Hvis jeg blot har et godt trick med hjem, som jeg føler gør en væsentlig forskel … sådan har jeg indimellem tænkt, når jeg gennem tidligere jobs har været på et fagkursus, uanset hvilket slags det var. Nu er der langt mellem kurserne, men det er alligevel virkelig herligt at lære nyt, blive inspireret og ‘komme lidt ud’. Det vil jeg gerne være lidt bedre til, at tage afsted og lære nyt. Samtidig har jeg i de seneste år oftere og oftere givet oplevelsesgaver til mine nærmeste. Elsker simpelthen at samle på oplevelser og minder – og her i september har jeg både været på kursus og haft så fine oplevelser, på én og samme tid.
Jeg har været på madkursus hele to gange inden for de seneste to uger. Først med Johan og Julie på pizzabagningskursus og dernæst med min veninde Maria på madkursus i Italienske klassikere.
Det var to vidt forskellige herlige oplevelser og jeg var helt høj af glæde efterfølgende. På den måde, hvor det var uundgåeligt at tippe de andre fodboldforældre til weekendens fodboldkamp dagen efter, om hvor pragtfuld en (jul- og fødselsdag)gaveide, det er at invitere på sådan en oplevelse sammen.
Før jeg fortæller mere om de to kurser herunder – så har jeg sådan glædet mig til at dele denne fine rabatkode til DuGlemmerDetAldrig med jer. Jeg har nemlig som noget særligt og ekslusivt til jer der læser med her, fået lov til at dele en rigtig fin rabat på 15 % ved brug af koden: valdemarsro – rabatten gælder alle oplevelser, der ikke er nedsat i forvejen.
DuGlemmerDetAldrig har oplevelser af dejlige slags i hele landet, så det er bare at gå opdagelse i de mange fine muligheder.
Birks Køkken – pizzakursus
Johan, Julie og jeg var på pizzakursus hos Birks køkken en søndag eftermiddag. Kurset er intensivt på to timer og fyldt med gode tips, nye input og alt hvad man skal vide for at lave nogle virkelig lækre pizzaer derhjemme.
Jeg var spændt på, at skulle alene afsted med to otte-årige størrelser – og det gik simpelthen så godt kan jeg hurtigt afsløre. Både Johan og Julie kan godt lide at hjælpe til med madlavningen herhjemme og de fik simpelthen så meget med fra det pizzakursus. Da vi skulle lave vores egen pizzaer derhjemme af vores hjembragte pizzadej fra kurset – så var de fyr og flamme og stjernedygtige til at demonstrere deres nye pizzakundskaber herhjemme og bage lækre hjemmelavede pizzaer til os alle fire.
Det er en skøn måde at udvikle og booste lidt ekstra madlavningsglæde i børnene, at være med dem på et madkursus.
Mens jeg stadig gik i skole, arbejdede jeg med at lave pizzaer en overgang – og selv om jeg allerede laver nogle rigtig lækre pizzaer herhjemme, så fik jeg en god håndfuld virkelig gode nye tips med hjem – som har opgraderet mit pizzaniveau væsentligt!
Det er sejt. Det er så herligt at lære nyt og komme hjem med en håndfuld tips, der gør forskel i eget køkken.
Det nyder hele familien godt af – og jeg har tænkt mig at dele dem med jer, så inden så længe, vil jeg her på bloggen dele hvad jeg har lært på Birks Pizzakursus, mine nye tips til hvordan man lykkedes med at lave den lækreste pizza i egen ovn og dele en rigtig skøn og nem opskrift på pizzasauce.
Udover pizzakursus, så afholder Birks Køkken også andre fantastiske madkurser, som jeg har hørt meget godt om fra dem, jeg kender der har været på det.
Timm Vladimirs Køkken – Italienske Klassikere
Min veninde Maria og jeg var på madkursus hos Timm Vladimirs køkken i Aarhus en lørdag aften i september.
De andre gæster på madkurset var en blanding af par, venner og familie, og vi var omkring 14 deltagere i alt. Her var lagt op til en hyggelig og afslappende aften med madlavning, gode vine og lækker mad.
Den gæstfrie og hjertevarme velkomst, gjorde at vi straks følte os velkomne i det hyggelige køkken. Vi fik skænket et lækkert glas perlende vin, som der var god tid til at nyde, mens vi alle faldt til og fandt os til rette i de smukke lokaler.
Stemningen var lige fra starten rigtig god, afslappet, imødekommende og hjertelig.
Temaet for aftenen var Italienske Klassikere og menuen, vi skulle tilberede og nyde denne aften var:
- En lækker hurtig pizza, bagt på bagepulver (ingen hævetid), med hjemmelavet pesto og frisk mozzarella
- Risotto med svampe
- Saltimbucca med rucola
- Tiramisu
Madkurset var efter devisen at “de havde forberedt det grove og vi skulle lave alt det sjove”.
Vi lavede mad uden opskrifter, men fik en introduktion, forklaring og gode tips til alle retter. Alle ingredienser var målt op og gjort klar – så det var ikke vanskeligt at huske hvad vi skulle lave og alle kunne være med, nybegyndere i et køkken såvel som garvede madentusiaster.
Vi var på hold to og to med vores ledsager og i det hele taget var der glimrende tid til både at hygge, snakke, le og nyde maden mellem retterne.
Vin og lækre hjemmelavede lemonader var ad libitum hele aftenen og man måtte endelig bare forsyne sig (så det kan være en glimrende ide at lade bilen stå hjemme den aften).
I det hele taget var hele aftenen fortryllet af sådan en varm gæstfrihed, gavmildhed og overskud. En stemning, som gik lige i hjertet og som gjorde en i det skønneste humør.
Timm Vladimirs køkken er helt perfekt til en hyggelig aften ude med en veninde, kæreste, date, god ven eller med større børn. Virkelig helt enormt fint, at være ude på en fælles oplevelse, der måde inkludere god mad, gode vine og at man laver noget mere aktivt sammen, andet end at være på restaurant eller i biografen.
Hvert madkursus, som jeg har været på, har været en særlig oplevelse for sig selv, har hver især skabt fine minder og kan ikke sammenlignes med de foregående kurser af samme slags.
Sådan var det også at opleve kurserne på både Birks Køkken og Timm Vladimirs Køkken. Begge oplevelser var fantastiske og har min varmeste anbefaling.
Det er så rart at opleve og lære lidt nyt samtidig og kan man slå fluer med et smæk og få en mægtig hyggelig oplevelse sammen sin veninde, kæreste, børn eller andre søde mennesker i sit liv, som man holder af – så er det jo ekstra godt.
Kære Ann-Christine,
Tusinde tak for alle dine dejlige opskrifter. Hver lørdag glæder jeg mig til at modtage dine mail med forslag til ugens madplan og øvrige dejlige opskrifter. I huset her er det mig, der står for indkøb og madlavning m.v., så jeg er glad for at få inspirationen fra dine mad-planer og øvrige opskrifter. Det er en stor lettelse for mig.
Mange venlige hilsener
Bent Loff
Kære Bent,
Hvor er det bare dejligt at høre.
Det gør mig rigtig glad at kunne inspirere med gode opskrifter og inspiration til madlavningen.
Mange tak for din søde hilsen.
Kh Ann-Christine
Tusind tak for den hyggeligste aften. Det var simpelthen sådan en god oplevelse og jeg kan helt sikkert tilslutte mig anbefalingen som en gaveide eller en hyggelig og sjov tur i byen som venner eller par. Tror altså vi skal se på sådan et cocktailkursus alle fire ;0)
Det var hyggeligt at opleve det sammen med dig!
Og den er vi helt sikkert med på! Kunne være så hyggeligt med et cocktail kursus sammen alle fire ♡
Krammer
Jeg har været på madskoler en del gange. Mest på rejser, men det var da en oplagt ide at prøve den oplevelse herhjemme i kolde efterårs danmark også.
Det er sådan en humørbooster, så det kan varmt anbefales her i vintertiden♡
Det var da en god ide at tage sine børn med på sådan en oplevelse. Min datter er et par år ældre end jeres børn og det vil hun da elske.
Det er virkelig en hyggelig oplevelse at have sammen. I det hele taget blev jeg inspireret til at gøre mere af den slags – booke oplevelser med dem, både sammen og hver for sig og med hele firkløveret :)
Kh AC
Fedt!!! Det er en oplagt gaveide til min kæreste.
Det ser ud til at være to rigtig gode oplevelser på madskolerne I har været på, spændende at læse med om og så er det jo som altid så dejlige billeder.
Vh Helene
Gør det ;o) Jeg lover du ikke bliver skuffet – det tror jeg faktisk ikke er muligt, vel AC :oD
Det kan jeg heller ikke forestille mig ♡
Hvor er du sød ♡ Tusind tak og ja, det er virkelig en oplagt og skøn gaveide, fælles fine oplevelser i kombination med god mad og ny inspiration, det er da toppen :)
Dejlig dag til dig
Kh AC