Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/luksus-morgenmad-pa-hverdage/

Luksus morgenmad på hverdage

granola

Jeg elsker min morgenmad og selv om vi også jævnligt spiser en skål havregryn med rosiner, mandler, kerner og mælk til morgenmad – så gør jeg også ofte lidt ekstra ud af vores hverdagsmorgenmad.

Johan og Julie elsker deres havregryn, men det er heller ikke tosset, når den bliver erstattet af ymer med hjemmelavet müsli og bær eller frugt.  groed-med-karamel

Eller når jeg kommer lidt sød/syrlige æbletern, kanel, mandler og karamel på Julies og min havregrød. Tænk at bare sådan en lille tsk karamel, næsten kan få solen til at skinne en kølig efterårsmorgen.
pandekager

Små lækre bananpandekager er så meget nemmere at lave end man lige tror. Jeg laver den nogle gange, så snart resten af familien er ude af døren – det tager 5 minutter – og så nyder jeg en stak mens jeg går i gang med arbejde, mails osv. Jeg ved godt, at man siger at det ikke er særlig zen-agtigt at spise, mens man arbejder eller læser, men jeg elsker det! Elsker også ikke at gøre det … -så er nok bare ret glad for variation.

Det er jo nemt når jeg arbejder hjemme – men det tager ikke lang tid at lave og kan godt betale sig at stå 10 minutter før op for, bare en gang imellem.power-smoothie_maettende

Power Smoothie er min all time bedste morgenmadsven, når det skal gå rigtig stærkt og jeg gerne vil fyldes med vitaminer og sundhed + den mætter længe. Jeg fylder alt muligt spøjst i, lige fra chiafrø og spirulina til gurkemeje og hybenpulver – og giver den masser af smag med vanilje, kardemomme, kanel, lakrids eller søde bær.

mynte_mango_smoothie

Når vi trænger til solskin, sødme og lækkerhed på en hverdagsmorgen, så er det sådan en skønhed jeg tyer til. Mango og passionsfrugt smoothie med en ordentlig håndfuld mynte fra haven. scrambled-egg

I perioder spiser vi flere gange ugentligt scrambled eggs om morgenen. Det smager herligt og jeg tror vi skal i gang med det igen, for krydderurtebedet er fyldt med purløg, og det er altså en dejlig luksus ting at kunne frådse lidt med den slags.

musli-bar

Nogle morgener er bare rare at starte med en skål skyr, en smoothie eller bare et blødkogt æg og en kop kaffe – og så snuppe en lille hverdagsdessert bagefter aka en hjemmelavet müslibar. Og nu jeg nævner dem, så tror jeg faktisk det er ved at være på tide at lave en portion af dem igen …

Spørgsmål til opskriften?

Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.

Kommentarer
  • Marianne:
    7. oktober 2013 kl. 18:07

    Jeg har lige lavet dine müeslibarer i eftermiddag og de er virkelig gode! :)
    Tak for opskriften og jeg tror, at næste gang, jeg laver dem, skal de overtrækkes med enten mørk eller hvid chokolade. :)

    • Ann-Christine:
      8. oktober 2013 kl. 09:10

      Det lyder også som en virkelig lækker variant! Det tror jeg også at jeg vil gøre næste gang

  • 4. oktober 2013 kl. 18:53

    Åhha, hvor ser det godt ud – især grøden med karamel er så fristende!
    God morgenmad er bare det bedste.

    – Anne

    • Ann-Christine:
      5. oktober 2013 kl. 16:30

      den er virkelig også lækker! :)

  • Maria:
    3. oktober 2013 kl. 19:50

    Jeg elsker morgenmad! Alle dine opskrifter lyder så lækre og jeg har lyst til at prøve at lave alt sammen. Dog ELSKER jeg mine grovvalsede havregryn til morgenmad. Spiser dem med rosiner, mandler, banan og blåbær. Nogle gange spiser jeg det også til frokost…..og til aftensmad:D

    • Ann-Christine:
      4. oktober 2013 kl. 11:19

      Ha, det kender jeg godt! Kan spise morgenmad døgnet rundt! Også den menu du nævner ;)

  • Vis alle 14 kommentarer

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.