Løgtærte


Her får i min opskrift på løgtærte, som er både nem og virkelig lækker med rigtig dejlig smag. Løgene karamellisere lidt under bagningen og bliver dejligt søde, hvilket passer perfekt til den luftige æggemasse og den milde smag af pinjekerner, timian og honning.
Madtærter er bare altid lækkert, både til en hyggelig frokost og som aftensmad, hvor jeg gerne servere en simpel salat til en løgtærte som denne. Løgtærte, og madtærter i det hele taget ,er også dejligt på en buffet eller til anden fællesspisning, for den kan fint serveres kold eller lun.
Prøv også: min opskrift på squashtærte >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Løgtærte
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Tærtefyld
- 6 løg, skåret i tynde ringe
- 1 tsk honning
- 50 g pinjekerner
- 1 tsk tørret timian
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 4 æg, sammenpisket
- 150 g cremefraiche 18 %
- 100 g gruyere
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen Det kan også køres på en foodprocessor. Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 27 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel.
Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Løgtærte
Sauter løg i olivenolie på en stor pande til løgene er bløde. Tilsæt honning og rør godt, mens løgene karamelliserer. Tilsæt pinjekerner, fintrevet muskatnød, timian, salt og friskkværnet peber og tag panden af varmen.
Pisk æg, cremefraiche og gruyere sammen og vend løgblandingen i.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg faldt over denne tærte mens familien og jeg handlede i Føtex. Desværre havde de ingen Gryuere ost så vi måtte i alt hast finde på noget andet. Valget faldt på en mild brie. Er det en dårlig erstatning på Gryuere eller skal jeg ud og finde en anden erstatning.
Hilsen en forventningsfuld familie
Hej Githa
jeg har faktisk ikke prøvet at komme brie i madtærter, men det må da komme an på en prøve. Lad mig endelig høre hvordan det bliver, hvis I tester det af :)
Alternativt til guyere ville jeg vællge comté eller evt en mild cheddar.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Tænker at lave løg tærten – kan jeg lave den helt færdig og fryse den?
Bedste hilsner
Susanne
Hej Susanne
Jeg har ikke testet det, men tror det vil gå fint. Dog tror jeg den er allerbedst frisklavet, men prøv det endelig af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
I ingredienslisten står at man skal bruge 150g cremefraische 18%,
men i selve vejledningen står at man skal bruge hytteost, som ikke står i ingredienslisten.
Har du nogen erfaring med at gøre disse madtærter uden ost?
Tak for mange fine og gode opskrifter.
Kh Michael
Hej Michael
Det er mig der har skrevet forkert, fordi jeg også har lavet den med hytteost, for at teste det til mine tips.
– jeg laver den med cremefraiche i opskriften, helt klassisk og super lækkert! Man kan fint lave med både hytteost og cremefraiche.
Man kan godt undlade ost, jeg synes det vil mangle i tærten, fordi jeg virkelig godt kan lide dem med ost, men det er jo helt en smagssag :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine