Majspandekager
Majspandekager er en rigtig lækker madpandekage, som er et fint supplement til de mexicanske tortillas og kan fyldes med alverdens dejlige grøntsager, dip, deller, falafler, lidt chili con carne og grønt, en rest kød og andre dejlige sager.
De smager skønt, er nemme at lave og så mætter de dejligt.
Hvis du bager dem lidt længere så bliver de sprøde, men dejligt bløde hvis de ikke får for længe på panden og så er de også skønne i madpakkerne.
Prøv også: min opskrift på falafler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Majspandekager
- 4 dl mælk
- 4 æg
- 0,50 tsk salt
- 200 g fuldkornsmajsmel
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør mælk, æg, salt og pisk fuldkornsmajsmel i dejen. Lad gerne dejen stå og hvile i 30 minutter.
Dejen skal være flydende, så den nemt kan fordeles på panden til en pandekage og den skal gerne røres sammen undervejs.
Fordel lidt olie og smør på en varm pande. Når smørret er bruset af, så hældes lidt pandekagedej ud og panden vippes lige lidt rundt så det fordeler sig på hele panden – steg pandekagerne en af gangen på begge sider.
Har lige fået majsmel hjem – ikke fuldkorns, men almindeligt – så jeg skal da prøve at lave dem. Hvad nu, hvis man skippede olien, tilsatte noget enten rørsukker eller farin til dejen ? Ville de så kunne bruges som dessertpandekager ?
Ja, det vil også være lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Endnu en lækker opskrift! Vi lavede dem småbørnevenlig menu til gæster med tilbehør som letkrydret oksekød, feta, sukkerærter, tomater, majs, creme fraiche osv. Kæmpe hit hos store og små :) Her til aften fyldte vi dem med rester fra din kylling i pikant-opskrift, som vi også bare er vilde med :) Det smagte så godt!
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften og hilsen.
Dejlig aften til jer
Kh AC
Hej igen, tak for hurtigt svar, jeg har tænkt mig, at prøve i morgen, men bliver de meget sprøde, og hvordan bliver de så når de bliver varmer i ovnen senere, med fyld?
MvH
Jette
Du kan fint justere sprødheden alt efter hvor længe du bager dem på panden. Jeg laver dem ikke selv sprøde.
Der er iøvrigt også disse fladbrød, som måske var noget : http://www.valdemarsro.dk/souvlaki-graesk-kebab/
Kh AC
Kære Ann-Christine. Pandekagerne er simpelthen sååå lækre med de krydrede bønnedeller, rucola, agurk og tomat med ravigottedressing, mums :) Glæder mig altid til lørdag til din ugeplan :) Kærlig hilsen og god søndag. Lykke
Dejligt at høre! Tak for din fine og søde hilsen♡
Dejlig tirsdag til dig
Kh AC
Min mor kan ikke tåle mælkeprodukter, kan jeg måske komme soyamælk eller andet i dejen, i stedet for mælk?
Vh Kirsten
Ja, det tror jeg fint du kan :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg har været i Brugsen, Bilka og Menu men uden at kunne købe majs-gryn.
Kan jeg erstatte det med andet?
Det er nemlig på planen for morgendagens aftensmad.
Tak for en helt igennem suveræn blog – besøger den ofte!
Hej Jane,
Du kan også sagtens bruge majsmel i stedet for majsgryn. Eller komme boghvedegryn eller andre gryn i, i stedet
Håber det bliver skønt :)
Og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Kan de pandekager laves om formiddagen og varmes?
Har du nogen erfaring med det.
Kh Tascha
Hej Tascha,
Jeg har ikke prøvet det selv, men tror faktisk sagtens det kan lade sig gøre – og blive rigtig godt :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Kan berette at de er super lækre selvom de er varmet i ovnen.
Kh Tascha
Hvor er det godt at høre :)
Åh ja! så dejlige minder! Og jeg kan godt ønske mig tilbage til dengang.. Har nu samme glæde med børnebørnene. F.eks. blev forloren hare til en ekstra spændende ret, da jeg fortalte Johan og Julie at vi skulle have en KÆMPE stor frikadelle til aftensmad! ;-)
Du er bare så god til den slags! :) -og de elsker det også, de to.
Det der med at få mad til at lyde fint, får mig altid til at tænke på en situation jeg havde med min mor som barn. Hun lavede indbagte/farserede porrer (det var i start 90’erne ;-) ) og de jeg spurgte den aften, om hvad vi skulle have at spise, svarede hun: frikkadeller med overraskelser. Jeg tænkte vingummibamser og mmm! (Vingummibamser i en frikkadelle?!? Ad, men altså børnelogik). Da jeg så tog en bid og så porren (var bestemt ikke fan af porrer) begyndte jeg at græde, fordi jeg blev så skuffet. Haha. Vi griner stadig af den hændelse.
Åh nej og hvor er det både lidt skægt og lidt synd for dig dengang :)
Kunne lige se det for mig!
Madskuffelser er ikke sjove ;)
Hvor ser de bare lækre ud, de skal absolut prøves. Desværre fik vi mexicansk forleden, så det må vente lidt !
Fint du fortæller om din mor, det er så vigtigt at få sat pris på de små ting i hverdagen. Det prøver vi også herhjemme, det er jo hverdage der er flest af :-) så de skal være gode.
KH Rikke
Vi er helt enige <3
Kh AC
Ser lækkert ud – herhjemme er det nok at sige pandekager, så er ungerne ellevilde uanset hvilken type det er :-). KH Dorte
Sådan havde min søster og jeg det også :) Og mine børn (og jeg har det faktisk stadigvæk sådan) :D
Sikke en sød historie om din mor
Hun er nemlig også rigtig sød <3
Hvor er det at jeg aldrig har lavet majspandekager sidder jeg lige og tænker. For jeg har ellers lavet mange forskellige pandekager. Men tror da vist lige at de fluks kom på menuen til i morgen – hvor den i forvejen skal stå på mexikansk mad :-)