Makroner
Makroner er nemme at bage selv og de er helt uundværlige i en god klassisk gammeldags æblekage og er også lækre som sprødt lækkert knas i trifli og som knas til is og andre dejlige desserter og kager.
De er også dejlig som en lille sprød småkage til en kop te ♡
Her er de lavet med mandelmel, men du kan også bruge hasselnødder eller pistacie for en anden smag som passer dejligt til det som makronerne skal bruges til.
Prøv også: Opskrift på gammeldags æblekage >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 30 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Makroner
- 70 g mandelmel
- 150 g flormelis
- 50 g æggehvide
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom mandelmel og flormelis i en minihakker og kør til det er helt ensartet i konsistensen. Tilsæt æggehvide og kør til massen er helt ensartet.
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt runde makroner ud på en bageplade med bagepapir i en størrelse af en 2 krone.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, hold øje med dem bagetiden kan variere en del afhængig af ovn.
Lad dem køle af på en bagerist.
hvor mange Kalorier,Kulhydrater,Fedt og Protein?
Du kan se næringsindhold på alle mine opskrifter, som medlem af Valdemarsro
Kh Ann-Christine
Hej
Mine makroner bliver bløde selvom jeg opbevarer dem i en lufttæt beholder. Hvordan kan det være?
Dbh Elsebeth
Det kan være de blot skal bages et par minutter længere eller skal have lidt højere varme i din ovn. Kh Ann-Christine
Dem vil jeg da give mig i kast med i dag så jeg kan lave lækre mini Sarah Bernhardt. Mon æggehviderne skal piskes stive først?
Så lækkert :) Jeg pisker ikke æggehviden til makronerne først
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine og alle I andre herinde. Er der nogen af Jer der har prøvet at lave de her makroner med flydende sødemiddel fra easis? Jeg har nemlig en med diabetes og en med gluten- og laktoseintollerans i min omgangskreds, så de her makroner er jo geniale. Jeg har prøvet at lave dem med rigtig sukker og synes de er rigtig gode. Mvh Birthe
Hej Birthe
Mange tak for din søde hilsen. Jeg har ikke selv erfaring med at bruge sødemiddel, så skal desværre ikke kunne give et godt råd med på vejen ift dette. Måske andre har testet det, så er I hjertelig velkommen til at byde ind :)
Kh Ann-Christine
Har du en opskrift paa hjemmelavet marcipan?
Mvh
John
Ja, her får du min opskrift på marcipan
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Her holder de altså højst til dagen efter… ellers skal de i hvert fald gemmes godt!
Det er også et kendt problem herhjemme ;)
Kh Ann-Christine
Hej Ann Christine
Tror du opskriften vil kunne bruges til at lave det som makronbund i stedet?
Ja, det tror jeg godt du kan :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Har brugt mange af dine opskrifter og siger tusind tak for de er rigtig dejlige! Har bagt makroner flere gange for de varer ikke længe her i huset. Men, hvorfor mon mine aldrig bliver “krakelerede” ..? De er fine, ligner de franske og smagen er rigtig men de ligner ikke..
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Måske det er ovnen der slutter mindre/mere tæt end min, så de hæver uden at revne under bagningen
Kh Ann-Christine
Kan mandelmel skiftes ud med anden glutenfri mel? – ex kokosmel?
Mvh Jette
Hej Jette
Jeg har en opskrift på kokosmakroner her og ellers er det endeligt blot prøve sig lidt frem. Derudover har jeg skrevet lidt om glutenfri her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ under allergener
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Elsker disse makroner. Bruger dem året rundt til desserter: om sommeren med rabarber, bær og rørt vanilleis og i vinterhalvåret til appelsintrifli. Har også bagt dem i vores hus i Spanien og gæsterne er altid begejstrede. Næste gang vil jeg forsøge at bruge de lækre afskallede hasselnøddekerner, som jeg køber i vores spanske supermarked.
PS: Min mand spiser gerne eventuelt tiloversblevne som småkage til kaffen
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡ – og de er så lækre med hasselnødder også, så det kan varmt anbefales :)
Kh Ann-Christine
Bruger dine opskrifter meget og er rigtig glad for alle. Til den portion mandelmel/sukker bruger jeg to æggehvider (små æg) ellers bliver dejen alt for tyk for mig. I min ovn får de 35 min, så er de perfekte og lækre. Tak for opskriften!!
Bliver sprødhed og kvalitet forvrænget hvis man fryser dem ned? tænker nemlig at lave nogle sarahbernhardt kager og så have dem i fryseren :)
Jeg har de seneste måneder brugt flere af dine opskrifter, bl.a. din fantastiske opskrift på belgiske vafler og iskaffe ( et kæmpe hit) og normalt synes jeg dine opskrifter er meget udførligt beskrevet. Lige denne her kunne jeg dog godt bruge lidt mere forklaring.
Første gang jeg lavede makroner, voksede de næsten ikke og de var meget tætte i “krummen” – jeg ved ikke om det hedder det når det er makroner?. Jeg gik på nettet og fandt ud af at hvis der bruges varmluft kan det påvirke det. I går lavede jeg dem så igen. Denne gang på normal ovn og så voksede de.
Jeg har dog et spørgsmål.
Når jeg laver Sarah Bernard kager, plejer jeg at udhule makronerne så der er en lille ekstra overraskelse inde i kagen. Men 2 gange jeg har lavet makroner har jeg ikke oplevet at de bliver lige så hule som dem man kan købe. Kan du forklare mig hvorfor?
Skal de piskes mere?
Sprøjtes på pladen med en speciel tyl? mm.?
Det ville være en kæmpe hjælp.
De bedste hilsner og tak for en masse gode opskrifter ;)
Louise
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre!
Hmm, det ved jeg sørme ikke … ønskede jeg mig mere luftige (hule) makroner, så tror jeg at jeg ville prøve at piske en ekstra æggehvide helt luftig og stift og forsigtigt vende den i dejen inden de sprøjtes ud. Men har ikke testet det :)
Kh AC
Tusinde tak for din hjælp :) og endnu engang – du laver fantastiske opskrifter ;) jeg glæder mig til en bog om desserter
Tusind tak! Den glæder jeg mig også til at lave :)
Kh AC
Prøv atlave dem som en ringbind og altså ikke en plan bund. Så får du dem hule, lidt i hvert fald.
Go fornøjelse
Elsker din bog måske den næste blir mdesserter og kager?
Tusind tak ♡
Det bliver nok ikke den næste, men jeg vil meget gerne skrive en med kager og desserter også :)
Kh AC
Mine smager ikke helt som de makroner man køber i butikken. Har ellers en fin sprød skorpe og er bløde inden i.
Jeg har selv lavet mandelmel – Kan det mon have noget at sige?
Eller skal de have lidt længere tid?
Hej Katrine,
Jeg synes de smager bedre end dem man køber og jeg synes de er skønne både med købt og hjemmelavet mandelmel;)
Det kan godt være du blot skulle have givet dem et par minutter længere tid, for at de blev som du gerne ville have dem.
Kh AC
Jeg giver det et forsøg mere.
Gør det nogen forskel at mandlerne ikke er smuttet?
– Tænker om der sidder noget smag i skallen?
Der kan sidde lidt bitterhed i skallen, så det vil være bedst med smuttede mandler som vil opleves sødere og mere marcipanlækre i smagen
Kh AC
Kan løses ved at tilsætte 1/2-1 bittermandel
Det bruges også i marcipan
Tak for en god opskrift på makroner
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej og tak for dejlig opskrift. Hvad skal den stå på ved alm. ovn? Vi har en gammeldags som ikke har varmluft!
Hej Anne
Tak for din søde hilsen :)
I de fleste opskrifter skal man ved alm ovn typisk bruge 15-20 grader højere temperatur end ved varmluft.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tak for denne opskrift, første gang jeg prøver at lave hjemmelavede makroner. Jeg er faktisk i gang med at teste opskrifter til en bryllupskage. Jeg tænkte på, hvis nu man gerne vil have lidt ‘crunch’ i en bryllupskage, har du så en god idé til, hvad det kunne være, hvis det skal være uden nødder?
Jeg har tænkt på kiksebund, men den er lidt porøs at arbejde med. Og så tænkte jeg på noget, man kunne blande i fx hindbærskum, hvor makroner ville være ideelle, men der er jo nødder i. Og det skal også være tilpas hårdfør crunch så den ikke bliver blød, når den står og sætter sig i min en dags tid (hvis ikke i fryseren). Gode råd er MEGET værdsat!
På forhånd mange tak.
Dbh Dyveke
Hej Dyveke,
Hvor lyder det som et skønt projekt ♡ – Når det skal være uden nødder, så er mit umiddelbare bud at jeg ville teste havrefras, cornflakes, crispy rice, dajm … men jeg skal ikke kunne sige om det bliver blødt af at stå i hindbærskummet.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Ja, det synes jeg også. Mange tak for svar, jeg vil prøve mig lidt frem. Jeg har heldigvis lidt tid at løbe på (-:
Dbh
Dyveke
Har du nogle opskrifter på mandelmel. Det man køber færdig.
Kan man evt.bruge opskrifter hvor der står marcipan. Så bruge mandel mel.
Mandelmel kan man nemt lave ved at smutte mandler og snitte dem super fint i en foodprocessor. Det kan ikke som hovedregel erstatte marcipan i opskrifter, da marcipan også er tilsat sødme i form af sirup.
Kh Ann-Christine
Hvor længe kan de holde sig? Og tak for nogle gode opskrifter, hvor man altid kan finde den perfekte opskrift
Jeg oplever at de holder sig glimrende i en uges tid i lufttæt beholder – og måske også længere end det. Derudover kan de fint fryses.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Denne opskrift på makroner vil jeg straks udskrive… her hvor jeg bor(sydfrankrig) er der ingen makroner i supermarkedet.. så det prøver jeg.. Tusind tak i øvrigt for de mange opskrifter!!!
Hej Sophie, jeg bor også i Sydfrankrig og finder sommetider makroner i den italienske afd. i supermarkedet. De hedder amaretti:)
Jeg siger også tak for opskrifter. Lige i dag vaar der ingen makroner på hylderne, så må igang.
Mvh
Randi
Hvor skønt! Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine