Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/macarons/ Afternoon tea Franske retter, Kager, Kager og søde sager, Vegetar

Macarons

De flotte franske makroner – macarons – er delikate, fine og lækre. Man kan lave dem i forskellige farver, med forskelligt fyld og i forskellige størrelse, alt efter smag og behag.

En perfekt bagt macaron er blank og flot hævet i overfladen. Den grove kant nederst på de fint buede macarons kalder man for fødder og det er her kagerne samles med det fyld man synes passer skøn til. Brug kagerne til nydelse og pynt på kager. De er også virkelig fine pakket i en lille æske som en sød spiselig gave.

Prøv også: min opskrift på saltkaramel >>

Macarons
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT2H80
Ingredienser
  • Kakaomacarons - 40 stk
  • 150 g mandelmel
  • 20 g usødet kakao
  • 125 g flormelis
  • 110 g æggehvide
  • 35 g vand
  • 150 g sukker
  • Farvede macarons - 40 stk
  • 150 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 110 g æggehvide
  • 1 knivspids farvepasta
  • 35 g vand
  • 150 g sukker
  • Fyld
  • 1 dl saltkaramel
  • Hindbærsmørcreme
  • 100 g flormelis
  • 0,50 dl hindbær, saft
  • 125 g smør, stuetempereret
  • 1 æggeblomme
  • 0,50 tsk frysetørret hindbær, pulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kakao macarons
Sigt mandelmelet og kom mandelmel, kakao, flormelis, og præcis halvdelen af æggehviderne i en minihakker og kør til det er helt ensartet og fast i konsistensen.

Kom vand og sukker i en gryde og kog op til sukkerkornene er opløst og temperaturen når 118 grader. Mål med et sukkertermometer.

Pisk den anden halvdel af æggehviderne stive og pisk sukkersiruppen i lidt ad gangen til en flot blank marengs.

Vend marengsen nænsomt i en skål med mandelmassen, til det er helt ensartet og har et flot blankt udseende.

Kom i en sprøjtepose og sprøjt ud i runde cirkler på 3 cm i diameter på bagepapir. Sørg for at der er god plads mellem dem, da de flyder ud.
Lad kagerne lufttørre på bagepapir i 45 minutter og hiv dem over på en bageplade. Bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i cirka 10 minutter.

Lad dem køle af på bagepapiret på en rist, tag dem først af bagepapiret når de er kølet helt af.

Fyld dem, når de er kølet af.

Farvede macarons
Sigt mandelmelet og kom mandelmel, flormelis, og præcis halvdelen af æggehviderne i en minihakker og kør til det er helt ensartet og fast i konsistensen.

Kom vand og sukker i en gryde og kog op til sukkerkornene er opløst og temperaturen når 118 grader. Mål med et sukkertermometer.

Pisk den anden halvdel af æggehviderne stive og pisk sukkersiruppen i lidt ad gangen til en flot blank marengs og pisk pastafarve i.

Vend marengsen nænsomt i en skål med mandelmassen, til det er helt ensartet og har et flot blankt udseende.

Kom i en sprøjtepose og sprøjt ud i runde cirkler på 3 cm i diameter på bagepapir. Sørg for at der er god plads mellem dem, da de flyder ud.
Lad kagerne lufttørre på bagepapir i 45 minutter og hiv dem over på en bageplade. Bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i cirka 10 minutter.

Lad dem køle af på bagepapiret på en rist, tag dem først af bagepapiret når de er kølet helt af.

Fyld dem, når de er kølet af.

Hindbærsmørcreme
Kom sukker og hindbærsaft i en gryde og kog op, lad det koge uden låg til sukkeret smelter helt. Lad det køle ned til stuetemperatur.

Pisk smør og æggeblomme luftigt i en skål, hæld hindbærsukkersirup og frysetørret hindbærpulver i blandingen, mens der fortsat piskes kraftigt, til cremen er blød og ensartet.

Kom cremen i en sprøjtepose med lille, rund tylle, og sprøjt den ud på halvdelen af de lyserøde bunde. Læg de resterende bunde oven på.