Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madvafler-med-hummus-og-avocado/ Aftensmad Forretter, Frokost, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Vegetar

Madvafler med hummus og Avocado

Lækker vegetar madvaffel med hummus, avocado, sprød halloumi og smørristede rugbrødskrummer med fennikelfrø.

Det er en simpel ret, men alligevel så fyldt med smag i en lækker fancy anretning, som er nem at bikse sammen og som kan forberedes i god tid, hvis man vil servere den for gæster.

Alt efter sæson, så kan du nemt variere retten med årstidens grønt, som fx asparges i forsommeren eller lidt ristede squash eller græskartern i sensommeren og efteråret.

Prøv også:  få mange flere vegetar opskrifter her >>

Madvafler med hummus og avocado
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Spinatvafler
  • 125 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 125 g spinat, frisk eller frossen
  • 4 æg
  • 2,50 dl mælk
  • salt
  • sort peber
  • Hummus
  • 1 spsk tahin
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 0,50 dl vand + evt en isterning
  • 3 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
  • Halloumi og rugbrødskrummer
  • 250 g halloumi, i skiver
  • 150 g rugbrød, i skiver
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 25 g smør
  • flagesalt
  • Til servering
  • 2 avocado, i skiver
  • 70 g rucola
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hummus
Kom tahin og citronsaft i blenderen eller foodprocessoren og kør i et minut. Tilsæt derefter de andre ingredienser og kør i yderligere et minut. Kom gerne en isterning ved, det gør hummussen endnu mere cremet. Tilsæt evt. lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet. Smag til med citron, olie, salt og peber.

Spinat vafler
Rør hvedemel, fuldkornshvedemel og bagepulver godt sammen i en skål.

Skyl spinaten grundigt og kom derefter spinat og resten af ingredienserne til vaflerne i en blender. Blend til en helt ensartet lind dej. Lad gerne dejen hvile i 15 minutter, så melet lige kan absorbere lidt af væden og tykne.

Fordel lidt olie eller smør i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagt.

Sprød halloumi og rugbrødskrummer
Rist halloumiskiver på begge sider på en pande med olie eller smør, til de er gyldne og sprøde.

Kom rugbrødet i en minihakker og hak på pulsfunktion til det er findelt. Rist rugbrødskrummerne på den samme pande med smør, under hyppig omrøring. Smag til med fennikelfrø og flagesalt.

Servering
Server vaflerne toppet med hummus, avocado i skiver, sprødristet halloumi og rugbrødsknas, samt lidt rucola og frisk timian