Marcipankonfekt med Baileys og karamel
Disse lækre stykker marcipankonfekt med Baileys og karamel er en lille snebold med himmelsk smag.
Lækker marcipan æltet med Baileys og fyldt med små stykker chewy karamel og tilsidst overtrukket med en vaniljelækker hvid chokolade.
Uhm! Det er så godt.
De kan sagtens overtrækkes både med mørk- og mælkechokolade, men jeg synes de bliver særligt fine og delikate med den hvide chokolade, som passer perfekt til.
Prøv også: min opskrift på havregrynskugler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 16 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marcipankonfekt med Baileys og karamel
- 75 g karameller, skåret i små stykker
- 200 g marcipan
- 0,50 dl baileys
- 100 g hvid chokolade
- 0,50 tsk spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær karamellerne i små stykker og ælt marcipanen med Baileys og karamelstykkerne.
Tril små kugler.
Hak den hvide chokolade fint. Smelt den ene halvdel langsomt over vandbad og under omrøring. Når det lige akkurat er smeltet og har en temperatur på max 45 grader, tages chokoladen af varmen og den sidse halvdel røres i – indtil al chokoladen er smeltet og temperaturen er på 28 grader. Hæv forsigtigt temperaturen igen til max. 31 grader under omrøring.
Dyp marcipankuglerne i chokoladen og lad marcipankonfekten størkne på et stykke bagepapir.
Pensl de færdige konfektstykker med spiseligt guldstøv.
Hvilken slags karameller bruger du?
Ser lækkert ud, hvad er det for nogle karameller du bruger?
Rigtig god kogebog du har lavet:-)
Tusind tak! :) Jeg laver saltkarameller eller køber nogle lignende, fx karamelkompagniet har nogle gode :)
Kh AC
Uhhh, al den lækre konfekt, som findes hos dig!
Jeg bliver altid inspireret, når jeg bladrer rundt her på bloggen og mine tre døtre har det lige magen til.
Lidt sjovt at vi alle bruger dine opskrifter som inspi i vores hverdag, ikke?
Hvor er det dejligt at høre ♡
Rigtig glædelig jul til dig og din familie, Tina
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg følger stadig med i din super flotte blog.
Der er jo læææænge til jul men alligevel har jeg tænkt på hvordan man mon kan lave en tro kopi af Toms snebolde? Jeg tænker på det sprøde knasende lag..hvordan mon man kan lave det? Har du et godt forslag?
Mvh Anne-Mette
Hej Anne-Mette,
Åhh altså det tænker jeg jo på hvert år til jul … ;) Det er ikke engang løgn, haha – måske jeg i år skal lave noget seriøst research og se om jeg kan få det til at lykkedes. Jeg skal ihvertfald nok tippe om det :)
Kh Ann-Christine
Mmm, det lyder skøøøønt :)
Ja, ik´ Jeg kan kun anbefale at prøve det.
I had to use google translate just to know what this was, it looks so delicious!
Thanks Beti, and it really is delicious :)