Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/luksus-stjerneskud/ Aftensmad Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Nytår, Påskefrokost, Sommer

Luksus stjerneskud

Luksus stjerneskud toppet med håndpillede rejer, dild, stenbiderrogn, asparges og selvfølgelig den helt klassiske skaldyrsdressing til – og så et glas kølig hvidvin til at nyde til den skønne ret. Luksus nydelse for smagsløgene!

Forsommeren er den perfekte årstid for et godt og klassisk stjerneskud med en af årstidens dejligste råvarer; de danske asparges.

Med lækre rødspættefiletter hos fiskehandler, håndpillede rejer og lækker fersk stenbiderrogn. Stenbiderrogn passer perfekt til stjerneskuddet, som blev en rigtig sommermenu med de lækreste danske hvide og grønne asparges.

Luksus Stjerneskud
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 4 skiver brød
  • Fisk
  • 8 rødspættefilet
  • 1 spsk hvedemel
  • 50 g rasp
  • 1 æg
  • 1 spsk smør, til stegning
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 0,50 dl hvidvin
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 100 g rejer
  • 100 g stenbiderrogn
  • Topping
  • 4 hvide asparges
  • 4 grønne asparges
  • 12 skiver agurk
  • 1 citron, skåret i både
  • 4 håndfulde grøn salat, til anretning
  • 2 håndfulde frisk dild, til pynt
  • Dressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 citron, 1 spsk saft herfra
  • 1 knivspids sød paprika
  • 1 knivspids røget paprika
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør dressingen
Creme fraiche, mayo og tomatpure røres godt sammen.

Smag til med salt, peber, citronsaft og en smule paprika. Hvis du har røget paprika, så prøv at komme en smule i, det giveren lækker smag men kan snildt undværes.

Dampet rødspættefilet
Krydr 4 rødspættefiletter med salt og peber og rul dem sammen, hvorefter de anrettes i et lille fad og overhældes med hvidvin.

Sæt dem i ovnen med en ovnfast tallerken over ved 175 grader og damp fiskefiletterne i ca 10-15 minutter.

Stegt rødspættefilet
Dup filetterne tørre med køkkenrulle

Drys dem med lidt mel, hvorefter de vendes først i det sammenpiskede æg og derefter i en dyb tallerken med rasp, salt og peber.

Steg dem på en pande i smør og olie.

Asparges
De hvide asparges skrælles fint med en tyndskræller

Skær den trævlede ende af og damp dem i 3 minutter i kogende vand tilsat salt, peber og en citronbåd.

De grønne asparges knækkes i enden, hvor de knækker naturligt af

Lynsteges på en pande med smør og drysses derefter med en smule salt og peber.

Skær begge asparges i stykker a 2-3 cm længde.

Anretning
Placer en skive godt brød på en tallerken, og smør det med lidt smør.

Anret med grøn salat, stegt og dampet fiskefilet, asparges, stenbiderrogn, dressing, dild, citronbåde, agurk og drys til sidst med en smule flagesalt og lidt friskkværnet peber.