Macaroni and Cheese
Lynhurtig og virkelig lækker macaroni and cheese med squash og spinat, som både bidrager med det grønne – og tilmed giver retten en vidunderlig cremet konsistens, som er smækfyldt med god smag.
Mac and Cheese er rigtig hyggemad som både børn og voksne i familien er vilde med.
Man kan fint servere den helt enkelt som den er – perfekt til en travl hverdagsaften, for den mætter godt og længe. Eller man kan mikse en god grøn salat eller servere lidt blandet gnavegrønt til.
Prøv også: min opskrift på Spaghetti Bolognese >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Macaroni and cheese
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 10 g smør
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 300 g squash, groftrevet
- 350 g macaroni
- 75 g naturel flødeost
- 125 g frisk mozzarella
- 50 g parmesan, eller anden hård ost
- 1 knivspids muskatnød
- 1 tsk sød paprika
- 100 g baby spinat, grofthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i en gryde med smør til løgene er bløde. Tilsæt grøntsagsboullion, squash og macaroni og rør det godt igennem. Lad det simre under låg til macaronien er lige knap mør.
Rør flødeost, mozzarella og parmesan i retten, sammen med frisk spinat og smag godt til med muskatnød, paprika, salt og peber. Rør det godt igennem til pastaen er perfekt mør og mozzarellaosten er cremet.
Hej Ann-chrstine.
Denne opskrifts makroer og kalorie fordeling har fejl i sig.
6,6 protein = 27,06 kcal
17,65 kulhydrat = 72,365 kcal
4,58 fedt = 41,678
Total = 141,103 kcal
Du skriver 195,42 kcal.
Hvor er de sidste 54,317 kcal ?
er der noget der glemt at blive tastet ? eller er den totale pr. 100 gr forkert ?
Hej Mads
Beregningen er efter min bedste overbevisning korrekt i opskriften og at man ikke blot kan lægge de omregnede kcal for protein, kulhydrat og fedt sammen, skyldes at vi ikke skriver fx kcal i fiber, alkohol mv.
Så vidt jeg er orienteret er der to forskellige metoder som kan give lidt forskellige resultater, men begge bruges og at ingen af dem er mere rigtig end den anden. Det vigtigste er at man er konsekvent og bruger den samme metode hver gang. De to metoder kaldes for hhv. “næringsberegning per 100 gram” vs “kalorieberegning pr energiindhold”. Det lyder til at du bruger den anden metode i din beregning og vi bruger den første metode, som vist også skulle være den mest gængse hvorfor vi har valgt den metode.
Har du yderligere spørgsmål til næringsberegning af mine opskrifter, så må du gerne sende en mail til mail@valdemarsro.dk så tager vi dialog omkring næringsindhold i opskrifter på mailen i stedet for i kommentarfeltet.
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine
Jeg ville lige høre skal macaroni koges inde brug til retten🙂
Hilsen Katalin
Hej Katalin
Det skal de ikke, men tilberedes i retten
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Igen en virkelig lækker opskrift. Vores yngste syntes det var en stor fejl ,jeg ikke havde lavet den før.. kom ekstra vand i undervejs. Tak for lækker mad 🤩
Hej Luise
Tusind tak for din søde hilsen :)
Hvor dejligt! Det er skønt når børnene er begejstrede – måske en ny opskrift til listen med livretter :)
Kh Ann-Christine
Har lavet retten med stor velbehag, den smager virkelig dejligt!
Men jeg undrer mig over, at den står anført som værende ikke fryse venlig. Hvordan kan det være? :-)
Kh Tine
Så dejligt at høre :)
Jeg synes nemt ost kan blive lidt mærkeligt af frost, derfor har jeg ikke mærket den som fryseegnet – men har du prøvet at fryse den med succes?
Kh Ann-Christine
Vi fulgte opskriften, men oplevede desværre at den blev enorm tør, slet ikke så lækkert som det ser ud på billedet
Det lyder mærkeligt, jeg har lavet den masser af gange (kæmpe hit hos mine børn)
Er du sikker på at alle mål var rigtige?
Der kan være lidt forskel på hvor meget væde der er i en squash, men slet ikke så den vil kunne blive tør.
Kh Ann-Christine
Smager fantastisk. Også med frisk pasta skåret i mindre stykker
Vi nyder dine lækre opskrifter og den her kommer på madplanen til næste uge..
Jeg vil gerne høre dig, om jeg kan vælge at bruge frisk pasta?
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Du kan nok godt bruge frisk pasta, hvis du blot er opmærksom på at den friske pasta skal have ultra kort tid og passe på den ikke bliver udkogt i retten.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man undlade squash, det er nemlig ikke lige en favorit herhjemme
Du kan prøve, men hold øje med om der skal en dl ekstra grøntsagsboullion, så det ikke koger tørt.
Kh Ann-Christine
Kan man bruge frossen spinat? :)
Tak for dejlige opskrifter!
Hvis man nu har en mand, der ikke tåler mozzarella, kan jeg så give den ekstra gas med parmesan og flødeost i stedet?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Janni
Tak for din søde hilsen :)
Ja, det kan du sagtens gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Når du skriver frisk mozzarella, er det så sådan en kugle mozzarella?
Ja, det er en kugle frisk mozzarella jeg bruger
Kh Ann-Christine
Det var vel nok en dejlig, cremet og velsmagende ret. Både børn og voksne spiste op. Jeg oplevede at macaronien var lidt længere tid om at blive mør, så jeg spædede med en lille sjat ekstra vand undervejs.
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine