Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/luciaboller/ Boller Brød og Boller, Juleopskrifter, Kager, Lucia, Vinter

Luciabrød

Luciabrød er en dejlig tradition til lucia den 13. december. De smukke og duftende gyldne safran luciaboller smager så dejligt, når de er helt friskbagte og lune eller senere på dagen kan de skæres op, ristes og spises med kold smør.

Luciabrød former man i fine traditionelle former, som gør brødet ekstra fint og hyggeligt at se på. Det er virkelig en rigtig dejlig juletradition, som vi i mange år har hygget med i min familie.

Rigtig glædelig Lucia dag ♡

Prøv også: min opskrift på hvid gløgg >>

Luciabrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M12
Ingredienser
  • 2,50 dl mælk, stuetempereret
  • 25 g gær
  • 75 g smør
  • 1 knivspids safran, stødt
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 0,25 tsk salt
  • 475 g hvedemel
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 12 chokoladeknapper, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken.

Smelt smør på en pande ved lav varme. Kom det smeltede smør, stødt safran, æg, sukker og salt i mælken og rør det godt sammen.

Rør 450 g hvedemel i, og rør dejen godt sammen. Drys de sidste 25 g hvedemel ud på køkkenbordet og ælt dejen færdigt på køkkenbordet. Den må gerne være lidt klistret. Tilsæt ikke ekstra mel, for så bliver bollerne tørre og dejen vil sætte sig fint mens den hæver.

Kom dejen i en ren skål med et klæde over og lad den hæve i halvanden time på køkkenbordet.

Del dejen i 12 og form 12 luciaboller. Pensl med sammenpisket æg og pynt med chokoladeknapper. Lad dejen efterhæve i 30 minutter på bagepladen.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.