Makrelmousse – røget makrelrilette
Makrelmousse er en skøn og lækker lille ret, som med jævne mellemrum er at finde på vores frokostbord i weekender og ferie – og indimellem hvis vi har lyst til en ekstra lækker frokost i hverdagene.
Retten kan snildt opbevares til dagen efter og laves 1-2 dage i forvejen, og så smager makrelmousse dejligt til alt fra ristet rugbrød, på en grøn salat med radisser, forårsløg og urter og den er temmelig skøn i hjemmelavede bagels eller sandwich i det hele taget. Perfekt, nu hvor picnic sæsonen nærmer sig med hastige skridt.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Røget makrelmousse
- 200 g røget makrel, uden skind og ben
- 1 spsk mayonnaise
- 1 dl cremefraiche 18 %, alternativt 38%
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 citron, 1 spsk. saft herfra
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør makrelstykkerne sammen med mayo og cremefraiche – brug en gaffel og rør til makrellen er helt findelt og moussen har en god cremet konsistens.
Rør citronsaft og purløg i, smag til med salt og peber.
Serveres på fx sprødt ristet rugbrød med salat, urter og mere purløg + gerne radisser eller forårsløg, hvis de er i sæson.
Tilbehørforslag
Ristet rugbrød, purløg, urter og salat
Kan det fryses, har nemlig købt røget makrel på bud ?
Det vil jeg ikke umiddelbart tro at det kan – men har aldrig forsøgt det.
Kh AC
Hvor lang tid i forvejen kan man lave denne? Jeg vil gerne servere den til brunch, men vil gerne lave den dagen før. Kan man det? :-)
1-2 dage før kan den fint laves :)
En nem ret, der smager virkelig godt. Egner sig fint til et frokostbord. Supplerede med hakket rødløg, da jeg ikke havde nok purløg.
Dejligt at høre ♡ Jeg får helt lyst til at lave den snart igen :)
Kh AC
Den skal helt sikkert bruges til sønnens madpakke! Det ender alt for ofte med makrel, tun og andet nemt ;)
Skønt at det kan bruges som tip – og både makrel og tun er også et stort hit herhjemme (sammen med torskerogn) ;)
Makrelmoussen ser lækker ud – den må prøves :-)
Den kan også virkelig varmt anbefales :)
God fornøjelse
Kh AC
Jeg vil gerne høre hvor de smukke blå tallerkner er fra?
De er fra Bloomingville