Linsefrikadeller
Saftige og skønne linsefrikadeller fyldt med god smag og krydderier, som kan spises til alt hvad man nu ellers ville spise frikadeller til.
Jeg synes de er særligt skønne i pitabrød, spidskålswraps eller fladbrød – gerne med avocado, chilisauce, salat og masser grønt. Men de går nu også fint som tilbehør til fx råstegte kartofler og en god salat.
Her har jeg fyldt dem med persille, men alt efter årstiden vil det også være lækkert med andre krydderurter og gerne et miks med alt godt fra krydderurtebedet.
Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 18 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Linsefrikadeller
- 175 g røde linser
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 æg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 2 spsk hvedemel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- smør og olie til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl linserne i en sigte og lad dem simre i boullion i 20 minutter, ved lav/middel varme uden låg.
Hæld overskydende vand fra linserne og bland de kogte linser med finthakket løg, hvidløg, finthakket persille og æg. Rør det godt sammen.
Rør hvedemel med krydderier, salt og peber og rør det godt sammen med linsefarsen. Hvis farsen er for våd, så kom en spsk ekstra mel eller havregryn i farsen.
Form linsefrikadeller i frikadellestørrelse og steg dem på begge sider på en pande med smør og olie. Vend dem først, når de er færdigstegt på den ene siden.
Hej,
Kan man mon lave farsen dagen inden – og så bare lade farsen stå på køl til dagen efter? :)
Ja, det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
De ser super lækre ud! – prøver at få familien til at spise mere vegetarisk, og lavede for første gang din Dahl for et par dage siden, oh det var et hit!
Men, hvad ville du servere til disse linsefrikadeller?
Så dejligt at høre! Tak for din søde hilsen :)
Til linsefrikadellerne servere jeg ofte ala det samme som alm frikadeller. De er gode i pitabrød, som tilbehør til salater, dips mv. De kan serveres til fx tzatziki og ovnbagte kartofler + lidt ekstra grønt. Eller med hummus, haydari og i fladbrød mv. Du kan se en masse opskrifter på tilbehør til aftensmad her.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge rasp sammen med mel for at samle farsen lidt mere?
Ja, det kan du fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Elsker disse linsefrikadeller En evig favorit!
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hvad kan jeg bruge i stedet for æg?
Vil lave dem til min søster som er veganer.
Mvh natasha
Hej Natasha
Jeg har ikke testet dem med alternativer til æg, så jeg skal ikke kunne sige hvilket bindingsmiddel der kunne fungere bedst til. Det må komme lidt an på en prøve … prøv evt ogs at spørge din søster om hvad hun fx selv bruger som alternativ til æg i sådanne opskrifter, så er det nemmere at eksperimentere og tilrette næste gang du skal lave noget lækkert til dig og hende :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg kogte linserne uden låg og med jævnlig omrøring til de var blevet til mos, og ret tørre. Havde derfor ikke problemer med fugtighed. Synes de lignede dine på billedet – og smagte rigtig godt.
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Nøj, hvor smage de godt 🤩
Tusind tak :) Det er jeg glad for at høre
Kh Ann-Christine
Hej
Hvad kan jeg bruge som erstatning for æg.
De er super lækre og vil gerne lave dem til min datter der er veganer
Tak for skønne opskrifter 😊
Hilsen Hanne
Brug erstatningsæg i form af pulver Købes i Rema ( vegansk )
Super opskrift, mega lækre frikadeller!! Tak! 😊
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Halløj
Kan delle “farsen” laves og stå i køleskabet til næste dag, hvor den så tilberedes?
Ja, det kan den sagtens
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Fantastisk med alle de grønne retter, lækre og nemme at lave. Jeg har virkelig manglet inspiration til kødfrie dage og har i den grad fundet det her
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Lækre opskrifter du har, helt sikkert mit første valg, når jeg søger efter opskrifter.
Mht til linsefrikadellerne tilsætter jeg også hakkede nødder, chili og stødt kommen – jeg laver oftest en stor portion fars og fryser halvdelen farsen ned, så er der hurtigt nystegte frikadeller, når de voksne børn kommer hjem ??
Hej Mette
hvor er det dejligt at høre! Det lyder så lækkert med dine tilføjelser til opskriften her.
Tak for at dele de fine tips og input
Skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hold da helt op, hvor smager de bare godt! Jeg ville have puttet de fleste i fryseren til at tage op løbende, men havde næsten spist alle inden de nåede så langt.
Synes godt de kan bruges lidt som falafler i salat og pitabrød – hvilket er perfekt til madpakken.
Tak for endnu en lækker og nem opskrift :)
Så skønt, det er jeg glad for.
Tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften.
Rigtig skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
De var for øvrigt super lækre :)
Hej, kan det passe, at det er en fejl, at der står at linserne skal koge uden låg? Da jeg lavede dem kogte alt vandet væk, og jeg måtte tilføje ekstra.
Jeg lader dem simre uden låg, men det kan variere lidt fra størrelsen af gryden og til varmen på komfuret
Kh AC
Hvis man ønsker en glutenfri version, har du så en anbefaling til, hvad man skal udskifte hvedemelet med for at opnå det bedste resultat og smag?
På forhånd tak.
Du kan komme lidt husk i, det vil have en god bindingsevne, og lad gerne farsen trække en halvtimes tid i køleskabet
Kh AC
Frikadellerne smagte rigtigt godt, oplevet dig at der skulle meget mere mel i ?
Vil helt klart lave dem igen.
Hej
Kan man fryse linse frikadellerne
Det kan du sagtens :)
Hej. Jeg har lavet disse mange gange nu og de er meget lækre. Dog er min fars altid meget våd?
Dejligt at høre!
Prøv endelig at komme lidt ekstra mel i til konsistensen er god. Det kan nemlig variere lidt hvor meget væde der damper af linserne
Kh AC
Totalt yndlingsside at finde opskrifter på! Der er bare alt hvad hjertet begærer!
Jeg prøvede mig frem med disse deller i går og jeg må indrømme at jeg kom til at komme for meget mel i, da jeg synes at farsen var for vandet. Det skulle jeg ikke havde gjort! Prøver at fixe dem i dag med at skære dem over og stege dem i olie :P
Tak for dig!
Tusind tak for din søde hilsen, det er vel nok dejligt at høre ♡
Jeg håber du fik reddet linsedellerne :)
Kh AC
De her linsedeller er super lækre, laver dem nu for anden gang, og det bliver helt sikkert ikke sidste gang.
Jeg synes at det er svært at dræne linserne nok, og får derfor en ret våd linsedelle-dej. Så denne gang besluttede jeg mig for at bage dem i muffinsforme. Opskriften passer fint til at kunne fylde 12 muffinsforme 2/3 op :)
Hvor længe gav du dem i ovnen som muffins , rigtig god ide 👍
Det var da en virkelig god ide at bage dem i muffinsforme – det tip tror jeg flere vil kunne have glæde af :)
Tak for at dele og for din søde hilsen
Kh AC
Tak for mangle dejlige opskrifter :D
Min fars blev virkelig våd??
Hvad kan da være gået galt??
Har brugt en del ekstra havregryn og lidt mel, men syntes slet ikke at det gjorde en forkskel for farsen? Skal den bare være meget Lind?
Hej Maria,
Kan det måske være linserne ikke har dryppet nok af? Den må gerne være lidt lind, men til at forme.
Kh AC
Det kan det nok sagtens :)
Men de blev virkelig gode, fik stor ros fra manden :D
Så skønt at høre :)
Ville du justere noget i opskriften, hvis de laves med grønne linser – og/eller med grøntsager? :-)
Hej Aida,
Der er flere bønne- og grøntsagsdeller her på siden med samlede vegetaropskrifter Mon ikke du kan finde inspiration til at mikse lidt mellem de forskellige ved brug af grønne linser og grøntsager.
God fornøjelse
Kh AC
Det er en ret stor potion, så hvor lang tid kan de holde sig i køleskabet? :)
De kan sagtens fryses eller opbevares på køl i 2-3 dage
Hej
Jeg vil lige høre om man kan bage dem i ovnen ligesom kødfrikadellerne? I så fald, hvor varmt og hvor længe?
På forhånd tak??
Det kan du fint, 175 grader varmluft i ca 20-25 minutter. Vend dem ca halvvejs og hold endelig øje med dem
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg prøvede at lave dine linsefrikadeller i fredags, og de smagte virkelig godt! Jeg havde dog lidt problemer med at få dem faste, så det blev lidt mere pandekage form :) Plejer du, at lader “farsen” køle lidt af, inden du former frikadellerne og steger dem?
Tak for en god blog!
Mvh Bolette
Hej Bolette,
Hvor er det godt at høre at de smagte skønt! – ja, det kan da godt være de køler lidt ekstra af her, for så vil overskydende vand samtidig fordampe lidt og de bliver dermed mere faste. Prøv endelig om det gør en forskel.
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej :)
Jeg har altid elsket frikadeller, men spiser efterhånden meget sjældent kød, så disse måtte prøves, og har aldrig smagt bedre frikadeller -kød eller ej :)
Hvor godt! Det er sørme dejligt at høre :)
Kh AC
Hvor er det dejligt at du laver flere kødfri alternativer. Jeg bliver i hvert fald inspireret til at prøve det :)
Hvor er det dejligt at høre, Jeanette. Jeg synes også det er et rigtig spændende og lækkert køkken at eksperimentere med, så der kommer helt sikkert flere skønne vegetarretter fremover også
Kh AC
Lækre opskrifter du har :-)
Under Linser i råvareindexet kommer linsefrikadellerne ikke op. Bare til info, for jeg kunne ikke finde dem igen. Men nu er de fundet.
I går fik vi din champignonsuppe, og den var et hit, så den er printet ud til en anden god gang.
Tusind tak for din søde hilsen.
De manglende linsedeller skyldes at vi pt opdatere råvareindekset manuelt (det bliver lavet automatisk inden så længe) – så godt du fandt dem :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Kh AC
Det er fluks rettet, det var en fejl herfra! Det beklager jeg og krydser fingre for at det gik :)
Jo, det er da en fejl – det er fluks rettet nu :)
Tak for at gøre mig opmærksom på det.
Hvor længe skal de ca. stege pr. side?
Ca 5 minutter på hver side
Kan man bruge andre linser til retten end de røde?
Det kan du fint, men resultatet vil være en del anderledes da røde linser koger ud og alle andre linser gør ikke, men bevarer formen og bid.
Kh AC
Hvor er det dejligt med de forskellige opskrifter på veggiedeller. Har i dag lavet en stor portion af quinoadellerne – hvor noget af “farsen” er lavet til “bøffer” og skal bruges til burger i morgen. Dellerne smager helt fantastisk ?
Så skønt at høre, jeg synes også det er et virkelig sjovt område at finde på nye opskrifter til :)
Er evigt på jagt efter gode opskrifter på frikadeller, så vil helt sikkert prøve denne af.? /Camilla
Rigtig god fornøjelse med dem :)
Kh AC