Madvafler ala okonomiyaki med bacon
Lækre madvafler ala okonomiyaki fyldt med dejlige toppings er en drønlækker og nem aftensmad, som smager vidunderligt.
Her har jeg drysse de smovsede vaflerne med sprødstegt finthakket bacon. Det giver både sprødhed og masse umamismag, som passer perfekt til karsedrys, mayo og den lækre dressing.
Opskriften er super nem, enkelt at lave og madvafler er tilmed både hverdagsvenlig og budgetvenlig.
Prøv også: opskrift på fyldte pandekager med oksekød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Madvafler ala okonomiyaki med sprød bacon
- 200 g hvedemel
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 4 æg
- 400 g spidskål, meget finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk sesamolie, til stegning
- Okonomiakydressing
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk soja
- 1 tsk honning
- 2 spsk worcestershire sauce
- Til servering
- 75 g rucola
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 100 g bacon, sprødstegt og finthakket
- 2 forårsløg, skåret i skiver
- 2 spsk mayonnaise
- 1 bakke karse
- 25 g sesamfrø
- 1 tsk chiliflager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør mel og grøntsagsbouillon sammen i en skål til en tyk dej. Lad den hvile på køkkenbordet i 10 minutter.
Sauter imens løg og hvidløg på en pande med lidt olie, til de er bløde. Rør løgene, æg og finthakket spidskål i skålen med dej, sammen med salt og friskkværnet peber.
Steg okonomiaky-vaflerne i et vaffeljern smurt med olie, til de er gyldne og gennemstegte.
Okonomiyakidressing
Rør dressingen sammen og smag den til.
Servering
Læg to madvafler på en tallerken og fordel lidt okonomiakydressing mellem vaflerne. Fordel finthakket bacon, forårsløg over og striber af okonomiakydressing og mayonnaise over. Drys karse, sesamfrø og forårsløg over inden servering.
Kan man lave vaflerne dagen før eller fryse dem? Kan man få dem sprøde efterfølgende?
Hej Grete
De kan fint laves dagen før – jeg har ikke prøvet at fryse dem, så det må blive et forsøg værd.
De bliver ikke super sprøde, men du kan pensle dem med lidt olie og varme dem i ovnen ved 225 grader i 5-10 minutter. Hold øje med dem, så de ikke får for meget
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Bliver der 2 “plader” vafler af portionen? Er det så nok til 4 personer? Eller bliver det 8 plader?
Glæder mig til at prøve!
Det bliver to hele vafler til hver person af opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
De her vafler er SÅ gode!
Min kæreste og jeg har en aftale om, at vi hver især skal skiftes til at lave en ny ret hver måned, så vi ikke spiser det samme hele tiden. De her vafler har været min nye ret i denne måned, og de smager eminente! De kommer på listen over retter, jeg SKAL lave igen :D
Så til jer, der ikke har prøvet dem: Gør det, gør det, gør det!
Så dejligt! Det er jeg sørme glad for at høre :)
Mange tusind tak for skøn tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Lyder spændende, tænker jeg prøver at lave dem med surdejsrester – har du mon prøvet det?
Søgte på inspiration til hvordan jeg får brugt mine æg.
Du kan sagtens komme en halv dl surdej i, det giver god smag :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det fungerede fint. Havde halv portion, dvs tog 200g surdejsrester fra køleskabet, tilsatte 100g mel og 100g vand. Rørte alt sammen undtaget salt, lod det fermentere i 5 timer.
Stegte grøntsagerne og lod dem køle af hen over eftermiddagen. Lige inden jeg bagte dem tilsatte jeg 30g olivenolie og 3/4 tsk natron, salt og lidt peber.
De smagte faktisk godt .
Spiste dem sammen med røget makrel og bagte rodfrugter.
Lækkert!
Kan man mon bruge hvidkål istedet?
Tak 😊
De er simpelthen fantastiske 😍. Jeg havde glemt at købe spidskål, men så havde jeg noget spinat i køleskabet. Det blev også godt, så mon ikke alle slags kål og lignende bliver godt👍🙂
Hvor er det dejligt at høre :)
Mange tak for din søde hilsen
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Jeg har ikke selv prøvet dem med hvidkål, men det kan jeg fint forestille mig. Blot snit det fint.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Et lille tip om bagetid på vaflerne? Har ingen fornemmelse af om det er 5, 10, 15 minutter? Og jeg vil gerne prøve at lave den jo 😀
Det kommer helt an på dit vaffeljern. I mit vaffeljern kan jeg indstille temperaturen på forskellige trin, alt efter hvor mørk/lyst jeg ønsker vaflerne. I den bager jeg på højeste trin og til lampen lyser grøn, det tager cirka 4-5 minutter. Men hold øje, alle vaffeljern er forskellige og af den grund har jeg ikke sat tid på, for det kan variere en del fra vaffeljern til vaffeljern.
Resultatet skal være gyldent som på billedet :)
Kh Ann-Christine