint
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en dejlig nem opskrift, de bliver lige gode hver gang. Jeg tænker om de overnævnte problemer kan skyldes de får lidt blomme med(den fejl har manden begået🤣) Jeg er begyndt at eksperimentere lidt med frugtfarve. Bla med nogle dråber citronsaft og gul farve. Nogle dråber romessens og chokolade støv over. Igen tak for opskriften 🌺
Hej Linda
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for! Det lyder så fint med dine små tilføjelser og eksperimenter med dem.
– og ja, det kan fint være. Blomme i æggehvide er nemlig absolut no-go når æggehvider skal piskes stive.
Kh Ann-Christine
Hej
Hvornår putter man farve i
Jeg pisker evt farvepasta i tilsidst
Kh Ann-Christine
Hej – får samme problem som Aase herover. Har lagt det i ovnen – måske tørrer det til en snack, jeg har blandet med nødder og chokolade nemlig.
Når man pisker æggehvider til marengs, så pisk dem først stive og bland så sukker i, LIDT ad gangen…ALTID!
Hej 😀
Jeg bruger ofte din side, når jeg skal finde opskrifter, men min marengsdej måtte jeg smide ud, da den blev helt flydende.
På andre hjemmesider kan jeg efterfølgende se, at flormelis skal vendes i og ikke piskes, som det står i din opskrift. Jeg ved ikke, om det havde gjort en forskel, men ellers skal der måske stå det – bare en tanke 😊
Jeg prøver en ny opskrift fra din side en anden gang 😋
Hej Aase
Jeg laver altid mine kyskager som i opskriften og pisker det i.
Jeg oplever aldrig at det bliver helt flydende. Hvilke æg har du mon brugt?
Kh Ann-Christine