Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lussekatte_opskrift/ Boller Brød, Brød og Boller, Juleopskrifter, Lucia, Vinter

Lussekatter

Hvert år på denne dag, står jeg tidligt op og bager de lækre gyldne lussekatter – også kaldet luciabrød –  til vores morgenmad. Jeg rører oftest dejen sammen aftenen før, og lader den koldhæve natten over, så er det nemt lige at forme de fine brød, pynte med rosiner og så have nybagte lækkerier til morgenbordet.

De er så skønne, de fint formede boller, børnene er vilde med dem – og de får lov at vælge en figur hver, som kommer med i madpakken.

Prøv også: alle mine dejlige juleopskrifter >>

Lussekatter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT20M14
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 2,50 dl mælk
  • 80 g smør
  • 0,50 tsk safran, stødt
  • 45 g sukker
  • 0,50 tsk salt
  • 40 g marcipan, groftrevet
  • 300 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk rosiner, til pynt
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør ved lav varme og bland smør, mælk og stødt safran.

Rør gær ud i blandingen og tilsæt derefter sukker, marcipan, grahamsmel og salt og rør det godt sammen.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt under æltning.

Kom dejen i en ren skål med et klæde over og lad den hæve på køkkenbordet i en time. Stil derefter skålen i køleskabet natten over.

Om morgenen: tag skålen ud af køleskabet og skær dejen ud i lige store stykker, som rulles ud og formes som du ønsker. Sæt lussekatter på en bageplade med bagepapir og pynt med rosiner.

Lad bollerne hæve i 30 minutter. Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15-17 minutter eller til de er smukt gyldne og brune.