Majsdeller
Denne opskrift på majsdeller er et stort hit hos mine børn.
Det er en perfekt snack til eftermiddagssulten, de er gode til madpakken og skønne til aftensmad sammen med texmex køkkenet eller i en nem og hurtig spinatpandekage med masser grønt, guacamole og lækkerier.
Juster endelig mængden af chili efter smagsløg og styrken af den chili du bruger. Chilien kan fint undlades, hvis du synes.
Prøv også: min opskrift på lækre spinatpandekager >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Majsdeller
- 300 g majs, fra dåse eller frost
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 rød chili, finthakket
- 1 dl hvedemel
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom løg og hvidløg i en minihakker eller foodprocessor og hak det til det er fint. Kom majs i og kør ultrakort, det skal blot være meget grofthakket. Der må gerne være mange store tydelige stykker majskorn stadig, så det skal ikke være fintdelt.
Rør en god fars med resten af ingredienserne.
Form 10 deller og læg dem på en bradepande med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca 25 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
De er SÅ smagfulde – hele familien elsker dem. Dog synes jeg de bliver for salte hvis man følger opskriften, men det er måske en smagssag.
Hej Line
Mange tak for din søde hilsen.
Salt kan variere rigtig meget i styrke og saltsmag. Jeg bruger flagesalt i mine opskrifter, og hvis man bruger anden salt fx fint salt skal man bruge en del mindre. Og så er det selvfølgelig også som du skriver altid en smagssag :)
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine