Marcipankonfekt med appelsin
Marcipankonfekt med appelsin og den lækre søde orangelikør, Grand Marnier.
Jeg er vild med appelsinlikør og synes det er fantastisk i såvel cocktails, som konfekt og som et lille glas likør ved festlige lejligheder.
Disse lækre marcipankonfekt kugler er fyldt med Grand Marnier, revet appelsinskal og overtrukket med mørk chokolade. Det spiller godt sammen med den lidt bitre chokolade, den søde marcipan og den lækre appelsinaroma.
Prøv også: min opskrift på søde peberkagehuse >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 30 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marcipankonfekt med appelsin
- 125 g marcipan
- 0,50 øko appelsin, lidt saft og fintrevet skal
- 2 spsk grand marnier
- 3 spsk flormelis
- 0,25 tsk vaniljepulver
- Chokoladeovertræk og pynt
- 100 g mørk chokolade, tempereret
- 1 øko appelsin, appelsinskal i juliennestrimler
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Ælt marcipanen grundigt sammen med en smule appelsinsaft, og appelsinskal efter smag, Grand Marnier, flormelis og vanilje, til det er ensartet. Marcipanen bliver ret blød, men sætter sig i køleskabet, så den bliver nem at arbejde med igen.
Sæt marcipanen i køleskabet i en times tid eller natten over.
Tril runde kugler og sæt dem i køleskabet i 15 minutter. Skær tynde appelsinskal juliennestrimler af en appelsin.
Overtræk marcipankuglerne med tempereret mørk chokolade og pynt med et lille stykke appelsinskal. Lad chokoladen størkne og pensl med lidt spiseligt guldstøv inden servering.
Jeg synes massen er så flydende/klistret på trods af jeg har mere flomelis end opskriften. Hvordan kan jeg undgå det? ?
Hej Tina,
Har du kun brugt 1 spsk appelsinsaft og 2 spsk grandmarnier? Så burde det nemlig være helt fint. Men det kan variere lidt hvor klistret det bliver alt efter hvilken marcipan der bruges, men det undre mig at det er decideret flydende :)
Kh AC
Hvordan er holdbarheden på kuglerne? Jeg tænker her mest på om appelsinskallen bliver dårlig med tiden?
De holder sig glimrende i en månedstid. Appelsinskallen vil tørre lidt, og holder dermed godt – og hvis du vil være sikker på at den holder, så kan du evt rive den og lade den tørre op køkkenrulle natten over på køkkenbordet.
Kh AC
Hej og tusind tak for mange dejlige opskrifter :) så skønt man (næsten altid) kan finde opskrifter på lige hvad man skal bruge !
Jeg har utrolig meget konfekt tilbage fra julen, og synes næsten det er synd at smide ud, så tænkte om du havde en opskrift på noget man kunne bruge det til? Har engang smagt en konfekt is, den var virkelig lækker, men har ikke opskriften på sådan en. Konfekt kage kender jeg også, men ligeså mangler jeg en opskrift. Er det noget du evt ligger inde med?
Jeg synes det er super lækkert at blande det i en skøn klassisk vaniljeis blot efter den er rørt på ismaskinen, røres konfekten i og isen stilles på køl.
Jeg har ikke lavet en opskrift på konfektkage, men det vil jeg da overveje :)
Kh AC
Perfekt! Tusind tak for tippet, og opskriften på vanilje-is, det vil jeg så prøve af :)
Og skønt hvis der måske en dag kommer en konfekt-kage opskrift, den ville jeg holde øje med næste år omkring jul.
Hej Ann-Christine
Tusind tak for alle dine lækre opskrifter.
Jeg har lidt problemer med at få samlet konfekten med appelsin også med mere flormelis, skal der evt. mere marcipan i?
Måske det kan være forskellen på marcipanen der driller … men ja, endelig kom lidt ekstra likør eller marcipan i.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Kære Ann-Christine
Jeg ved ikke, om jeg nogensinde har skrevet en kommentar herinde, men nu synes jeg det var på sin plads. Jeg vil bare takke for en rigtig dejlig hjemmeside med så mange gode opskrifter. Når jeg leder efter en opskrift tjekker jeg altid her først. Når jeg sidder og laver madplan kigger jeg i dit opskriftsarkiv. Når jeg savner inspiration kigger jeg hos dig. Tak for det og glædelig jul.
Hvor er det bare så skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen, Hanne.
Rigtig glædelig jul til dig
Kærlig hilse
Ann-Christine
Har du en opskrift på en version uden alkohol?
Du kan evt blot undlade det – og ellers er der masser af lækkert konfekt her
Man kan også anvende Triple sec, som er appelsinsirup, i stedet for appelsinlinør (Grand marnier).
Mmmmhh elsker Gran Marnier. Jeg ligger finthakkede tørrede abrikoser i blød natten over, ælter det ind i marcipanen, laver tre lag, marcipan, nougat og marcipan, som til sidst dyppes i chokolade.
His jeg kun laver en slags konfekt, så er det helt klart denne ??
Uhm, hvor lyder det også virkelig skønt! De må prøves ♡
Smager de sådan meget “sprittet” eller meget af alkohol?
Det synes jeg ikke, mere en sød smag af marcipan og orange :)
Jeg er helt tosset med sprit i konfekt – og guldtouchet er bare så elegant.
Vi er helt enige ;) ♡