Linsehummus
Røde linser er geniale i en lækker cremet linsehummus, som med krydderier, tahin, lidt citron og olie bliver til den lækreste cremede hummus som er virkelig nem at tilberede.
Jeg elsker den klassiske hummus med kikærter, men den er også lækker med røde linser. Når linsehummus blendes bliver den ekstra cremet hvis linserne stadig er lidt lune – men den smager bedst afkølet inden servering.
Linsehummus er perfekt som tilbehør til aftensmad, salater og dip til grøntsagsstænger.
Prøv også: min bedste opskrift på guacamole >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Linsehummus
- 1 dl røde linser
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk tahin
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 øko citron, saft
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl linserne og kog dem i 15 minutter, kom hvidløgsfed i gryden og lad dem koge med i de sidste 5 minutter.
Dryp linserne godt af i en sigte.
Blend linser, hvidløg, tahin, spidskommen og koriander til en cremet hummus.
Smag til med citron, salt og peber og tilføj evt. lidt olie for at få den rette konsistens.
Hvad er forskellen på røde og grønne linser??
Der er mange forskellige varianter af linser.
De røde linser koger helt ud til grød, de grønne linser koger i mindre grad ud, men holder form og har lidt bid, og sorte linser som fx belugalinser koger slet ikke ud.
Kh Ann-Christine
Halløj:-)
Jeg er ikke vild med tahin…..men kan det undlades? Eller bliver det en tam omgang i forhold til smagen, selvom der er andre krydderier i?
Hilsen Anette
Hvis du ikke kan lide smagen af tahin i hummus, så undlad det – eller prøv med en lys og ikke ristet tahin, den er mildere og smager helt anderledes end den mørke.
Undlader du tahin, kan du smage ekstra godt til med de andre krydderier, salt og citronskal.
Kh AC
Tak for rådet om den lyse tahin, i stedet for den ristede😊 Nu smager det jo slet ikke så skidt endda, det smager faktisk overraskende godt👍
Hilsen Anette
Hvor skønt! Det er jeg glad for at høre :)
Jeg er også vildest med den lyse tahin
Kh Ann-Christine
Smart at kunne bruge linser til det også :)
Må jeg spørge om en ting, lidt relateret til dette, laver du hummus og falafel på minihakker eller foodprocessor – og kan du i givet fald anbefale en?
Jeg har selv lige kasseret en OBH foodprocessor fordi den hoppede og dansede rundt på køkkenbordet og larmede helt afsindigt, så jeg er på udkig efter en mere støjsvag som man ikke skal holde på for at bruge :)
Og umiddelbart nok foodprocessor så jeg kan lave normal mængde af fx falafelfars.
Overvejer Kitchen Aid men måske findes der billigere alternativ ;)
Jeg har i mange år brugt min bamix stavblender – men har inden for det sidste års tid opgraderet til både en Kitchen Aid mini foodprocessor og en Magimix. De er begge helt geniale og meget bedre til falafler og hummus og kan begge varmt anbefales.
Dog tror jeg også sagtens du kan finde en billigere foodprocessor, som gør jobbet perfekt – jeg har dog ingen personlige anbefalinger dertil.
Kh AC
Jeg har også hørt godt om kitchen aid mini foodprocessor – men er den stor nok til en portion falafler?
Hvilken model magimix har du?
Og kitchenn aid vil selvfølgelig passe perfekt med resten af mine kitchen aid ting, så det ender nok der, med mindre jeg virkeligt bliver overbevist om andet ?
Og tak ?
Den vil blot skulle køre farsen over 2-4 omgange, men til gengæld er den lynhurtig, nem at betjene, gøre rent og har kun akkurat hvad man har behov for.
Det er den jeg selv ville vælge, hvis jeg blot havde behov for en til fx hummus og falafler :)
Jeg har den største magimix – og det er mest af alt fordi jeg laver enormt meget mad og er i gang med at skrive kogebøger, så jeg laver en masse opskriftstest osv. – så den er en slags ekstra assistent i køkkenet hjemme hos mig, der gør det lidt nemmere og hurtigere ;) Jeg er rigtig glad for dem begge to, så det er lidt et spørgsmål om behovet.
Kh AC
Tusind tak – jeg glæder mig så meget til at jeg får fat i en bedre, for jeg savner at kunne lave hummus og falafler – fandt forresten en falaffel agtig opskrift hvor der var ret meget broccoli i – de gik rent hjem hos min søn (på ti, der ikke spiser grønt), sagde bare det var broccoli falafler ?
Jeg må i hurtig tænkeboks – mange tak for hjælpen ?
Kh Jessica
Og hurtigt ekstra spørgsmål, er det model 5200 XL du har? Den ser nemlig kapacitetsmæssigt ret fin ud – den må kunne rumme en hel eller dobbelt portion falafel tænker jeg ?
(Jeg laver normalt også store portioner og gider ikke lave det af flere gange)
Ja, det er lige præcis den :)
Ah, det har jeg aldrig tænkt over, at man kan bruge de røde linser til hummus. Det skal prøves. Tak for opskriften:-)
God solskinsdag
Kh Inaam
Rigtig god fornøjelse med den og rigtig dejlig solskinsdag til dig også :)
Kh AC