Marcipan


Hjemmelavet marcipan smager virkelig godt og er en himmelsk spise.
Den helt rene perfekte smag af mandler er uimodståeligt lækker og det er skønt at lave konfekt af en hjemmelavet marcipan ved juletid. Anderledes og samtidig fuldstændigt genkendeligt i forhold til købe marcipan.
Marcipan er i al sin enkelhed lavet af mandler og noget sødt som sirup, honning, sukker, agavesirup eller lign. Jeg er vild med kombinationen af honning og lys sirup.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavet nougat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marcipan
- 350 g mandler
- 100 g lys sirup
- 2 spsk flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over. Hæld vandet fra og smut mandlerne.
Dup mandlerne tørre og rist dem i på en bageplade i ovnen ved 150 grader i 10 minutter. Vend dem et par gange undervejs og hold øje med dem, for de må endelig ikke tage farve.
Kom mandlerne i en foodprocessor, og kør til det er fint som mandelmel.
Tilsæt sirup og kør blot kortvarigt til det akkurat er en ensartet og lækker masse. Kom marcipanen ud på køkkenbordet drysset med flormelis og ælt marcipanen til den er fast og lækker.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Super lækkert resultat 👍
Jeg har brugt en kaffekværn da jeg ikke har foodprocessor.
Hvor dejligt! Tak for din fine hilsen og smarte tricks med kværnen :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge blender i stedet for foodprocessor (jeg har en god stærk en med 5 ‘gear’) ?
Kan jeg bruge mandelmel i stedet for arbejdet med mandler?
pft
Venlig hilsen Karsten
Hej Karsten
Det må blive et forsøg værd, jeg tør ikke sige om din blender kan holde til det, da det er en ret tyk marcipanmasse der skal køres i lidt tid for at blive god.
jeg synes ikke selv at mandelmel fungere lige så godt som hele mandler til den hjemmelavede marcipan
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann–Christine.
Jeg har lavet en tappanade i min blender. Det blev ikke rigig den cremede konsistens jeg gerne ville have, selvom det smager godt. Det var noget bøvlet, fordi knivene på blenderen sidder for højt til at de kan få fat i olivenmassen. Tror det bliver lidt det samme med at hakke mandler, det ender nede i bunden og så står blenderen bare og køre.
Jeg må finde ud af noget andet med marcipanen og så må jeg se at få en foodprocessor engang ved lejlig.
Tak for svar og Godt Nytår.
Kh arsten
Skal man bruge foodprocessor eller kan man nøjes med en blender?
Jeg tror ikke en blender kan klare det, men måske hvis den er stærk nok
Kh Ann-Christine