Madbrød med soltørrede tomater, chili og parmesan


Skønne madbrød med soltørrede tomater og chili.
De er virkelig gode og den lidt stærke chili giver en skøn varme og kant til de lækre nybagte brød.
Disse madbrød er virkelig gode til suppe og efterårets simreretter, de giver lidt lidt ekstra varme og kan også spises som sandwich, da de smager skønt med fyld af fx salat, parmaskinke og cheddarost.
Brødene kan sagtens fryses ned.
Prøv også: bedste opskrift på hjemmelavede bagels >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boller med soltørrede tomat og chili
- 4 dl vand
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 0,50 dl hørfrø
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 100 g grahamsmel
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 375 g hvedemel
- 40 parmesan, friskrevet
- 1 spsk mælk, til pensling
- flagesalt, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Vand og gær røres sammen i en skål, tilsæt salt, chili, hørfrø, grahamsmel og soltørrede tomater.
Rør lidt mel i løbende, når der ikke længere kan røres, æltes dejen godt sammen på bordpladen. Den skal være smidig og må gerne klistre en smule.
Smør skålen med olivenolie, vend dejen i skålen så der er lidt olie på alle sider.
Lad dejen hæve i skålen i 1/2 time.
Slå dejen sammen, form til boller (eller et stort brød) og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 1-2 timer.
Pensl med lidt mælk og drys med god groft salt og friskrevet parmesan ost.
Tænd ovnen ved 250 grader. Når ovnen er varm, sættes bollerne ind og der skrues ned til 200 grader, bag i 15-18 min.
De vil være lidt bløde der hvor osten er, men de er færdige, når de er smukt gyldne.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Valdemarsro. Har denne portion madbrød til hævning nu og vi glæder os til gullashsuppe og nybagte brød *uhm*. Jeg blev dog en kende forvirret da jeg nåede ned i opskriften… der står hvedeklid…. hvilket ikke fremgår af ingredienslisten. Håber bollerne alligevel bliver herlige. Dejen ser ihvertfald lækker ud :-)
Hej Merete,
Jeg håber de blev lækre :)
Opskriften er fra Valdemarsros start i 2007 og jeg har fornyligt givet den en lille opdatering, da jeg ikke længere bruger hvedeklid og synes det var lidt overflødigt ;) – så det er nu rettet også i fremgangsmåden. Tak for at gøre mig opmærksom på det og rigtig god weekend til dig.
Kh AC
De blev vildt lækre- tak for gemmeværdig opskrift :-)
Så dejligt at høre :)
Hej
Jeg er for nylig stødt på din hjemmeside, da jeg søgte opskrift på hjemmelavet lasagne, og jeg blev ikke skuffet, hvor var den lækkker, siden er jeg vendt tilbage når jeg har lyst til at prøve nyt. Dine beskirvelser, billder og opsætning er virkelig indbydende ☺️
Når, jeg skal lige høre dig om du tror disse lækre boller kan tåle at komme i fryseren og så lunes til brug, eller om de så bliver alt for tørre ??
På forhånd tak
Hilsen Lene
Hej Lene,
Hvor er det dejligt at høre at du fandt vej hertil :) Det er jeg glad for, og ikke mindst at du har lyst til at læse med og komme igen :)
Bollerne kan sagtens fryses, tøes op og lunes til brug senere. Et lille tip, der virker super godt er at forstøve bollerne med vand når de er tøet op og lige inden de lunes. Jeg dypper dem også indimellem bare hurtigt under den kolde vandhane – så bliver de som nybagte og ikke spor tørre
Rigtig god fornøjelse og mange tak for de pæne ord
God weekend
Kh Ann-Christine
Det lyder som en rigtig god opskrift, som jeg må prøve. Jeg skal holde fødselsdag om nogle uger og vil gerne have bagt brødene i god tid inden, så jeg tænkte på om de kan fryses? Hvis jeg gerne vil lave madbrød, hvor lang tid skal den så bages?