Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lynstegt-tun-med-sesam/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Frokost, Sommer, Vinter

Lynstegt tun med sesam

Opskrift på lynstegt tun med sesam og den lækreste nemme asiatiske marinade. Det er så nemt og det er en stjernelækker ret at servere, når det skal være lidt festligt og ekstra lækkert. Jeg er vild med denne opskrift, som et element i flere dele-retter på bordet eller som en dejlig forret.

Lynstegt tun tager ingen tid at lave, og marinaden kan man røre sammen i god tid og opbevare på køl. Tunen skal steges lidt før servering og så er der klar til servering på få minutter.

Prøv også: opskrift på lækker laksedip >>

Lynstegt tun med sesam
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT15M4
Ingredienser
  • 300 g tun steak (til sushi)
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk sesamolie, til stegning
  • Marinade
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 spsk teriyaki
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 lime, 1 spsk saft herfra
  • 1 tsk sukker
  • Til servering
  • 25 g rucola
  • 1 spsk purløg, finthakket
  • 20 g sesamfrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tag tunen ud af fryseren og lad den hvile i 10 minutter på køkkenbordet.

Rør marinaden sammen og lad den trække smag.

Varm en pande op med sesamolie til høj varme og steg tunen i 1 ½ minut på hver side. Tag tunen af panden, når alle fire sider af tunen er stegt.

Drys med friskkværnet peber og flagesalt og lad den hvile på skærebrættet i 30 sekunder, skær ud i tynde skiver og anret på et fad med rucola.

Dryp den asiatiske marinade over og drys med purløg og sesamfrø.