Madvafler ala okonomiyaki med bacon


Lækre madvafler ala okonomiyaki fyldt med dejlige toppings er en drønlækker og nem aftensmad, som smager vidunderligt.
Her har jeg drysse de smovsede vaflerne med sprødstegt finthakket bacon. Det giver både sprødhed og masse umamismag, som passer perfekt til karsedrys, mayo og den lækre dressing.
Opskriften er super nem, enkelt at lave og madvafler er tilmed både hverdagsvenlig og budgetvenlig.
Prøv også: opskrift på fyldte pandekager med oksekød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Madvafler ala okonomiyaki med sprød bacon
- 200 g hvedemel
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 4 æg
- 400 g spidskål, meget finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk sesamolie, til stegning
- Okonomiakydressing
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk soja
- 1 tsk honning
- 2 spsk worcestershire sauce
- Til servering
- 75 g rucola
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 100 g bacon, sprødstegt og finthakket
- 2 forårsløg, skåret i skiver
- 2 spsk mayonnaise
- 1 bakke karse
- 25 g sesamfrø
- 1 tsk chiliflager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør mel og grøntsagsbouillon sammen i en skål til en tyk dej. Lad den hvile på køkkenbordet i 10 minutter.
Sauter imens løg og hvidløg på en pande med lidt olie, til de er bløde. Rør løgene, æg og finthakket spidskål i skålen med dej, sammen med salt og friskkværnet peber.
Steg okonomiaky-vaflerne i et vaffeljern smurt med olie, til de er gyldne og gennemstegte.
Okonomiyakidressing
Rør dressingen sammen og smag den til.
Servering
Læg to madvafler på en tallerken og fordel lidt okonomiakydressing mellem vaflerne. Fordel finthakket bacon, forårsløg over og striber af okonomiakydressing og mayonnaise over. Drys karse, sesamfrø og forårsløg over inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave vaflerne dagen før eller fryse dem? Kan man få dem sprøde efterfølgende?
Hej Grete
De kan fint laves dagen før – jeg har ikke prøvet at fryse dem, så det må blive et forsøg værd.
De bliver ikke super sprøde, men du kan pensle dem med lidt olie og varme dem i ovnen ved 225 grader i 5-10 minutter. Hold øje med dem, så de ikke får for meget
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Bliver der 2 “plader” vafler af portionen? Er det så nok til 4 personer? Eller bliver det 8 plader?
Glæder mig til at prøve!
Det bliver to hele vafler til hver person af opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
De her vafler er SÅ gode!
Min kæreste og jeg har en aftale om, at vi hver især skal skiftes til at lave en ny ret hver måned, så vi ikke spiser det samme hele tiden. De her vafler har været min nye ret i denne måned, og de smager eminente! De kommer på listen over retter, jeg SKAL lave igen :D
Så til jer, der ikke har prøvet dem: Gør det, gør det, gør det!
Så dejligt! Det er jeg sørme glad for at høre :)
Mange tusind tak for skøn tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine