Lemoncurd
Lemoncurd er uundværligt tilbehør til en klassisk engelsk afternoon tea med de lækreste scones og gerne serveret med clotted cream eller flødeskum.
Det er nemt at lave lemoncurd, men det kræver lidt tålmodighed og at man er opmærksom på temperaturen.
Resultatet er så lækkert. Sødt, syrligt og cremet.
Den søde og syrlige lemoncurd smager også skønt på boller, som frosting til cupcakes, fyld i macarons, til lagene i en lagkage og meget andet godt!
Prøv også: mine opskrifter til afternoon tea >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 0.3 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lemoncurd
- 1,50 dl citronsaft
- 3 æg
- 200 g sukker
- 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
- 90 g smør, i tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk citronsaft, citronskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader, under konstant omrøring.
Pisk smørternene i lidt efter lidt. Rør konstant med et piskeris til det tykner og hold øje med at temperaturen konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.
Hæld den bløde tykke creme gennem en sigte, så citronskal og eventuelle æggehviderester, sigtes fra og kom cremen på et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til det er helt koldt.
Er det hele æg eller kun æggehvider ?
Hele æg
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har gået et stykke tid med en tanke om at putte lemoncurd i fastelavnsboller .. mon ikke nok det vil blive godt?
Jo, det er super lækkert!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er SÅDAN en lækker opskrift …har lavet den masser af gange, men kan den mon laves med kunstig sødemiddel ?? Evt flydende eller sukrin melis ? Mvh Tina
Hej Tina
Jeg har ingen erfaring med at bruge kunstig sødemiddel, så det skal jeg desværre ikke kunne sige. Men det er da forsøget værd.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man mon 1 til 1 skifte citronsaft ud med hindbærsaft (hjemmekogt uden sukker)?
Jeg har ikke prøvet det, så det må endelig komme an på en prøve.
Skriv gerne om det var et hit :)
Kh Ann-Christine
Hej. Min blev slet ikke så gul, men men æggesnaps farvet. Hvad gør jeg mon galt?
Hvilken farve havde æggeblommerne du brugte? Hvis de er lidt blege idet, så bliver curden nok ikke så gul i farven
Kh Ann-Christine
Den er ubeskrivelig lækker 🥰🍋🍋
Kære Ann-Christine,
har du prøvet med at lave denne curd med husblas eller geleringspulver?
Jeg vil ligge den på en cheesecake.
Hej Morten
Det lyder som en skøn plan. Jeg vil komme husblas i, for jeg tror ikke den kan holde helt til en cheesecake, men jeg tror et enkelt blad – måske halvandet – vil være nok.
Kom husblas i koldt vand i 10 minutter og smelt den derefter i lemoncurden, og rør godt igennem lige inden lemoncurden sigtes.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har prøvet at lave opskriften med appelsiner. Skruede en smule ned for sukkeret, ikke meget men lidt. Men resultatet blev at den delte sig i kold form, fedt foroven og tynd orange “saft” forneden. Har jeg evt gjort noget galt ?
Hej Jane
Har du målt temperaturen med et sukkertermometer og rørt konstant som beskrevet?
Prøv at lave den med præcis samme mål og anvisning som i min opskrift, så vil den også lykkedes fint med andre citrusfrugter
Kh Ann-Christine
Hej, måske dumt spørgsmål; men er det både æggeblommer OG æggehviderne som kommes i?
Det er helt ok du spørger :) – ja, det er hele æg, både hvider og blomme, der skal i lemomcurd.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er virkelig også fan af dine opskrifter. Har lavet meget lækkert herinde fra ❤️😊
Tusidn tak, det er jeg glad for ♡
Kh Ann-Christine
Fantastisk opskrift. Bruger den igen og igen. Dog med en smule mere citron, da jeg elsker det er mere syrligt.
Jeg vil gerne bruge denne lemon curd som det øverste lag på en cheesecake – men er massen mon fast nok til det, eller vil det rende ned af siderne? Måske bør jeg tilføje noget husblas?
Tak i øvrigt for alle dine fantastiske opskrifter! :-)
jeg ville tilføje 2 ark husblas, så tror jeg det går fint og kunne være virkelig lækkert :)
Tak for din søde hilsen, det er sødt af dig at skrive!
Kh AC
Har prøvet den (med husblas) som top på en koldskålscheesecake med bund af knuste kammerjunker i stedet for kiks. jeg pyntede med små hjemmebagte marengstoppe i kanten. Det var rigtig lækkert – og lignede en halv million!
Nøj, det lyder også virkelig godt! Tak for tippet og den skønne beskrivelse af en kage som jeg snildt kan forestille mig var en himmelsk mundfuld – og flot at se på.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Virkelig lækker opskrift.
– kom noget af det i blåbærmuffins, men har stadig en del tilbage. Hvor lang er holdbarheden mon på køl?
Hej Nanna,
hvor er det dejligt at høre :)
Det kan godt holde sig 1-2 uger i køleskab
Kh AC
Hej :-) Jeg bruger ofte din opskrift på lemoncurd (og sådan set også andre af dine opskrifter) og jeg vil bare fortælle, at den er fryse egnet. Jeg fryser den i tylleposer og så er den lige til at sprøjte på en kage. Og den tøer hurtigt op :-) Eller i små portioner der lige passer til lidt eftermiddags guf. Tak for en fin blog :-)
Sikke et skønt tip, det er jeg sikker på at flere vil have glæde af, så jeg har fluks ført det til opskriften.
Tak for at dele og for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej
Det er sådan en lækker opskrift! Har flere gange brugt den som topping til dessert, hvor jeg har brugt den lun. Nu vil jeg så gerne bruge den som fyld i macarons, men er i tvivl om, om konsistensen bliver tykkere, når den bliver helt kold? Ellers skal jeg dælme piske længe, før konsistensen er tyk nok, så det ikke løber ud… Har du erfaring med det?
Vh. Trine
Hej Trine,
Den bliver meget tykkere og smørbar når den bliver kold – og kan fint bruges i macarons
Kh AC
Helt vildt lækkert! Har lige lavet en portion – super nemt! Brugte lime i stedet for citron, og puttede en stang vanilje i gryden
Helt perfekt!
Hvor dejligt at høre :)
Jeg har tit stor glæde af dine lækre opskrifter og er. Nu faldet over denne :-D
Vi skal holde stor fødselsdagsfest med is buffet, hvor der er masser af is og tilbehør. Dertil mit spørgsmål, tror du man kan bruge det som topping på is? ?
Tja, det tror jeg da faktisk godt kunne være ret så lækkert :) Måske til sorbet vafler
God fornøjelse med fødselsdagsfesten :)
Lækkert! Mon det kan fryses, så man har “på lager”? :)
Ja, det kan fint fryses
Man kan sagtens fryse det i op til et år.
Prøvede den i en høj lavkage i stedet for det obligatoriske syltetøj og lagkagecreme. Ovenpå lagkagen glasur af citronsaft og flormelis…mums! En anderledes frisk lagkage.
Wow, det lyder virkelig også ret så fantastisk!
Uhmmm, godt der snart er mange fødselsdage (=lagkage) herhjemme :)
Scones(“Klappekage”) og lemoncurd …Uhmmm! Smager bare godt
Uhm, ja – de er et godt team ;)
Jeg har lige lavet en dobbelt portion ud fra denne opskrift – og det smager bare godt.
Jeg fik oveni købet tre glas ud af det i alt, så den kan virkelig anbefales :)
Hvor lyder det dejligt :)
Tusind tak for den gode opskrift! Det blev virkelig godt, og det var super nemt at lave! Jeg vil lave en ny portion denne weekend og give det væk som ekstra små pakker under juletræet.
I øvrigt kan det fint holde sig en måned – det er testet!
Hej Sophie,
Sikke en sød ide, det er jeg sikker på vil bringe glæde juleaften :)
Tak for tippet, så længe er det endnu ikke lykkedes os at have et glas til at stå uden det er spist ;)
Glædelig jul
Kh AC
Hvor ser det lækkert ud! Nu får jeg lyst til at bage scones ;)
;-) Tak søde Mette